Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 18 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 Marca Witam Skończyłem RWD 25 a natura nie lubi próżni to trzeba było coś wymyślić ,Swego czasu na ogłoszeniach pojawił się wspomniany PWS w stanie sklejony kadłub ,skrzydła i usterzenie więc stałem się jego posiadaczem stan na dzień dzisiejszy Pogrzebałem troszkę przy usterzeniu Napęd do oblotu i pierwszych lotów jest w postaci MVVS 152 Ale to nie jest docelowy napęd :docelowy zostanie zamontowany po pozytywny oblocie i wlataniu się w model . Docelowe serducho wygląda tak a tak prezentuje się w maseczce CDN PS relacje umieściłem w "modelach spalinowych " ponieważ wg mnie uważam że s tego co mam ciężko będzie zrobić pół makietę raczej model sylwetkowy , tym bardziej że ja dołożę mu parę dupereli których nie miał oryginał , hak do holowania szybowców ,oświetlenie i inne. 11 2
jarek996 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 2 godziny temu, paweln7 napisał: Skończyłem RWD 25 a natura nie lubi próżni to trzeba było coś wymyślić Pisalem juz kiedys, ze WARIAT ? Pawel, dostales te gwiazdke na gwiazdke??? Co to za pieknosc?
dariuszj Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 11 minut temu, paweln7 napisał: Gwiazdka to UMS 260-7 Aż z ciekawości zerknąłem na cenę i już się nie dziwię, że śruby mocujące śmigło są pordzewiałe, ze złomu
motfil Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 2 godziny temu, paweln7 napisał: hak do holowania szybowców Pws z ML miał w swojej karierze taka pracę
paweln7 Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja W dniu 18.03.2024 o 21:28, motfil napisał: Pws z ML miał w swojej karierze taka pracę Dzięki ale nie wiedziałem. Po którejś koncepcji napędu sterów wysokości ,temat jest ogarnięty . PWS ma napęd sterów wysokości linkowy w modelu można to ogarnąć ( ale przy demontowanych statecznikach co jest konieczne aby zmieścił się w samochodzie ) to montaż i demontaż modelu był by koszmarem . Montaż stateczników to 4 śruby M3 ( dwie do zastrzałów i dwie do popychaczy ) CDN 4
paweln7 Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja 16 minut temu, jarek996 napisał: Praca na pozniej? ? Tak przecież pokrycie płócienne na tak zaprojektowanym kadłubie wyglądało by jak płot ze sztachet?
paweln7 Opublikowano 30 Listopada Autor Opublikowano 30 Listopada Witam Naprawiłem rozbite w zeszłym roku RWD 23 ,teraz tak wygląda . teraz zabieramy się za PWS-a dzisiaj ogarnąłem napędy sterów ogonowych, kinematyka zrobiona i działa zostało dopieścić . Wysokość na dwa serwa napędzane popychaczami i dźwigniami pośrednimi . Kierunek na linkach prowadzonych w rurkach laminatowych, reszta na filmie . CDN 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 6 Grudnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Grudnia Witam Post pod postem ? Robota przy PWS-e pomalutku ale do przodu. W dniu 4.05.2024 o 19:28, jarek996 napisał: Praca na pozniej? ? Późniejsza praca prawie zrobiona. CDN 9 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 7 Grudnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 Grudnia Dłubiemy dalej CDN 7
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 8 Grudnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Grudnia Witam wzmocnienia mocowania podwozia i mocowania linek zrobione. parę desek balsy i trochę kleju kadłub gotowy do szpachlowania i krycia przodu kadłuba laminatem. CDN 12
paweln7 Opublikowano 11 Grudnia Autor Opublikowano 11 Grudnia Witam Zrobiłem pokrywy dostępu do mocowania amortyzatorów oraz do pakietów zasilania elektroniki i zapłonu. Zrobiłem pokrywkę dostępu do odbiornika . druga strona Trzeba rozejrzeć się za jakimś schematem malowania ,wstępnie wybrałem 3 z Dęblina ale zastanawia Mnie czy nie było jakiegoś cywilnego malowania . ( gdzieś w internecie spotkałem opis wspomnień kogoś kto widział dwupłatowy srebrny samolot z granatowymi trójkątami na skrzydłach w lecie 1939r ) nie wiem czy opis dotyczył PWS cz innego samolotu. Nie mniej jak ktoś ma jakieś informacje to będę wdzięczny wolał bym jakieś cywilne kolorowe malowanie . 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 13 Grudnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 Grudnia Witam Interesuje kogoś ten mój monolog ❔ zalaminowałem tkaniną górę kadłuba + oraz wręgę silnikową laminując kadłub zrobiłem też półfabrykaty do wykonania osłon amortyzatorów. 7 1
Jerzy_R Opublikowano 13 Grudnia Opublikowano 13 Grudnia 16 godzin temu, paweln7 napisał: Interesuje kogoś ten mój monolog ❔ No chyba tak. Wystarczy zobaczyć liczbę odwiedzin tematu. A, że cicho... (?). I własnie dlatego coś na poprawę humoru Cytat Nie jestem ekspertem. Ale po przeczytaniu i przeanalizowaniu tego tematu od początku do końca, linijka po linijce, słowo po słowie, litera po literze, doszedłem do wniosku i mogę powiedzieć, że nie mogę nic powiedzieć, ponieważ, jak wspomniałem na początku, nie jestem ekspertem. I nie wiem, dlaczego ludzie postanawiają marnować swój czas na czytanie mojego komentarza, skoro wyraźnie nie mam nic do powiedzenia. A tak na marginesie. Fajna robota, oglądam, podziwiam i mam nadzieję, ze coś z tego wyciągnę tudzież wykorzystam. 1 1
paweln7 Opublikowano Niedziela o 13:24 Autor Opublikowano Niedziela o 13:24 Witam Jedziemy dalej z robotą ,hak do holowania ogarnięty ,brakuje tylko zaślepki i odciągów z linki stalowej . CDN
Rekomendowane odpowiedzi