woj-tech Opublikowano wczoraj o 08:51 Opublikowano wczoraj o 08:51 Jest coś takiego że przy normalnym napędzie naciąg linek w pętlach zewnętrznych jest mniejszy. Czyli wpływ momentu obrotowego występuje na zachowanie modelu. W celu zredukowania tego zjawiska stosuję regulowane wychylenie statecznika pionowego ruchami poziomego (podpatrzone u Igora Burgera). Pionowy wychyla się bardziej gdy ster jest oddawany do dołu. W kontrze coś takiego nie występuje. 1 1
Darek Kuras Opublikowano wczoraj o 10:32 Opublikowano wczoraj o 10:32 Jak takie coś jak Wojtek, zrobiłem w mały juniorskim modelu, gdzie spadek naciągu był szczególnie uciążliwy, 2 1
Ares Opublikowano wczoraj o 14:09 Opublikowano wczoraj o 14:09 5 godzin temu, woj-tech napisał: Jest coś takiego że przy normalnym napędzie naciąg linek w pętlach zewnętrznych jest mniejszy. Czyli wpływ momentu obrotowego występuje na zachowanie modelu. W celu zredukowania tego zjawiska stosuję regulowane wychylenie statecznika pionowego ruchami poziomego (podpatrzone u Igora Burgera). No i temat wyjaśniony , a swoją drogą ciekawy patent z tym sterem kierunku. Uwięź zawsze urzekała mnie prostotą sterowania , muszę w końcu spróbować a przymierzam się kilka lat.......obawiam się tylko zawrotów głowy.
leszek-bart Opublikowano wczoraj o 16:18 Opublikowano wczoraj o 16:18 Możecie narysować schemat jak to działa albo podać więcej szczegółów . Do dołu proste . Poziomy ciągnie pionowy ster a do góry ster to jak ?
Darek Kuras Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Generalnie proste. Ster wysokości jest dźwignią. Cięgno z drutu mocujemy w osi tej dźwigni ( w środku grubości steru wysokości), ramię tej dźwigni to odległość zamocowania cięgna od osi obrotu czyli osi zawiasów ( np 15mm). Ster kierunku przy poziomo ustawionym sterze wysokości powinien być lekko wychylony na zewnątrz tak jak do normalnego lotu poziomego z "normalnym" naciągiem linek. Każda zmiana na sterze wysokości czyli jego obrót wzg. Osi zawiasów powoduje że punkt zamocowania cięgna na zadanym ramieniu przemieszcza się po półkolu w górę lub w dół i zawsze ciągnie cięgno, powodując odchylenie steru kierunku zawsze w prawo. Wartość odchylenia zależy od dźwigni zamocowania na sterze wysokości i kierunku. Inaczej nie umiem wytłumaczyć, a na telefonie trudno mi coś naszkicować. 1 1
symon5 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Proste rozwiązanie a może nawet w prostocie genialne 1
woj-tech Opublikowano 41 minut temu Opublikowano 41 minut temu Cytat Cięgno z drutu mocujemy w osi tej dźwigni ( w środku grubości steru wysokości) Ja mocuję nie w środku grubości steru wysokości tylko równo z dolną krawędzią i to powoduje że przy wychyleniu steru wysokości do dołu mam większe wychylenie statecznika pionowego niż przy wychyleniu go w górę.
Rekomendowane odpowiedzi