attyla Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Zamówienie zrobiłem 24.03 a 29 otrzymałem wiadomośc ze paczka została wysłana, zamelduje jak dojdzie , powinna buc za około tydzień.
hubert_tata Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Tak EMS jest szybki jak błyskawica. Wysłali 29 marca, dzisiaj regulatorek jest w domu. Udało się BEZ CŁA :jupi: PS Poprzednia paczka niestety nawet nie wysłana.
kamil_rc Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ty tpo masz szczescie. Dalej ci trego pakieciku nie wysłali??
hubert_tata Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ty tpo masz szczescie.Dalej ci trego pakieciku nie wysłali?? No nie wysłali. Przewidywany czas dostawy lipoli do sklepu to nadal 27 marca :? Nie napisali którego roku
attyla Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Melduje że paczka dotarła bez problemu dziś czas dostawy od momentu zamówienia 17 dni . łukasz
hubert_tata Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Melduje że paczka dotarła bez problemu dziś czas dostawy od momentu zamówienia 17 dni Moje gratulacje To jest jednak ciekawy sklep :roll: Ciągle czekam na zamówione akumulatorki, ale w międzyczasie zainteresowały mnie jeszcze inne, których też nie było. Kliknałem więc opcję, żeby mnie powiadomili jak dojdą. No i wczoraj w poczcie znajduje powiadomienie że aku dotarły :jupi: Wchodzę do sklepu, a tam już zabrakło (z "minus" kilkaset sztuk zrobiło się minus kilkanaście). Widocznie dostawa nie wystarczyła na bieżące zamówienia. Ale w zasadzie chciałem napisać o czymś innym. Czy ktoś zamawiał tam towar (np zestawy modeli), który jest Free shipping? Nie mogę znaleźć informacji, czy to obejmuje też Europę.
hubert_tata Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Własnie dotarł bez dodatkowych kosztów akumulator zamówiony 13 marca :shock:
kamil_rc Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 pewnie dlatgo tak długo szedł bo był zamówiony trzynastego . i Jakie sa aku??
elektron Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 Witam. Czy jest ktos chetny na zakupy ?? Bo z Piotrkiem f3j chcemy zrobic zakupy, a wiadomo im wiecej osob kupuje tym bardziej sie oplaca
attyla Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 Nie wiem czy pomysł wspólnych zakupów jest taki dobry, im większa paczka o większej wartości tym szybciej może się nią zainteresowac urząd celny , zreszta z tabeli przesyłek wynika ze paczka do 0,5kg kosztuje 11$ a paczka 1 kg 21$ więc koszty wysyłki są te same .
kamil_rc Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 Ja tez z Piotrkiem o tym gadałem bo tez tam będę zamawiał i doszliśmy do wniosku żeby sobie każdy sam zamówił. Bo im większa paczka tym większe ryzyko zapłacenia VAT-u
TEQ Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 A mam pytanie - jeśli nawet mnie złapią to jak wielkie wychodzi to cło ?
Piotrek_F3J Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 No i tak chyba bedzie najlepiej aby kazdy sam zamówił Ja teraz zdecydowałem sie kupić tam 5 mini serv , silnik+regiel...zamawiam po tych wolnych dniach przesyłka bedzie kosztować mnie 7$ 200gram ;D wyniesie mnie to wszystko z przesyłką 40$=120zł(licząć 1$-3zł) W polsce wyniosło by mnie to o 100zł drozej Pozdrawiam
Stefanek0910 Opublikowano 3 Maja 2007 Opublikowano 3 Maja 2007 Przygotuj się na ewntualne cło no i podatek.... Podobno można to ominąć jeżeli zaznaczyli by na paczce że jest to towar używany....
hubert_tata Opublikowano 3 Maja 2007 Opublikowano 3 Maja 2007 A mam pytanie - jeśli nawet mnie złapią to jak wielkie wychodzi to cło ? Cła nie zapłacisz, jak w deklaracji użyjesz określenia "model redukcyjny", "do modelu redukcyjnego". Aczkolwiek kiedyś kupowałem dla brata specjalne pędzelki do malowania modeli plastikowych i nie przeszło :shock: mimo, że jak najbarziej było to do modeli redukcyjnych (dali kilka procent cła, ale tylko na pędzelki). Natomiast, jak jest odprawa celna to płaci się 22% VAT od faktury razem z kosztem przesyłki. PS Z tego sklepu jak na razie jeszcze nie miałem clenia (Chińczyk deklaruje towar jako "toy", "gift", "sample" o bardzo małej wartości) :jupi: PPS Jedyny problem, to że w tym sklepie prawie na wszystko trzeba czekać (a terminy dostawy przesuwają sobie dosyć dowolnie).
Piotrek_F3J Opublikowano 3 Maja 2007 Opublikowano 3 Maja 2007 czyli jesli bym zamawiał za 120zł(40$) to 22% vatu bym tylko musiał zapłacić za odprawe celną?(co to wcale jest ?)w moim przypadku wyniosło by mnie to 26,4zł czyli razem 146,40zł. jak najlepiej dostarczyć im kaske?i czy w zł czy w $? :roll:
hubert_tata Opublikowano 3 Maja 2007 Opublikowano 3 Maja 2007 co to wcale jest ? W moim przypadku odbywa się to tak, że przychodzi z Urzędu Celnego zawiadomienie, że przyszła paczka zagraniczna. Proszą o dokonanie zgłoszenia celnego w ciągu 2 tygodni. Ja robię tak, że nie jadę osobiście do Warszawy, tylko wysyłam im takie zgłoszenie do odprawy celnej (nie druk, tylko oświadczenie, że proszę o odprawę towaru xxx zgodnie z fakturą yyy), xero dowodu osobistego i oryginalną fakturę zakupu (fakturę oni przysyłają razem z zawiadomieniem - o ile była w paczce). Chcą też przetłumaczonej faktury zakupu, ale ja to robię po łebkach na tym zgłoszeniu: towar/co to jest/ilośc/ile kosztuje/wartość łącznie z przesyłką Potem czekam grzecznie na listonosza :| , po około 2 tygodniach listonosz przynosi paczkę i jemu płaci się za odprawę, ten naliczony VAT i coś tam jeszcze (oprócz VATu jest to chyba kilkanaście zł).
Peter Opublikowano 3 Maja 2007 Opublikowano 3 Maja 2007 Witam. Ot i cala RP.Taki pejzaz.... Niby unia.Jak do mojej wsi zajedzie listonosz (DHL,UPS) to nawet przez glowe mi nie przejdzie mysl ze VAT lub clo zaplacic komus trzeba.A czasem i karton 10kg i ponad 2 metry zdaza sie.Wystarczy ze na paczce napisane RC MODEL.I po temacie. Hubert,jak ja sie ciesze ze ja tu nie ma takich cyrkow,pisanie co jest w paczce,liczenie,dwa tygodnie ekstra czekania... Kiedys kupilem sobie z Chin,z wytworni-od producentaq,model.Karton mial 2,2m,i chcialem szybko , czyli plus 100$.Cala operacja 5 dni.Z Germani podobne wymiary,4 dni,17 EURO,paczka do lapki,ale przed 17,bo potem wychodze.... Ciezkie zycie maja modelarze w ojczyznie :cry: Ale bedzie lepiej....wnukom Ja osobiscie kupuje czesto tutaj http://www.bmfaclassifieds.co.uk/picturebrowse.php?page=1 Jest to strona klubowa (cos jak nasz aeroklub). Z reguly nie ma histori jak z Allegro,Ebay. Znasz adres,mozesz zapytac innych,no i troche inna mentalnosc sprzedajacych. Tzn. jak angol pisze ze tak jest , to tak naprawde jest. No i ceny normalniejsze. Raz widzialem (z folia na wyswietlaczu i z walizka) prawie nowe JR 9 II za 100 funtow :crazy: ,no ale Anglia to dziwny kraj... Pozdrawiam
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 ehh...chyba jednak sie rozmyśle i kupie w polsce :/ chyba ze ktoś zrobił by częśćiowo to za mnie ja bym mu wysłał pieniądze a on by reszte załatwił...i po tyg-2tyg przyszła by do mnie paczka z towarem... ktoś chętny? :oops:
hubert_tata Opublikowano 3 Czerwca 2007 Opublikowano 3 Czerwca 2007 i po tyg-2tyg przyszła by do mnie paczka z towarem... Jeszcze pociągnę temat tego sklepu, bo sporo osób jest na pewno zainteresowanych. Kupowałem już tam kilkukrotnie i rozumiem, że jak czegoś nie ma na stanie, to trzeba czekać, aż będzie (i to dużo dłużej niż jest na stronie napisane - termin dostawy przesuwaja wielokrotnie i raz z tygodnia zrobił się miesiąc). Jednak ostatni zakup mnie po prostu wyprowadza z równowagi. Potrzebowałem czegoś bardzo szybko (drobiazgi do nowych modeli, coś w stylu ESA). Było na stanie :jupi: , zdecydowałem się na bardzo drogą przesyłkę. Żeby zmniejszyć koszta dobrałem jeszcze drobiazgów dla kolegi i zamówiłem. A tu :ass: :ass: :ass: Co z tego że taka przesyłka idzie 3-4 dni (raz już tak u nich kupowałem i się sprawdziło), jak już prawie 3 tygodnie nie wysyłają. Jeszcze trochę i ten sklep umieszczam ku przestrodze w "Nieciekawych ofertach" :evil:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.