jary14 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 jak założyłem to myślałem że mi pół dzioba urwie. No widzisz... ty tylko myślałeś, a mi w ParkMasterze urwało !!! :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Na 4ro kanałówce można latać modelami ze sterem kierunku, lotkami połączonymi 1 serwem lub 2 serwami spiętymi kablem Y, sterem wysokości i przepustnicą czyli regulatorem do silnika Co do nadajników E-sky. Nie jest to jakiś szał pał ale do nauki małymi modelami do 1m. wystarcza. Większymi raczej już nie bo ograniczy Cię słaby zasięg. p.S: Nie musisz za wszystkie wypowiedzi klikać "pomógł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Samolocik oddany do malowania podkładem fotki w przyszłym tygodniu teraz planuje wzory malowania mam 100 pomysłów na minute co myślicie o czymś takim??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 No mi się bardzo podoba :!: Będzie fajnie wygląda... tak bez przesady W takim modelu chyba nie trzeba, ąz tak mocno zaznaczać gdzie góra, gdzie dół... więc bomba :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 a oto co wyszło z malowania :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 No i jak wyglądało na obrazku, tak wygląda w realu- czyli świetnie :!: I co ?? oblot już był ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Bardzo ładny wyszedł. Kiedy oblot? Nie trochę szkoda tak pięknie robić model jako pierwszy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ybami Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 A dlaczego na stateczniku pionowym nie ma tego paska co na rysunku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Cóś mi zdięcia nie wchodzą :shock:Już są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zapewne paski są, tylko się tak światło odbiło. Swietnie wykonany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 a co myślicie o apce E-SKY 0404 mam taką do kupenia uzywaną pytam bo składam jeszcze małego akrobata 34MK 2,1 i nie wiem czy na takiej 4 kan. apce można nim latać??? Można. Ja latałem. Ale nie oczekuj rewelacji. Łapanie zakłóceń, drgające serwa i wyrabiające się potencjometry to norma. Panuje zasada - aparaturę kupujesz najlepszą na jaką cię stać po zastawieniu domu, samochodu, klocków Lego, misia i zapożyczeniu się u mafii. :devil: Cała reszta może być budżetowa, ale nadajnik musi być jak najlepszy. Jak dobrze poszukasz, to za 300-400zł znajdziesz dobrą, używaną aparaturę i to z komputerem. E-sky to po prostu tania aparatura do taniego zestawu. jak założyłem to myślałem że mi pół dzioba urwie. No widzisz... ty tylko myślałeś, a mi w ParkMasterze urwało !!! :evil: Też miałem potężne problemy z GWS-em w pierwszym modelu. Taki flater śmigło łapało, że na pełnych obrotach wyrywało wręgę silnikową i nie pomagały żadne kleje, zywice, wzmocnienia. A rozwiązanie okazało się bajecznie proste - druga, dodatkowa gumka. :wink: Po prostu oryginalna w zestawie propsavera GWS-a, była zwyczajnia za słaba i po osiągnięciu dostatecznie wysokich obrotów śmigło "odlatywało" od piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 druga, dodatkowa gumka. Po prostu oryginalna w zestawie propsavera GWS-a, była zwyczajnia za słaba i po osiągnięciu dostatecznie wysokich obrotów śmigło "odlatywało" od piasty. Bo do mocowania smigiel nie stosuje sie jakis g... gumek GWS, zadnych oringow itp rzeczy. Stosuje sie rancik od prezerwatywy, odwijamy do konca, odcinamy delikatnie rancik i nawijamy na mocowanie smigla kilka - kilkanascie razy. trzyma jak zloto, i jest elastyczne dluuugo, dluugo. a poza tym rzeczywiscie chroni smiglo, a nie tylko wal slinika, jak to wystepuje w przypadku oringow. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 druga, dodatkowa gumka. Po prostu oryginalna w zestawie propsavera GWS-a, była zwyczajnia za słaba i po osiągnięciu dostatecznie wysokich obrotów śmigło "odlatywało" od piasty. Bo do mocowania smigiel nie stosuje sie jakis g... gumek GWS, zadnych oringow itp rzeczy. Stosuje sie rancik od prezerwatywy, odwijamy do konca, odcinamy delikatnie rancik i nawijamy na mocowanie smigla kilka - kilkanascie razy. trzyma jak zloto, i jest elastyczne dluuugo, dluugo. a poza tym rzeczywiscie chroni smiglo, a nie tylko wal slinika, jak to wystepuje w przypadku oringow. baxter Bądźmy oszczędni, najpierw zużyjmy potem odetnijmy ;D :lol2: :rotfl: (taki żarcik, humorek trzyma bo edek nabiera znów kształtów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Nie demoralizujmy, to forum o tematyce lotniczej RC a nie co zrobić z prezerwatywy:P Ja do mocowania śmigła na prop sever używam uszczelek gumowych:P mocno trzymaja i jak trzeba to śmigło sie ugina na piaście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Przy oryginalnej gumce "czarnej" (co są 2 w zestawie) przy wyższych obrotach śmigło się ześlizguje na bok. Jak dałem dwie na raz to było ok, a teraz stosuję gumkę recepturkę kilkakrotnie zwiniętą i jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Recepturki sa niestety niepewne, kruszeja i sztywnieja. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Tak jak mówi baxter12, potwierdzam. [po 2-3tyg gumka sama się rozpada] Aczkolwiek dobrze trzymają śmigło i się nie ześlizgują. Wystarczy mocniej zaciągnąć. Jest też wielki plus, są tanie, można wszędzie dostać [prezerwatywy zresztą też]. Do ESA idealne moim zdaniem :wink: :mrgreen: [nawet w czasie walk, jak się skończą można pobiec i poprosić w każdym domu czy aptece] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Tak jak mówi baxter12, potwierdzam. [po 2-3tyg gumka sama się rozpada] Aczkolwiek dobrze trzymają śmigło i się nie ześlizgują. Wystarczy mocniej zaciągnąć. Jest też wielki plus, są tanie, można wszędzie dostać [prezerwatywy zresztą też]. Do ESA idealne moim zdaniem :wink: :mrgreen: [nawet w czasie walk, jak się skończą można pobiec i poprosić w każdym domu czy aptece] Przy cenie 2zł za 100szt. recepturek w markecie, nie jest wielkim problemem co tydzień wymieniać gumkę. :wink: Ja ostatnio w nowym dzwonku do Zefirka zamocowałem śmigło na sztywno, nakrętkami. I wiecie co... Mimo poteznej kraksy dzisiaj i dwóch lądowań - pierwszy raz nie połamałem śmigła. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Albo kilo gumek za 15 złoty w Makro Wolałbym uniknąć dziwnych pytań rodziców przy cięciu prezerwatyw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 więcej fotek :lol jak umocować skrzydło ja dałem podwójne recepturki ale skrzydło lekko sie rusza na boki czy to ma być bardzo ciasno?? dajcie jakieś fotki jak mocujecie śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.