Patryk Sokol Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Witam! Ostatnio męczą mnie trzy pytania: 1.) Dlaczego szary papier pakowy i szara taśma pakowa, są tak naprawdę brązowe? 2.) Dlaczego w tosterze robi się grzanki, a tosty w opiekaczu? 3.) Czemu zawsze jak mam DLG do oblotu to się pogoda psuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 1.) Dlaczego szary papier pakowy i szara taśma pakowa, są tak naprawdę brązowe? Nazwa pochodzi z czasów odcieni szarości (patrz stare filmy) 2.) Dlaczego w tosterze robi się grzanki, a tosty w opiekaczu? Grzanki robi się na patelni, a tosty w piekarniku 3.) Czemu zawsze jak mam DLG do oblotu to się pogoda psuje? Użyj google albo fizyki z poziomu drugiej klasy, szukaj pod hasłem "Prawa Murphy'ego" Przy okazji dręczy mnie inne pytanie: Jak mucha ląduje na suficie? Z półbeczki, czy półpętli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Jak mucha ląduje na suficie?Z półbeczki, czy półpętli? mój tata mówi że z pół pętli (ale logiczne myśląc to żadna mucha nie robi beczek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Przy okazji dręczy mnie inne pytanie:Jak mucha ląduje na suficie? Z półbeczki, czy półpętli? ŁApie się przednimi łapyma i nadrabia tyłkiem :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Siada na ścianie a potem wchodzi na sufit albo jak helik na grzbiet i wysokosc w druga strone :rotfl: EDIT: Może z pół pętli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Dlaczego szary papier pakowy i szara taśma pakowa, są tak naprawdę brązowe? Z tego samego powodu, dla którego papier japoński produkowany jest w Niemczech . PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 szukaj pod hasłem "Prawa Murphy'ego" A powiedz jak brzmi prawo Murphy'ego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 to gdzie jest produkowana guma arabska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 to dlaczego polskie pierogi nazywają się ruskie, dlaczego polski barszcz nazywa ukraiński i co skłoniło Microsoft do wydania Visty?? Może dlatego że mają za dużo kasy i za dobrą opinię :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 co skłoniło Microsoft do wydania Visty?? Może dlatego że mają za dużo kasy i za dobrą opinię wg. mnie jedno z praw murphy'ego brzmiące "Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz. "W sumie dużo w tym prawdy. Pozdrwaiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 A powiedz jak brzmi prawo Murphy'ego? Wszystko co dobre szybko się kończy , ale jak coś ma pójść dobrze to i tak pójdzie źle . hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Patryk->jak dla mnie grzanki robi się w opiekaczu(takie wyskakujące grzanki do posmarowania potem masłem),zaś tosty robi się w tosterze z chleba tostowego ,do środka daje się sera,pieczarek itd,a potem zamyka toster ściskając tosty :mrgreen: Grzanka to pojedyńczy opieczony w tosterze kawałek chleba,zaś tost to sprsowane 2 kawałki z zawartością w środku .Więc wszystko jest jak najbardziej ok i na swoim miejscu :mrgreen: .A co do lotów i oblotów DLG to zapewne prawo Murphy'ego :twisted: .Co do papieru i taśmy spróbuje wytłumaczyć-srajtaśma jest szara podobno i w rzeczywistści jednocześnie też jest szara,lecz po wykorzystaniu staje się brązowa->może to coś tłumaczy? . PS.A tak poza tematem Patryk to były w planach jakies loty poligonowe dzisiaj lub jutro bo coś słyszałem wiadomo od kogo :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Patryk Sokol napisał/a: 2.) Dlaczego w tosterze robi się grzanki, a tosty w opiekaczu? Grzanki robi się na patelni, a tosty w piekarniku To co sie robi w tosterze ? - bo czasami tostera uzywam i chcialbym wiedziec co jem - dbam o linie XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 to dlaczego polskie pierogi nazywają się ruskie, dlaczego polski barszcz nazywa ukraiński i co skłoniło Microsoft do wydania Visty? Ad:1 nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej Ad:2 Bo barszcz wymyślili na ukrainie ? Ad:3 Bo Xp już był stary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Grzanki, tostery, tosty, każdy używa tych nazw, jak go rodzice nauczyli Ja mówię na to ,co wyskakuje z tostera grzanki lub tosty, nie robi mi to różnicy, bo i tak za chwilę posmaruję to masłem i zjem.A tego czegoś(zwanego głównie tostami) czyli z zamykanego "tostera" nie znoszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Guma arabska produkowana jest z żywicy akacji senegalskiej.Znali ją już starożytni Egipcjanie! Co ma wspólnego z Arabami-nie wiem. Co do praw Murphy'ego polecam przeczytać to :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 3.) Czemu zawsze jak mam DLG do oblotu to się pogoda psuje? Bo kończysz modele nie w tym czasie co trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Co do praw Murphy'ego polecam przeczytać to :rotfl: A cytując za wiki, prawo Murphy'ego brzmi: "Jeśli jest więcej niż jeden sposób wykonania pracy, i jeden z nich skutkuje katastrofą, to ktoś to w ten sposób zrobi". Jest to tzw optymistyczne prawo Murphy'ego. Większość osób zna jego pesymistyczną wersję: jeśli coś może się nie udać to się nie uda oraz cała resztę tych praw. A szkoda bo prawo Murphy'ego ma zastosowanie w codziennym życiu, praktycznie wszędzie wokół nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 A powiedz jak brzmi prawo Murphy'ego? Miałem na myśli stwierdzenie: "Jeśli coś może się nie udać, to nie uda się napewno" To co sie robi w tosterze ? Sandłicze :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 A mnie nurtują inne pytania : Po pierwsze " z czego wyjeżdża czołg ?", po drugie "skoro kij ma dwa końce to pół kija ile ich ma ?" i najważniejsze "czy powinienem przeżywać orgazmy ?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.