mac Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Witam Mam pytanie związane z klasą modeli F1A. Sporo czasu minęło od momentu kiedy się tym interesowałem. Jedyna mechanizacja jaką stosowałem to był hak i wyłącznik czasowy do determalizatora Teraz znalazłem taki film na yt i nie bardzo wiem o co chodzi. Może ktoś podpowiedzieć gdzie można zgłębić wiedzę na temat współczesnych modeli F1A ? Czy jest to jeszcze popularna klasa czy "gatunek na wymarciu" w związku z ciągłymi ograniczeniami przestrzeni powietrznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 31 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 F1A ma się dobrze. Jest jedną z najpopularniejszych kategorii zawodów sportowych rozgrywanych w Aeroklubie Polskim. Wiele modelarni i klubów sportowych wciąż się specjalizuje w modelach wolnolatających, szkolą sporo młodzieży, startują w zawodach itd. Polecam stronę: http://freeflight-krosno.vxm.pl/ i kontakt z autorem. Michał jest jednym z najlepszych aktualnie zawodników w kraju, więc z pewnością ma wiedzę o wszelkich nowinkach technicznych stosowanych w modelach F1. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Dziękuję za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 W dniu 29.07.2023 o 11:30, mac napisał: klasa czy "gatunek na wymarciu" w związku z ciągłymi ograniczeniami przestrzeni powietrznej? Myślę,że masz sporo racji. na wielu lotniskach już jest problem z lataniem wolnolotkami bo albo są porobione pasy startowe albo ruch jest tak duży i jest problem. Pozostają ścierniska ( ale są przecież krótko) i prywatne tereny. Ale z linku wstawionego przez Czarka widać ,że jescze niektórzy działają i bardzo dobrze bo klasy F1 to klasyka modelarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Dla potwierdzenia moich słów: Michał Śliwiński 4-ty w F1A na rozgrywanych właśnie we Francji Mistrzostwach Świata! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Gratulacje. Tu oficjalna strona: http://moncontour2023.vol-libre-moncontourois.fr/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi