Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Czy ktoś wie czym rozpuścić to tworzywo ? próbowałem acetonem ale nie rozpuściło się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 15 minut temu, Marek_Spy napisał: Czy ktoś wie czym rozpuścić to tworzywo ? próbowałem acetonem ale rozpuściło się no jak to czym? przecież sam napisałeś....acetonem? Marku, zdefiniuj dokładnie o co pytasz i co to ma byc robione i z czym ? chodzi o oprawki czy o soczewki ? w jakim celi masz to rozpuscic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia A błąd coś zjadło "nie" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 9 minut temu, Marek_Spy napisał: A błąd coś zjadło "nie" ? ?? no dobra ale co Ty chcesz ropuscić ? Bo nie napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia W zasadzie oprawki są robione z octanu celulozy. Aceton powinien rozpuszczać, możesz jeszcze próbować kwasem octowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Chce zrobić klej bo moja zona takie tanie zwykłe uszkadza bardzo szybko, klejenie cianoakrylem nie trzyma. A skąd wezmę kwas octowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Takie klejenie raczej nie zda egzaminu. Klej nie nadtopi tworzywa. Zmienić oprawki na tytan - wcale żartuję - lekkie i mocne. Na Ali można kupić bardzo tanio porównując do cen u nas. Dawnymi czasy gdy chodziłem w acetatach to naprawiałem tymczasowo wstawiając cienki drut stalowy po zrobieniu kanału i zalewając żywicą - ale to tylko taka chwilówka - niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 9 minut temu, kojani napisał: Klej nie nadtopi tworzywa. Zmienić oprawki na tytan - wcale żartuję - lekkie i mocne. Na Ali można kupić bardzo tanio porównując do cen u nas. Dawnymi czasy gdy chodziłem w acetatach to naprawiałem tymczasowo wstawiając cienki drut stalowy po zrobieniu kanału i zalewając żywicą - ale to tylko taka chwilówka - niestety. Podobnie zrobiłem, dałem drucik i zalałem CA niestety starczyło na miesiąc. Musze z nią porozmawiać jakie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia ⁉️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia takie kup na prezent...na 1ooo% nie bedziesz żałował.. nie popękaja no i żona Twój modelarski świat w rózowych kolorach zobaczy a na serio, jeżeli koniecznie chcesz już te oprawki kleic to tylko "Stabilit Express"...ale wyjdzie chyba drożej niz nowe oprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Godzinę temu, Marek_Spy napisał: Chce zrobić klej bo moja zona takie tanie zwykłe uszkadza bardzo szybko, klejenie cyjanoakrylem nie trzyma. A skąd wezmę kwas octowy ? Spróbuj może klejem do twardych plastików. Ten klej przeciwieństwie do wielu innych rozpuszcza klejone materiały(poza tworzywami wyłącznie termozgrzewalnymi rodziny PP), kosztuje kilka złotych(w marketach budowlanych) a jest naprawdę dobry. Nawet jak nie sklei Twoich okularów*, to z pewnością przyda się do innych.. * - Z jakich materiałów są wykonane oprawki okularowe? | wOkularach.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 32 minuty temu, Shock napisał: ⁉️ Hmmm co masz na myśli ? 8 minut temu, RomanJ4 napisał: Spróbuj może klejem do twardych plastików. Ten klej przeciwieństwie do wielu innych rozpuszcza klejone materiały(poza tworzywami wyłącznie termozgrzewalnymi rodziny PP), kosztuje kilka złotych(w marketach budowlanych) a jest naprawdę dobry. Nawet jak nie sklei Twoich okularów*, to z pewnością przyda się do innych.. * - Z jakich materiałów są wykonane oprawki okularowe? | wOkularach.pl Miałem i jest uniwersalny nic nie klei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia https://ataszek.pl/1079-klej-do-okularow.html Takie cudo oferują. Ponoć specjalnie do oprawek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 39 minut temu, Marek_Spy napisał: Hmmm co masz na myśli ? Edycję tytułu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia A nie zauważyłem że dziwoląg powstał dzięki Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi