pietrku Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 23 godziny temu, Viper napisał: Urocze stworzonko Może chciałby polatać? Trzeba mu przyznać, że jest bardzo sympatyczny z wyglądu. Ale co ważniejsze, jest bojowo nastawiony, agresywny i zdecydowany, więc nadawałby się na skrzydłowego 👍😉.
Viper Opublikowano Środa o 20:43 Autor Opublikowano Środa o 20:43 Paczaj Panie Kolego, dziś przyszedł mój ICP. Tak teraz wygląda moje stanowisko symulotnika (plus pedałki pod stołem) Co prawda nie mam już czasu by wypróbować, ale przyciski już oprogramowane. Będę musiał chyba zrobić sobie lub zaprojektować i wydrukować rodzaj podstawki integrującej te dwa MFD-iki z ICP, bo odrobinę jest to za bardzo ruchome, a idea jest taka bym obsługiwał to w goglach jedną ręką. 2
pietrku Opublikowano wczoraj o 06:26 Opublikowano wczoraj o 06:26 No ładnie. Nawet przepustnica dedykowana do F-16-ki i drąg nie na środku tylko z prawej 👍. No, jak by mogło być inaczej 🙂.
pietrku Opublikowano wczoraj o 17:09 Opublikowano wczoraj o 17:09 Fajny film z Jantarem w Condorze 3:
pietrku Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Oj tam, mała odwrotna niedoróbka 😀. Nie mam jeszcze Condora 3, chodzi za mną, ale drogi i jeszcze się wstrzymuję. Tylko filmiki innych oglądam.
Viper Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Ludzie chwalą tego Condora. Nigdy się nim nie bawiłem, a podobno rzeczywiście świetnie symuluje zachowanie szybowców. Może kiedyś, bo niestety czas nie jest z gumy, a jakoś jetami lata mi się najfajniej. Acz słyszałem, że implementacja VR nieco w nim kuleje, a jak już się zaczęło latać w goglach, to nie ma powrotu do latania bez. Rzeczywiście cena wysoka, ale tak na dobrą sprawę, takie prawdziwe symulatory (symulatory, a nie strzelanki udające symulatory) to obecnie dość niszowy produkt, więc trudno się dziwić, że kosztują. Na tym tle Falcon BMS pozostaje swoistym fenomenem, bo jest od wielu lat rozwijany przez szeroką rzeszę zapaleńców i miłośników za free, a mimo to pozostaje chyba najlepszym, a w kazdym razie porównywalnym do DCS-a symulatorem Vipera.
pietrku Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jest bardzo fajny. Ale jak każdy symulator też ma wady ( o niektórych nie wspomnę.. ). Grałem w jedynkę i 2, akurat nigdy Jantarem. Najfajniejsze dla mnie było tam latanie takimi bardzo, bardzo stareńkimi. Dżety to takie szybowce tylko z mocnym silnikiem, pod tym względem miałbyś podobne odczucia. Ale. Jak nie cieszy Cię latanie rc szybowcami to pewnie też Condor Ci się szybko znudzi. Wg mnie ciekawy na dłuższą metę może być tylko dla szybownika z realu, jak się w zimie nudzi. Lub dla kogoś kto lubi latać szybowcami rc. I tu też słyszałem różne zdania. Tak czy tak jest dobry i rzeczywiście szkoda z tymi goglami, bo tam koniecznie by się przydały dla podkręcenia realizmu.
Viper Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Pamiętam, że mi reklamowałeś prawdziwe szybowce i tak, wciąż mam z tyłu głowy by taki lot zapoznawczy odbyć, może w tym roku. Te filmiki które podsyłałeś, rzeczywiście fajne i zachęcają. Może to kwestia wieku i doświadczenia, ale już przestaję się zapalać do wszystkiego co potencjalnie może mi się spodobać, bo ilość porzuconych projektów poraża , a czas nie jest z gumy, więc staram się koncentrować na tym co rzeczywiście daje mi frajdę. A jeśli chodzi o namiastkę latania, czy też szybowania nad wodą to wingfoil mnie pochłonął, na szczęście mam cały sprzęt, w miarę blisko od W-wy są przynajmniej dwa fajne zbiorniki, więc jak tylko wieje, a mam czas to korzystam
pietrku Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jak znajdziesz czas to się przeleć. Najlepiej oba popularne rodzaje startu (start z katapulty i tankowanie w powietrzu 😀). Lot zapoznawczy nie gryzie, a na pewno po nim kupisz Condora 👍 😀.
young Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 12 minut temu, Viper napisał: Może to kwestia wieku i doświadczenia, ale już przestaję się zapalać do wszystkiego co potencjalnie może mi się spodobać, bo ilość porzuconych projektów poraża , a czas nie jest z gumy, więc staram się koncentrować na tym co rzeczywiście daje mi frajdę Samo sedno sprawy, tak samo u mnie . Wykonałem dwa loty szybowcem z instruktorem było super. Myślałem o kursie szybowcowym. Ale wszystkiego się nie ogarnie bo czas szybko leci. I nie chodziło o kasę tylko o czas. Zostałem przy modelarstwie . 1
Rekomendowane odpowiedzi