Skocz do zawartości

http://www.hobbycity.com ktos zna?

Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 926
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

:D wysłąłem e-mail

Hello Jakub,

Yes, you may. Here's the bank information. After you have paid, It's needs around 5 working days in process, then we will receive the money.

BANK NAME: HSBC

ACCOUNT NAME: HEXTRONIK LIMITED

ACCOUNT NUMBER: 557-885514-838

SWIFT CODE: HSBCHKHHHKH

BANK ADDRESS: Shops 38-46, Citylink Plaza, Shatin Station Circuit, Sha Tin, New Territories

Co dalej ktoś wie czy musze napisac e-mail :|

Opublikowano

Podali Ci dane do przelewu. Musisz iść do swojego banku i zrobić przelew w określonej walucie ze swojego konta na konto sklepu. Prawdopodobnie Pani w okienku zrobi tak :shock:

Ja preferuje zakupy z użyciem karty VISA :D

Opublikowano

W tej sytuacji powinieneś zamówić towar i wybrać sposób przesyłki.

W uwagach, albo mailem dogadać się, że zapłacisz przelewem.

Wtedy albo Ci potwierdzą zamówienie i kwotę do zapłaty mailem, albo z automatu dostaniesz odpowiedź o przyjęciu zamówienia.

Potem idziesz do porządnego banku, wypełniasz parę kwitków i do kasy (nie potrzeba mieć konta).

Nie chcę Cię zniechęcać, ale jeszcze 3 latka temu, zrobienie takiego przelewu ( ja wybierałem Telex Transfer) u mnie w banku to była ostra walka (nawet trzydniowa bo wtedy jeszcze z niego nikt nie przelewał pieniędzy do Chin :lol: )

Ale czasy się zmieniają i na pewno nie będzie wiekszych problemów.

PS Zakupy z użyciem karty są o wiele łatwiejsze :D

Opublikowano

Wycofuje się z zakupu grupowego.

Kasę na pakieciki będe miał najwcześniej z początkiem kwietnia i nie chce zatrzymywać waszych zakupów.

Opublikowano
W tej sytuacji powinieneś zamówić towar i wybrać sposób przesyłki.

W uwagach, albo mailem dogadać się, że zapłacisz przelewem.

Wtedy albo Ci potwierdzą zamówienie i kwotę do zapłaty mailem, albo z automatu dostaniesz odpowiedź o przyjęciu zamówienia.

Potem idziesz do porządnego banku, wypełniasz parę kwitków i do kasy (nie potrzeba mieć konta).

PS Zakupy z użyciem karty są o wiele łatwiejsze :D

:jupi: dzięki

Jutro ide do banku zobaczyć co i jak :D

Opublikowano

Miałem tu nic nie kupować, bo ceny podobne do HiModel (niektóre niższe, ale tak naprawdę na ten ciekawszy towar trzeba czekać).

Wziąłem na próbę taki akumulatorek (ostatni :lol: ): http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=4130

Zobaczymy, jak to idzie.

Na razie wiem że przesyłka wyniosła mnie 14$, dzisiejszy kurs rozliczeniowy 1$=3,33zł, prowizja Visa 3% (formularz płatności jest po polsku).

Zobaczymy jak to będzie dalej - dam znać.

Opublikowano

Cos duzo u ciebie kosztuje ten dolar, jak sprawdzałem to jest u nas sprzedaz po niecałe 3zł

Przed momentem płaciłem i to jest kurs po którym mnie rozliczała Visa.

Przynajmniej tak podawali w momencie dokonywania zapłaty.

Płaciłem eM kartą z mBanku - sprawdziłem na koncie przyblokowali mi kwotę odpowiadającą 1USD=3,03 :D

Jak to będzie faktycznie, podam gdy pieniądze zejdą z konta, być może w momencie płacenia coś źle zobaczyłem :roll:

Opublikowano

Tylko tyle na razie moge powiedziec o tej stronie ile slyszalem od innych osob:

1. Modelarze helikopterowi z Palacowej robia tam zakupy i jest ok

2. Jeden z modelarzy, ktory sie niedawno zarejestrowal na tym forum, ksywa Aimeiz, kupowal tam Li-pole i bylo ok

3. Czytalem na forach zagranicznych i 99% osob jest zadowolonych, polecam tez poczytac o nich na googlach

4. Taki list otrzymalem od innego modelarza, jako, ze nie zawiera on tresci bardzo prywatnych czy tez tajnych, pozwolilem go sobie opublikowac w tej czesci w ktorej jest opis odnosnie zakupow w United:

"na razie dostałem dwie paczki po ok 40$. Taką wartość określiłem sobie jako "graniczną" na wypadek zaginięcia na poczcie lub clenia (sam koszt cła nie jest taki straszny, ale strata czasu w urzędach zniechęciłaby mnie do dalszych zamówień).

Obie paczuszki (grubsze koperty) doszły z pieczątką "zwolnione z procedury clenia" czy coś podobnego. Nie wiem jak to jest w przypadku większych paczek.

Pierwsze szło 6 tygodni, ale były święta i strajki u nas na poczcie. Druga paczuszka szła ok. tygodnia. (najtańsza przesyłka standartowa). United do wartości zamówienia dolicza 3% za płatność Paypalem / Kartą.

Oni zawsze piszą "Toy parts free of charge" albo jakąś symboliczną kwotę. Natomiast celnik ma prawo mieć odmienne zdanie, i wycenić to na swój sposób. Dla mnie dużo bardziej kosztowne byłoby zmarnowanie 1/2 dnia w urzędach, niż nawet cło (0 do 9% w zależności od humoru celnika) + 22% vat (zawsze).

Na polu wszystkich informuję, że przetarłem szlak i kupuje się zasadniczo bezproblemowo. W United nie wszystko się opłaca - najlepsze mają ceny na swoje (Hextronic) wyroby - serwa, reglery."

Dodam od siebie, ze jak najbardziej zamierzam tam kupic wiele rzeczy gdyz w przypadku akrobata 1,4m mozna zaoszczedzic nawet i 1000-2000 zl wzgledem cen polskich. Jak ktos sie boi zaplacic karta to moze paypalem, ktory obecnie funkcjonuje w PL w obie strony poprawnie.

Opublikowano
Hubercie jak akumaltorki, sa juz w drodze :?: Jestem ciekaw jak one sie benda sprawowały bo sam chce zakupic li-pole tej firmy :D

Przed chwilą sprawdzałem status zamówienia.

Pakują się, ale jeszcze nie wysłane :D

Poprzednio musiałem się jednak pomylić, bo już na 100% wyszło dokładnie 1$=3,026zł

Opublikowano

Dziwny ten sklep :lol:

9 dni temu potwierdzili przyjęcie zamówienia i otrzymanie wpłaty, a do dzisiaj nawet nie wysłali towaru.

Nic dziwnego, bo co mieli wysłać, skoro dzisiaj zmienił się status mojej przesyłki: z pakowania na zamówienie :evil:

W tym sklepie pewnie połowy towaru nie ma, bo nawet ten akumulator, który mimo, że miał być na stanie (co prawda ostatni), okazało się że jest dopiero zamówiony na 27 marca :shock:

PS Ciekawe co załatwił Swirus :D

Opublikowano

:P:P Przepraszam ze nie pisałem ale dopiero w tym tygodniu byłem w banku

PS Ciekawe co załatwił Swirus

Mar 07 - oo 16 dni :ble:

Namawiałem starych przez 1 tydzień

W następny poszedłem do banku i tak wyszło że ktoś był niekompetentny :evil: nie chciała mi pomóc :evil:

Tak mięło kilka dni i w poniedziałek doczłapałem się :devil:

Tyle co mogę powiedzieć bez konta niema sensu :!: :!:

Za 40 $ chcą 100 zł

(Raczej w konia nierobią )

Za tą cenę to w Polsce kupie + reszta ,odpuszczam

Aha podobno w tych danych brakuje danych odbiorcy :crazy:

zawiodłem :(

Opublikowano

Kuba myśłe że możesz sobie spokojnie założyć konto młodzieżowe tak jak ja to robiłem kilka lat temu ...

W Mbanku nie płace nic za prowadzenie a koszty dalszych operacji nie są aż takie straszne {poza zbójeckimi 5zł za wypłate z bankomatu nie Mbank}

Opublikowano

Minął tydzień i mam nowe wieści :jupi:

Paczka zamówiona 13 marca jeszcze nie wysłana.

Nadal nie ma tych aku 4100mAh które niby były w momencie sprzedaży.

Napisali, że nowa partia powinna dojść do sklepu 27 marca, tylko dzisiaj jest 29 marca (w Hong Kongu jest już popołudnie) i jak widać nie doszły.

Generalnie sklepik ma ślimacze tempo.

Ponieważ potrzebowałem dużego regulatorka ale wtedy (13 marca) go nie było, to trochę poczekałem z nastepnym zamówieniem.

Jak przyszedł do sklepu, to od razu zapłaciłem (21 marca potwierdzili wpłatę), a wysłany został dosłownie przed chwilą ( czyli po 8 dniach).

Ciekawe jak działa ten ich EXPRESS EMS, bo do tej pory korzystałem tylko z Air Mail (6-25 dni); ale podobno błyskawica :rotfl:

PS Tak z ciekawości sprawdziłem dokładnie kilka ostatnich przesyłek z HiModel.

Od akceptacji zamówienia (potwierdzenie wpłaty), do listonosza u moich drzwi były to kolejno: 11, 13, 7, 11, 12, 9 dni.

Myślę, że HiModel mimo troszkę wyższych cen (ale to trudno powiedzieć, bo towar jest inny) jest bardziej solidny.

Opublikowano
Mają fajny kalkulator kosztów przesyłki - sam podpowiada, co można jeszcze do paczki dołożyć :lol:

Przydałby mi się taki regulatorek: http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=3830

PS Widzę, że VAT sobie odpuszczasz.

Może warto sprawdzić czujność naszych celników na kierunku Hong Kong ?

Ja ostatnio kupiłem w Hong Kongu kilka rzeczy :) i celnicy są czujni :D Ale i tak wyszło mnie to o wiele taniej bo kupiłem to z hurtowni ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.