Skocz do zawartości

RWD-5

kris28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak założyłem to myślałem że mi pół dzioba urwie.

No widzisz... ty tylko myślałeś, a mi w ParkMasterze urwało !!! :evil:

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na 4ro kanałówce można latać modelami ze sterem kierunku, lotkami połączonymi 1 serwem lub 2 serwami spiętymi kablem Y, sterem wysokości i przepustnicą czyli regulatorem do silnika ;)

Co do nadajników E-sky. Nie jest to jakiś szał pał ale do nauki małymi modelami do 1m. wystarcza. Większymi raczej już nie bo ograniczy Cię słaby zasięg.

p.S: Nie musisz za wszystkie wypowiedzi klikać "pomógł" :)

Opublikowano

Samolocik oddany do malowania podkładem fotki w przyszłym tygodniu :D teraz planuje wzory malowania mam 100 pomysłów na minute :D

album_pic.php?pic_id=1380

co myślicie o czymś takim???

Opublikowano

No mi się bardzo podoba :!: Będzie fajnie wygląda... tak bez przesady :)

W takim modelu chyba nie trzeba, ąz tak mocno zaznaczać gdzie góra, gdzie dół... więc bomba :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
a co myślicie o apce E-SKY 0404 mam taką do kupenia uzywaną

pytam bo składam jeszcze małego akrobata 34MK 2,1 i nie wiem czy na takiej 4 kan. apce można nim latać???

Można. Ja latałem. Ale nie oczekuj rewelacji. Łapanie zakłóceń, drgające serwa i wyrabiające się potencjometry to norma. Panuje zasada - aparaturę kupujesz najlepszą na jaką cię stać po zastawieniu domu, samochodu, klocków Lego, misia i zapożyczeniu się u mafii. :devil: Cała reszta może być budżetowa, ale nadajnik musi być jak najlepszy.

Jak dobrze poszukasz, to za 300-400zł znajdziesz dobrą, używaną aparaturę i to z komputerem. E-sky to po prostu tania aparatura do taniego zestawu.

jak założyłem to myślałem że mi pół dzioba urwie.

No widzisz... ty tylko myślałeś, a mi w ParkMasterze urwało !!! :evil:

Też miałem potężne problemy z GWS-em w pierwszym modelu. Taki flater śmigło łapało, że na pełnych obrotach wyrywało wręgę silnikową i nie pomagały żadne kleje, zywice, wzmocnienia.

A rozwiązanie okazało się bajecznie proste - druga, dodatkowa gumka. :wink: Po prostu oryginalna w zestawie propsavera GWS-a, była zwyczajnia za słaba i po osiągnięciu dostatecznie wysokich obrotów śmigło "odlatywało" od piasty.

Opublikowano
druga, dodatkowa gumka. Po prostu oryginalna w zestawie propsavera GWS-a, była zwyczajnia za słaba i po osiągnięciu dostatecznie wysokich obrotów śmigło "odlatywało" od piasty.

Bo do mocowania smigiel nie stosuje sie jakis g... gumek GWS, zadnych oringow itp rzeczy.

Stosuje sie rancik od prezerwatywy, odwijamy do konca, odcinamy delikatnie rancik i nawijamy na mocowanie smigla kilka - kilkanascie razy. trzyma jak zloto, i jest elastyczne dluuugo, dluugo. a poza tym rzeczywiscie chroni smiglo, a nie tylko wal slinika, jak to wystepuje w przypadku oringow.

baxter

Opublikowano
druga, dodatkowa gumka. Po prostu oryginalna w zestawie propsavera GWS-a, była zwyczajnia za słaba i po osiągnięciu dostatecznie wysokich obrotów śmigło "odlatywało" od piasty.

Bo do mocowania smigiel nie stosuje sie jakis g... gumek GWS, zadnych oringow itp rzeczy.

Stosuje sie rancik od prezerwatywy, odwijamy do konca, odcinamy delikatnie rancik i nawijamy na mocowanie smigla kilka - kilkanascie razy. trzyma jak zloto, i jest elastyczne dluuugo, dluugo. a poza tym rzeczywiscie chroni smiglo, a nie tylko wal slinika, jak to wystepuje w przypadku oringow.

baxter

Bądźmy oszczędni, najpierw zużyjmy potem odetnijmy ;D :lol2: :rotfl: (taki żarcik, humorek trzyma bo edek nabiera znów kształtów)

Opublikowano

Nie demoralizujmy, to forum o tematyce lotniczej RC a nie co zrobić z prezerwatywy:P Ja do mocowania śmigła na prop sever używam uszczelek gumowych:P mocno trzymaja i jak trzeba to śmigło sie ugina na piaście.

Opublikowano

Przy oryginalnej gumce "czarnej" (co są 2 w zestawie) przy wyższych obrotach śmigło się ześlizguje na bok. Jak dałem dwie na raz to było ok, a teraz stosuję gumkę recepturkę kilkakrotnie zwiniętą i jest super.

Opublikowano

Tak jak mówi baxter12, potwierdzam. [po 2-3tyg gumka sama się rozpada] Aczkolwiek dobrze trzymają śmigło i się nie ześlizgują. Wystarczy mocniej zaciągnąć. Jest też wielki plus, są tanie, można wszędzie dostać [prezerwatywy zresztą też]. Do ESA idealne moim zdaniem :wink: :mrgreen: [nawet w czasie walk, jak się skończą można pobiec i poprosić w każdym domu czy aptece]

Opublikowano
Tak jak mówi baxter12, potwierdzam. [po 2-3tyg gumka sama się rozpada] Aczkolwiek dobrze trzymają śmigło i się nie ześlizgują. Wystarczy mocniej zaciągnąć. Jest też wielki plus, są tanie, można wszędzie dostać [prezerwatywy zresztą też]. Do ESA idealne moim zdaniem :wink: :mrgreen: [nawet w czasie walk, jak się skończą można pobiec i poprosić w każdym domu czy aptece]

Przy cenie 2zł za 100szt. recepturek w markecie, nie jest wielkim problemem co tydzień wymieniać gumkę. :wink: Ja ostatnio w nowym dzwonku do Zefirka zamocowałem śmigło na sztywno, nakrętkami. I wiecie co... Mimo poteznej kraksy dzisiaj i dwóch lądowań - pierwszy raz nie połamałem śmigła. :wink:

Opublikowano

album_pic.php?pic_id=1563

więcej fotek :lolalbum_pic.php?pic_id=1562

jak umocować skrzydło ja dałem podwójne recepturki ale skrzydło lekko sie rusza na boki czy to ma być bardzo ciasno??

dajcie jakieś fotki jak mocujecie śmigło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.