Pawel_W Opublikowano 5 Grudnia 2006 Opublikowano 5 Grudnia 2006 W takim razie nie mam pytań - myślałem że tam będzie sama balsa.
Henryk S. Opublikowano 7 Grudnia 2006 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Pisałem że w tym tygodniu zrobię wszystkie cztery połówki płatów,ale się przeliczyłem.Jest to jednak makieta i klejenie wolniej idzie.Fotki płata po zmontowaniu muszę robić w salonie, gdyz nie mieści się w modelarni, tak to na dzien dzisiejszy wygląda. POZDRAWIAM HENRYK S.
ertman_176 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Jest mi pan winien sztuczą szczęke ...
Henryk S. Opublikowano 13 Grudnia 2006 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udało mi się zrobić dolne skrzydła ale bez mocowania serw. Na planie mam tradycyine mocowanie popychaczy,orginałma ma obrotowe i muszę to zmienic. Górne płaty na planie nie mają slotów, tez będe robił sloty gdyż ma je orginał.Dzisiaj wziołem się za klejenie kadłuba i tak to na dzien dzisiejszy wygląda: Napęd lotek w orginale.
Henryk S. Opublikowano 14 Grudnia 2006 Opublikowano 14 Grudnia 2006 No MARKU S. zrobiłeś mnie w balona. Obiechałem wszystkie sklepy i nie znalazłem tych specjalnych prentów modelarskich, wielokrotnego użytku. Widziałem coś podobnego pytałem się sprzedawcy czy to są pręty modelarskie do montazu kadłuba,wszystcy odpowiadali nie. Wróciłem do domu i wziołem się za montaż kadłuba moim sposobem,tak to wyglądało. POZDRAWIAM! HENRYK S. Teraz dwie fotki MARKU S. kadłub robiony moim sposobem tak jak Ci tumaczyłem i wyszedł krzywo 0,5mm nie widać tego na kontowniku,ale mierzyłem suwmiarką.
alchemique Opublikowano 15 Grudnia 2006 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Nie wazne czy krzywo, wazne zeby prosto latal !
Henryk S. Opublikowano 15 Grudnia 2006 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Pawełku jest to tylko 0,5mm na długości 2200mm,więc powinien prosto latać. POZDRAWIAM. HENRYK S.
MareX Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2006 Co do "spmwu" /ci, co używaja skrótów wiedzą o co biega / Heniu, to trzeba wiedzieć , gdzie szukać! Już w biblii było powiedziane: "szukajcie, a będzie wam odpuszczone" czy jakoś tak :wink: Po drugie, dlaczego mnie tak katujesz tą swoją zegarmistrzowska dokładnością? Cużem Ci takiego uczynił? Przecież nie ja będę zasiadał w tej komisji sędziowskiej oceniającej Twoją makietę TM-a.../ dla Pawełka: te 0,5 mm dla sędziów może duuużo znaczyć/. Po trzecie wreszcie, gdzieżeś to Waszmość zakupił tę sprytną poziomicę, że o kątowniku nie wspomnę? No i na koniec Heniu - czasu nie marnujesz, a robota , jak zwykle, w rękach Ci sie pali PS. Z tym napędem lotek wg oryginału, chyba nie powinno być wiekszego problemu?
Henryk S. Opublikowano 15 Grudnia 2006 Opublikowano 15 Grudnia 2006 MARKU nie znam tego skrótu ,,spmwu"czy to jest to: spokój może was uratować. MARKU w bibli było powiedziane: szukajcie a znajdziecie.
MareX Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2006 No nie żartuj Heniu, że nie możesz odszyfrować tego skrótu. To przecież "specjalne pręty modelarskie wielokrotnego użytku" Co do cytowanej biblii, to od tego też expertem nie jestem, ale mamy księdza na forum /bardzo ładnego szybolka zmajstrował.../, więc może on autorytatywnie się wypowie, jak tam w tej Księdze było... Moim zdaniem, jak sie pilnie szuka, to na pewno odpuszczone nam to będzie... :wink:
alchemique Opublikowano 15 Grudnia 2006 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Widzialem takie katowniki i poziomnice w castoramie. Bardzo szeroki wybor!
Henryk S. Opublikowano 17 Grudnia 2006 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Montaż baldachimu do mocowania górnego płata Tiger moth. Teraz fotki poskładania wszystkich elementów do kupy,już zaczyna mi to przypominać samolot Tiger Moth. Jestem ciekaw co na to brzydactwo powie Marcin i Artur na tego weterana.
ertman_176 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Jak tylko skończe z Bristolem - w swieta zaczne to sie usmiechne o plany Tigera :wink:
MareX Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2006 Pawełku! To też walczysz z Bristolem i nic nie mówisz i nic się nie chwalisz? Nie ładnie... :? Do Henia: Z czego to białe na górnym płacie? No i jak te grube druty pogiąłeś?
Henryk S. Opublikowano 17 Grudnia 2006 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Marku to na górnym płacie jest z laminatu,te druty cienkie są 2mm a grube 5mm jest to twardy drut spręzynowy,wystarczaiący na baldachim.
Henryk S. Opublikowano 17 Grudnia 2006 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Arturze jest to spore, skala 1:3,3 roz.270cm dł.220cm.
ertman_176 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Opublikowano 17 Grudnia 2006 NIe chwale sie bo miałem kilka ważnych sprawdzianów :cry: , gromadziłem fundusze i materiały i w swieta coś rusze - narazie znam pany na pamieć - przeanalizowałem etc. Jak duży silnik ma mieć ten Tiger ??
Henryk S. Opublikowano 17 Grudnia 2006 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Pawełku ten Tiger ma mieć MVVS 45 IRS lub MVVS 58 IRS będzie to zależało od wagi modelu. POZDRAWIAM HENRYK S.
Boogie Opublikowano 17 Grudnia 2006 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Pieknie w nim wygladalby titan zg 38 z przekladnia. A raczej nie wygladal, a byl slyszalny. Rewelacja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.