Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 18 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Marca Witam Skończyłem RWD 25 a natura nie lubi próżni to trzeba było coś wymyślić ,Swego czasu na ogłoszeniach pojawił się wspomniany PWS w stanie sklejony kadłub ,skrzydła i usterzenie więc stałem się jego posiadaczem stan na dzień dzisiejszy Pogrzebałem troszkę przy usterzeniu Napęd do oblotu i pierwszych lotów jest w postaci MVVS 152 Ale to nie jest docelowy napęd :docelowy zostanie zamontowany po pozytywny oblocie i wlataniu się w model . Docelowe serducho wygląda tak a tak prezentuje się w maseczce CDN PS relacje umieściłem w "modelach spalinowych " ponieważ wg mnie uważam że s tego co mam ciężko będzie zrobić pół makietę raczej model sylwetkowy , tym bardziej że ja dołożę mu parę dupereli których nie miał oryginał , hak do holowania szybowców ,oświetlenie i inne. 11 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2 godziny temu, paweln7 napisał: Skończyłem RWD 25 a natura nie lubi próżni to trzeba było coś wymyślić Pisalem juz kiedys, ze WARIAT ? Pawel, dostales te gwiazdke na gwiazdke??? Co to za pieknosc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 18 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca Gwiazdka to UMS 260-7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 11 minut temu, paweln7 napisał: Gwiazdka to UMS 260-7 Aż z ciekawości zerknąłem na cenę i już się nie dziwię, że śruby mocujące śmigło są pordzewiałe, ze złomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2 godziny temu, paweln7 napisał: hak do holowania szybowców Pws z ML miał w swojej karierze taka pracę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 4 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja W dniu 18.03.2024 o 21:28, motfil napisał: Pws z ML miał w swojej karierze taka pracę Dzięki ale nie wiedziałem. Po którejś koncepcji napędu sterów wysokości ,temat jest ogarnięty . PWS ma napęd sterów wysokości linkowy w modelu można to ogarnąć ( ale przy demontowanych statecznikach co jest konieczne aby zmieścił się w samochodzie ) to montaż i demontaż modelu był by koszmarem . Montaż stateczników to 4 śruby M3 ( dwie do zastrzałów i dwie do popychaczy ) CDN 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Praca na pozniej? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 4 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 16 minut temu, jarek996 napisał: Praca na pozniej? ? Tak przecież pokrycie płócienne na tak zaprojektowanym kadłubie wyglądało by jak płot ze sztachet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi