MASK Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 15 godzin temu, japim napisał: Ogon z lw? i skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MASK Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Oprofilowanie zastrzałów i podwozia ma sens 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MASK Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Sprzątam trochę szpargały i pomyślałem, że pokażę drukowankę, która stoi gotowa od miesięcy. Prototypów powstało kilka, ale tylko ten ostatni nadaje się do oblotu. Pierwszy (z czarnego PETG) był trochę ciężki i potrzebował przedniego doważenia. Masa zamknęłaby się nieco poniżej 1 kg - trochę dużo. Następny wydrukowany częściowo z PLA LW nie miał jeszcze przemyślanego mocowania aku, nie było oprofilowania zastrzałów i podwozia. Z trzeciego jestem zadowolony Drukowanki, to dla mnie nowość, elektryki też. Nawet takie drobne rzeczy jak kalkomanie były dla mnie problemem. Nie samo ich narysowanie, ale znalezienie sposobu aby się trzymały drukowanych z LW, malowanych farbą matową z wystającymi nitami elementów. I film: 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Super robota, gratuluję i podziwiam. Fajnie, że model odchudziłeś, jak widać można nawet z drukowanki zejśc z wagą i to sporo. Fajnie z tymi bateriami wymysliłeś. Bardzo jestem ciekaw lotu. Jak obserwuję Twoją pracę, to nabieram chęci na kupno drukarki, bo tej pory cały czas mam trochę takie ambiwalentne odczucia. Z jednej strony niby łatwo, szybko wydrukować i skleić, ale z drugiej ten plastik w dotyku versus konstrukcja klasyczna, no i przede wszystkim waga trochę mnie do drukowania zniechęca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 12 godzin temu, MASK napisał: Drukowanki, to dla mnie nowość, elektryki też. Marcin, najwazniejsze to nie polaczyc czarnego z czerwonym (i odwrotnie) ? Czym skleja sie drukowane elementy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 3 godziny temu, jarek996 napisał: Marcin, najwazniejsze to nie polaczyc czarnego z czerwonym (i odwrotnie) ? Czym skleja sie drukowane elementy??? No widzisz spalinowe łatwiejsze, bo tam do silnika idzie tylko jedna rurka Zwykle klei się to na CA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Wygląda super. A jak lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 W dniu 6.11.2023 o 04:11, japim napisał: Wygląda super. A jak lata? Niestety nieoblatany jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 No to czekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Model powstał jako OT w innym wątku o P11c: Myślałem, że to będzie tylko mała dygresja, ale temat zaczął tętnić życiem bardziej niż oryginalny wątek, więc poprosiłem kierownictwo forum o rozdzielenie wątków :) Mam nadzieję, że operacja się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Wtrącę się i napisze o błędach napędu, bo zapominacie ze to wszystko się grzeje i dawanie regulatora na akumulator i brak przepływu powietrza może doprowadzić do pożaru, już jeden widziałem w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 13 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2 godziny temu, Marek_Spy napisał: Wtrącę się i napisze o błędach napędu, bo zapominacie ze to wszystko się grzeje i dawanie regulatora na akumulator i brak przepływu powietrza może doprowadzić do pożaru, już jeden widziałem w locie Akurat o przepływ powietrza zadbałem Marku, ale podsunąłeś mi pewien pomysł, aby jeszcze to polepszyć. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia OK, tak mi się nasunęło jak widziałem regulator luzem, fajnie ze moglem coś zasugerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi