Skocz do zawartości

Silniki z odzysku.

AndrzejC

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ,że od czasu do czasu muszę w firmie złomować zużytą kserokopiarkę, to przed oddaniem do utylizacji  odzyskuję z niej trochę dobra w postaci np prętów z dobrej stali, kółek zębatych, łożysk pasków zębatych itp. W takim kombajnie, który waży ponad 100 kg jest naprawdę wiele "szpejów", które mogą się przydać modelarzom.

W sumie najbardziej żal mi silników, które idą na rzeź.

Być może komuś takie silniki się przydadzą. Ja na elektrykach znam się tyle, o ile... Ale wiem, że to jest I liga w jakości wykonania.

Mam ich trochę i w sumie oddam za darmo, no może w zamian za stare silniki spalinowe, jeżeli ktoś posiada stary złom...

Mam w tej chwili np DC SERWO MOTOR typ DSE38BE27-001 , NISCA 5475E (2 szt.) i wiele innych, których szkoda wyrzucić.

Czy jest ktoś zainteresowany?

A.C.

Wrzuc fotke tego co masz teraz. Wiele z tych maszyn dziala na dedykowanych silnikach ktore sa specyficzne dla danej maszyny i w internetach ciężko znalezc nawet karte katalogowa. Na pewno silniki krokowe maja zastosowanie bo mozna z nich zrobic np ploter cnc do styro. Silniki powinny byc parzysto przewodowe 2 4 6 8 bo te latwo wysterowac.

A te lustra to po co?

W nowszych typach kopiarek listew lustrzanych  już prawie nie ma. Śladowe ilości. Ostatnio wysłałem dwa wielkie kombajny do utylizacji, nie przyszło mi do głowy wyjmować z nich luster.

W sumie mnie najbardziej interesują pręty ze stali, która super się obrabia na tokarce. 

Na razie przez jakiś czas nic swojego nie będę złomował bo ostatnio trochę odnowiłem park moich maszyn.

O lustra zapytam mechaników co mi maszyny naprawiają.

A.C.

15 godzin temu, CrazyTomas napisał:

Widzę, że nie wyszedłeś z astro.

Zajmuje się tym tyle co modelarstwem, czemu miałbym wyjść? :D 

15 godzin temu, AndrzejC napisał:

A te lustra to po co?

Do wykonania przyrządu do kolimowania teleskopu astronomicznego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.