Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Czy ktoś wie czym rozpuścić to tworzywo ? próbowałem acetonem ale nie rozpuściło się
d9Jacek Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 15 minut temu, Marek_Spy napisał: Czy ktoś wie czym rozpuścić to tworzywo ? próbowałem acetonem ale rozpuściło się no jak to czym? przecież sam napisałeś....acetonem? Marku, zdefiniuj dokładnie o co pytasz i co to ma byc robione i z czym ? chodzi o oprawki czy o soczewki ? w jakim celi masz to rozpuscic ?
d9Jacek Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 9 minut temu, Marek_Spy napisał: A błąd coś zjadło "nie" ? ?? no dobra ale co Ty chcesz ropuscić ? Bo nie napisałeś
kojani Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia W zasadzie oprawki są robione z octanu celulozy. Aceton powinien rozpuszczać, możesz jeszcze próbować kwasem octowym.
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia Chce zrobić klej bo moja zona takie tanie zwykłe uszkadza bardzo szybko, klejenie cianoakrylem nie trzyma. A skąd wezmę kwas octowy ?
kojani Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Takie klejenie raczej nie zda egzaminu. Klej nie nadtopi tworzywa. Zmienić oprawki na tytan - wcale żartuję - lekkie i mocne. Na Ali można kupić bardzo tanio porównując do cen u nas. Dawnymi czasy gdy chodziłem w acetatach to naprawiałem tymczasowo wstawiając cienki drut stalowy po zrobieniu kanału i zalewając żywicą - ale to tylko taka chwilówka - niestety.
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia 9 minut temu, kojani napisał: Klej nie nadtopi tworzywa. Zmienić oprawki na tytan - wcale żartuję - lekkie i mocne. Na Ali można kupić bardzo tanio porównując do cen u nas. Dawnymi czasy gdy chodziłem w acetatach to naprawiałem tymczasowo wstawiając cienki drut stalowy po zrobieniu kanału i zalewając żywicą - ale to tylko taka chwilówka - niestety. Podobnie zrobiłem, dałem drucik i zalałem CA niestety starczyło na miesiąc. Musze z nią porozmawiać jakie chce
d9Jacek Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia takie kup na prezent...na 1ooo% nie bedziesz żałował.. nie popękaja no i żona Twój modelarski świat w rózowych kolorach zobaczy a na serio, jeżeli koniecznie chcesz już te oprawki kleic to tylko "Stabilit Express"...ale wyjdzie chyba drożej niz nowe oprawki
RomanJ4 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Godzinę temu, Marek_Spy napisał: Chce zrobić klej bo moja zona takie tanie zwykłe uszkadza bardzo szybko, klejenie cyjanoakrylem nie trzyma. A skąd wezmę kwas octowy ? Spróbuj może klejem do twardych plastików. Ten klej przeciwieństwie do wielu innych rozpuszcza klejone materiały(poza tworzywami wyłącznie termozgrzewalnymi rodziny PP), kosztuje kilka złotych(w marketach budowlanych) a jest naprawdę dobry. Nawet jak nie sklei Twoich okularów*, to z pewnością przyda się do innych.. * - Z jakich materiałów są wykonane oprawki okularowe? | wOkularach.pl
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia 32 minuty temu, Shock napisał: ⁉️ Hmmm co masz na myśli ? 8 minut temu, RomanJ4 napisał: Spróbuj może klejem do twardych plastików. Ten klej przeciwieństwie do wielu innych rozpuszcza klejone materiały(poza tworzywami wyłącznie termozgrzewalnymi rodziny PP), kosztuje kilka złotych(w marketach budowlanych) a jest naprawdę dobry. Nawet jak nie sklei Twoich okularów*, to z pewnością przyda się do innych.. * - Z jakich materiałów są wykonane oprawki okularowe? | wOkularach.pl Miałem i jest uniwersalny nic nie klei
Swift Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia https://ataszek.pl/1079-klej-do-okularow.html Takie cudo oferują. Ponoć specjalnie do oprawek. 1
Shock Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 39 minut temu, Marek_Spy napisał: Hmmm co masz na myśli ? Edycję tytułu
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia A nie zauważyłem że dziwoląg powstał dzięki Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi