grabek1985 Opublikowano 25 Czerwca Autor Opublikowano 25 Czerwca 13 minut temu, zbjanik napisał: Czy możesz napisać czym dociążyłeś formę? dociążyłem formę? A może pytasz czym wypełniłem? 14 minut temu, zbjanik napisał: Chciałem się wzorować w miarę dokładnie, gdyby pójść w tą technologię. Nie wiem czy to technologia warta kopiowana Jak pisałem robię to testowo dla siebie by porównać z tradycyjnym sposobem wytwarzania formy. Na tą chwilę czuję że to jest raczej pierwsza i ostatnia forma drukowana 1
grabek1985 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca Chyba mogłem dać nieco więcej włókniny. Ciekawe jak wyjdzie 😊
grabek1985 Opublikowano 29 Czerwca Autor Opublikowano 29 Czerwca Wyszło nie tak źle, przesadziłem że pierwszą warstwę zrobiłem z jednego kawałka tkaniny szklanej. Waga 260g, pewnie niewiele spadnie po obróbce.
grabek1985 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Górna forma skrzydła gotowa, wyszło sporo wolnych przestrzeni, planowo ponieważ chciałem skrócić czas druku, wolne miejsca planuje wypełnić pianka, ale zastanawiam się czy nie użyć czegoś twardszego? Ewentualnie hybryda pianka plus żeberka ze sklejki, lub mata szklana z żywicą.
Rekomendowane odpowiedzi