attyla Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Zamówienie zrobiłem 24.03 a 29 otrzymałem wiadomośc ze paczka została wysłana, zamelduje jak dojdzie , powinna buc za około tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Tak EMS jest szybki jak błyskawica. Wysłali 29 marca, dzisiaj regulatorek jest w domu. Udało się BEZ CŁA :jupi: PS Poprzednia paczka niestety nawet nie wysłana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ty tpo masz szczescie. Dalej ci trego pakieciku nie wysłali?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ty tpo masz szczescie.Dalej ci trego pakieciku nie wysłali?? No nie wysłali. Przewidywany czas dostawy lipoli do sklepu to nadal 27 marca :? Nie napisali którego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Melduje że paczka dotarła bez problemu dziś czas dostawy od momentu zamówienia 17 dni . łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Melduje że paczka dotarła bez problemu dziś czas dostawy od momentu zamówienia 17 dni Moje gratulacje To jest jednak ciekawy sklep :roll: Ciągle czekam na zamówione akumulatorki, ale w międzyczasie zainteresowały mnie jeszcze inne, których też nie było. Kliknałem więc opcję, żeby mnie powiadomili jak dojdą. No i wczoraj w poczcie znajduje powiadomienie że aku dotarły :jupi: Wchodzę do sklepu, a tam już zabrakło (z "minus" kilkaset sztuk zrobiło się minus kilkanaście). Widocznie dostawa nie wystarczyła na bieżące zamówienia. Ale w zasadzie chciałem napisać o czymś innym. Czy ktoś zamawiał tam towar (np zestawy modeli), który jest Free shipping? Nie mogę znaleźć informacji, czy to obejmuje też Europę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Własnie dotarł bez dodatkowych kosztów akumulator zamówiony 13 marca :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 pewnie dlatgo tak długo szedł bo był zamówiony trzynastego . i Jakie sa aku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Witam. Czy jest ktos chetny na zakupy ?? Bo z Piotrkiem f3j chcemy zrobic zakupy, a wiadomo im wiecej osob kupuje tym bardziej sie oplaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Nie wiem czy pomysł wspólnych zakupów jest taki dobry, im większa paczka o większej wartości tym szybciej może się nią zainteresowac urząd celny , zreszta z tabeli przesyłek wynika ze paczka do 0,5kg kosztuje 11$ a paczka 1 kg 21$ więc koszty wysyłki są te same . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Ja tez z Piotrkiem o tym gadałem bo tez tam będę zamawiał i doszliśmy do wniosku żeby sobie każdy sam zamówił. Bo im większa paczka tym większe ryzyko zapłacenia VAT-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 A mam pytanie - jeśli nawet mnie złapią to jak wielkie wychodzi to cło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 No i tak chyba bedzie najlepiej aby kazdy sam zamówił Ja teraz zdecydowałem sie kupić tam 5 mini serv , silnik+regiel...zamawiam po tych wolnych dniach przesyłka bedzie kosztować mnie 7$ 200gram ;D wyniesie mnie to wszystko z przesyłką 40$=120zł(licząć 1$-3zł) W polsce wyniosło by mnie to o 100zł drozej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Przygotuj się na ewntualne cło no i podatek.... Podobno można to ominąć jeżeli zaznaczyli by na paczce że jest to towar używany.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 A mam pytanie - jeśli nawet mnie złapią to jak wielkie wychodzi to cło ? Cła nie zapłacisz, jak w deklaracji użyjesz określenia "model redukcyjny", "do modelu redukcyjnego". Aczkolwiek kiedyś kupowałem dla brata specjalne pędzelki do malowania modeli plastikowych i nie przeszło :shock: mimo, że jak najbarziej było to do modeli redukcyjnych (dali kilka procent cła, ale tylko na pędzelki). Natomiast, jak jest odprawa celna to płaci się 22% VAT od faktury razem z kosztem przesyłki. PS Z tego sklepu jak na razie jeszcze nie miałem clenia (Chińczyk deklaruje towar jako "toy", "gift", "sample" o bardzo małej wartości) :jupi: PPS Jedyny problem, to że w tym sklepie prawie na wszystko trzeba czekać (a terminy dostawy przesuwają sobie dosyć dowolnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 czyli jesli bym zamawiał za 120zł(40$) to 22% vatu bym tylko musiał zapłacić za odprawe celną?(co to wcale jest ?)w moim przypadku wyniosło by mnie to 26,4zł czyli razem 146,40zł. jak najlepiej dostarczyć im kaske?i czy w zł czy w $? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 co to wcale jest ? W moim przypadku odbywa się to tak, że przychodzi z Urzędu Celnego zawiadomienie, że przyszła paczka zagraniczna. Proszą o dokonanie zgłoszenia celnego w ciągu 2 tygodni. Ja robię tak, że nie jadę osobiście do Warszawy, tylko wysyłam im takie zgłoszenie do odprawy celnej (nie druk, tylko oświadczenie, że proszę o odprawę towaru xxx zgodnie z fakturą yyy), xero dowodu osobistego i oryginalną fakturę zakupu (fakturę oni przysyłają razem z zawiadomieniem - o ile była w paczce). Chcą też przetłumaczonej faktury zakupu, ale ja to robię po łebkach na tym zgłoszeniu: towar/co to jest/ilośc/ile kosztuje/wartość łącznie z przesyłką Potem czekam grzecznie na listonosza :| , po około 2 tygodniach listonosz przynosi paczkę i jemu płaci się za odprawę, ten naliczony VAT i coś tam jeszcze (oprócz VATu jest to chyba kilkanaście zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Witam. Ot i cala RP.Taki pejzaz.... Niby unia.Jak do mojej wsi zajedzie listonosz (DHL,UPS) to nawet przez glowe mi nie przejdzie mysl ze VAT lub clo zaplacic komus trzeba.A czasem i karton 10kg i ponad 2 metry zdaza sie.Wystarczy ze na paczce napisane RC MODEL.I po temacie. Hubert,jak ja sie ciesze ze ja tu nie ma takich cyrkow,pisanie co jest w paczce,liczenie,dwa tygodnie ekstra czekania... Kiedys kupilem sobie z Chin,z wytworni-od producentaq,model.Karton mial 2,2m,i chcialem szybko , czyli plus 100$.Cala operacja 5 dni.Z Germani podobne wymiary,4 dni,17 EURO,paczka do lapki,ale przed 17,bo potem wychodze.... Ciezkie zycie maja modelarze w ojczyznie :cry: Ale bedzie lepiej....wnukom Ja osobiscie kupuje czesto tutaj http://www.bmfaclassifieds.co.uk/picturebrowse.php?page=1 Jest to strona klubowa (cos jak nasz aeroklub). Z reguly nie ma histori jak z Allegro,Ebay. Znasz adres,mozesz zapytac innych,no i troche inna mentalnosc sprzedajacych. Tzn. jak angol pisze ze tak jest , to tak naprawde jest. No i ceny normalniejsze. Raz widzialem (z folia na wyswietlaczu i z walizka) prawie nowe JR 9 II za 100 funtow :crazy: ,no ale Anglia to dziwny kraj... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 ehh...chyba jednak sie rozmyśle i kupie w polsce :/ chyba ze ktoś zrobił by częśćiowo to za mnie ja bym mu wysłał pieniądze a on by reszte załatwił...i po tyg-2tyg przyszła by do mnie paczka z towarem... ktoś chętny? :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 i po tyg-2tyg przyszła by do mnie paczka z towarem... Jeszcze pociągnę temat tego sklepu, bo sporo osób jest na pewno zainteresowanych. Kupowałem już tam kilkukrotnie i rozumiem, że jak czegoś nie ma na stanie, to trzeba czekać, aż będzie (i to dużo dłużej niż jest na stronie napisane - termin dostawy przesuwaja wielokrotnie i raz z tygodnia zrobił się miesiąc). Jednak ostatni zakup mnie po prostu wyprowadza z równowagi. Potrzebowałem czegoś bardzo szybko (drobiazgi do nowych modeli, coś w stylu ESA). Było na stanie :jupi: , zdecydowałem się na bardzo drogą przesyłkę. Żeby zmniejszyć koszta dobrałem jeszcze drobiazgów dla kolegi i zamówiłem. A tu :ass: :ass: :ass: Co z tego że taka przesyłka idzie 3-4 dni (raz już tak u nich kupowałem i się sprawdziło), jak już prawie 3 tygodnie nie wysyłają. Jeszcze trochę i ten sklep umieszczam ku przestrodze w "Nieciekawych ofertach" :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.