radek872 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 TO ciekawe, bo u mnie jest 2050g, a mam cięższy silnik o 100g i bec 40g lecz ubiłem 50g na domku, więc powinieneś mieć poniżej 2kg bez pakietu nie wiem jak nabiłeś na 2100g
elektryki_rc Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Co Wy na to? "A nie mówiłem ?". Uważam że należy mi się teraz słowo "przepraszam" z paru "mądrzejszych" stron. Od razu mówiłem ze wybrany przez Ciebie napęd niema szans w tym modelu. Przy masie 2650g niema szansy aby ten silnik sobie z tym poradził. Teraz tak na prawdę pozostaje ci zmiana silnika albo aku. Z dwojga złego taniej wyjdzie wymienić silnik ale wtedy będziesz mieć wciąż troszkę nad wymiarowe pakiety i całość modelu wyjdzie koło 2.8kg niestety ( niby dla tego modelu to nie taka zła waga ale jednak ). Drugie wyjście to wymiana aku ale wtedy musiałbyś się liczyć z mocą "na styk" albo bardzo małym czasem lotu. Najlepsza opcja to wymiana silnika/aku ale to raczej kasowo nie wchodzi w grę. No i niestety nie zapomnij o zmianie serwa SK. 5245mg na pewno sobie nie poradzi na żylecie.
Malker Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Pakiet dosunięty do samego końca i SC jest 15cm od natarcia. Jak dam większy silnik to waga wzrośnie, pakiet będzie mógł isc bardziej do tyłu ale waga zostaje :/ Wychodzi na to, że silnik jest za słaby a aku za ciężki. Szkoda, że wszyscy odezwali się dopiero po złożeniu zamówienia na HC :roll:
elektryki_rc Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Tak to jest jak się słucha porad nie tych co piszą z głową tylko dużo i robią za gwiazdy. Najbardziej mi szkoda ze wtopiłeś kasę. Dlatego uważam że powinno się wprowadzić chociaż minimalną ocenę merytorycznej wartości postów a nie ich ilości. Przez to ciężko na forum przekazać rację i ludzie nie chcą pisać bo takich "gwiazdorów" nie idzie przegadać.
Malker Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Więc co będzie najlepszym wyjściem? P.S: Martin na tym filmie miał serwa identyczne jak ja. http://www.rcmovie.de/video/18922806925ad4c2894f/Extremkunstflug-mit-SU-29-S50E Takie latanie mi się podoba a wyszedł z wagą tak samo jak ja. Martwi mnie tylko silnik, nie chciałbym więcej niż te 2.7kg RTF :cry:
radek872 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Krzysiek piszesz tak jakbym ja kazał Malkerowi zamówić te rzeczy i masz troche "za duży dzióbek" na chama szukasz emocji.Sam brałem pod uwagę ten silnik jednak zamówiłem inny co widać, bo mam 4120/20.Malkerowi mówiłem wybierz co chcesz, a najlepiej jak wsadzisz to co ja mam lub zerżnij to co ma ktoś inny i się sprawdza. Wyszło na Twoje, bo waga wyszła tak jak widać model jest ciężki sam w sobie w stosunku do mojego mimo, że mamy bardzo podobne wyposażenie wagowo.Powycinałem domek i zrobiłem z prętów zbiłem nie więcej jak wagę dwóch małych serw 50-60g.Teoretycznie waga powinna wyjść taka ja u mnie a to, że wyszło 200g więcej to trzeba się zapytać Chińczyków dlaczego model jest cięższy U mnie jest silnik 320g + piasta 15g Pakiet 400g serwa 120g Bec z kablami około 40g Regulator Pulso 100A 50g Razem 945g Malker ma w modelu Regulator 50g aku 550g serwa 120g bec 10g silnik 230g RAZEM 960g Różnica to 15g a waga mojego modelu to 2,4-2,45 w zależności jaką wagą jest ważone. Przepraszać nie wiem czy jest za co raczej nie.Serwo do kierunku konstruktor modelu zaleca JR DS9401 o mocy 5kg.
Malker Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Policzyliśmy i mój pusty model wychodzi 1760gram. Radka 1500 bo ma odchudzony domek, wyszło by mu 1560. Więc gdzie te 200 gram? Reklamacja
radek872 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Zobacz na pudle gdzie wyprodukowali Twój model, sprawdz klasę jakości bo są na pudłach klasy jakości bite.
Malker Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Nie mam już tego dużego pudła. Został karton od modelu. EDIT: Na pudle od modelu widnieje napis: "Made in China" :roll:
Malker Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Przeprowadziłem dzisiaj testy statyczne: Pobór prądu na max gazie to 70-71A Następnie chwyciłem model i postawiłem w pion, druga osoba dodawała gazu. Wisi na 55-60% gazu, na max dosyć znacznie wyrywa. Ogólnie jestem zadowolony, jestem strasznie ciekaw jak będzie w powietrzu. EDIT: Kilka zdjęć Jeszcze bałagan w środku, muszę poprzypinac kable Porównanie z extrimkiem Serwo lotki Po lewej oryginalne kółeczka
robraf Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 tez tak mysle.. co to jest? zawis na 50% gazu?? śmiech na sali powinien wisiec na 5 max 7 % wychylenia drążka ;]
radek872 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Opublikowano 7 Lutego 2011 Powinien Ci wisieć w zakresie trymera.Jak już jedziesz na 50-60% to powinien stać sprawdź to dobrze co się dzieje. A na poważnie to się tak nad tym nie spuszczaj. Zbyt to wszystko przeżywasz tak jak przeżywałeś dobór wyposażenie i wszyło jak widać.Daj gaz i niech to leci w pi***.Jak wyląduje to dobrze jak nie wyląduje to też dobrze, bo będzie nowy model.
elektryki_rc Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Powinien Ci wisieć w zakresie trymera.Jak już jedziesz na 50-60% to powinien stać sprawdź to dobrze co się dzieje. A na poważnie to się tak nad tym nie spuszczaj. Zbyt to wszystko przeżywasz tak jak przeżywałeś dobór wyposażenie i wszyło jak widać.Daj gaz i niech to leci w pi***.Jak wyląduje to dobrze jak nie wyląduje to też dobrze, bo będzie nowy model. Cenny rady wujka Radzia ;D.
alchemique Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Nie poleci. Dlaczemu ? nie ma owiewek na koła.
Malker Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Kłamiesz... Jak tak możesz? Są... w pudle :twisted: Nie znasz się ! Krzysiek Cie wyszkoli, zobaczysz ! (patrz: jego stopka)
pawel66 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 jak założysz owiewki to już w ogóle cegła będzie, zerwij naklejki bo nie poleci
Malker Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Nie ma naklejek ;] Dobra, koniec żartów bo zapeszycie jeszcze ! Jak nie poleci to robicie ściepe narodową
radek872 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Opublikowano 7 Lutego 2011 Sponsoruje zapałki i benzynę :faja: Całkiem na serio to zasłoń jakoś te wilcze doły przy serwach od lotek, bo będzie niezła pompa w środku i może być striptiz. Te aluminiowe orczyki nie są najlepsze zawiodłem się na nich nie dość, że krótkie, to jeszcze szybko się luzy robią. Na snapy dałbym coś żeby się nie pootwierały... Jeszcze by się znalazło parę rzecze, które warto poprawić.Może i się niepotrzebnie doszukuje tego, ale jak chcesz tym modelem dużo latać to przejrzyj sobie wszystko pare razy, bo po oblocie będziesz "podjarany"i chała zostanie aż zadzwonisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.