ikar61 Opublikowano Piątek o 14:57 Udostępnij Opublikowano Piątek o 14:57 Noszę się z zamiarem wykonania skrzydeł konstrukcyjnych do tego modelu tylko niewiem jaki jest profil skrzydła i jak go odwzorowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano Piątek o 19:14 Udostępnij Opublikowano Piątek o 19:14 Do piankowego kadłuba konstrukcyjne skrzydła?.......chyba nie warto. Samo dopasowanie mocowania do kadłuba zajmie sporo czasu może lepiej kupić jakiś używany laminatowy kadłub i do niego dobudować nowy płat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano Piątek o 20:25 Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:25 Godzinę temu, Ares napisał: Do piankowego kadłuba konstrukcyjne skrzydła?.......chyba nie warto. Samo dopasowanie mocowania do kadłuba zajmie sporo czasu może lepiej kupić jakiś używany laminatowy kadłub i do niego dobudować nowy płat. Tutaj jest chyba kadłub z jakiegoś plastiku, ale i tak nie warto dorabiać skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano Sobota o 09:40 Udostępnij Opublikowano Sobota o 09:40 18 godzin temu, ikar61 napisał: nie wiem jaki jest profil skrzydła i jak go odwzorowac. Profil skrzydła piankowego niekoniecznie sprawdzi się w skrzydle konstrukcyjnym. Napisz co chcesz osiągnąć? Zwiększyć czas lotu i zachowanie modelu w termice, czy może zwiększyć prędkość, by ułatwić fikanie podstawowej akrobacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano Sobota o 11:46 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 11:46 Posiadam taki motoszybowiec i to że jest on łatwy w pilotażu i pięknie lata to chciałbym profil z jego skrzydeł zastosowac do Wicherka -25 w wersji szybowcowej.Dlatego moje pytanie bo nigdzie nie moge znależc jaki zastosowano w nim profil skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano Poniedziałek o 17:09 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:09 Tutaj był podobny temat,tylko dotyczył Phoenix-2000 Widać przecięte skrzydło ,moze ktoś się pokusi i ustali profil 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano Wtorek o 09:04 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 09:04 15 godzin temu, dziobak napisał: utaj był podobny temat,tylko dotyczył Phoenix-2000 Widać przecięte skrzydło ,moze ktoś się pokusi i ustali profil Dziwne jakieś praktyki kolegów ...w tym wątku gość pisze że "wznios" skrzydeł został zmieniony i lata lepiej-dobrze ...ale nie podaje jaki zastosował. Chciał się tyko pochwalić ? Mógł napisać jaki zrobił - następny który pójdzie jego śladem miałby łatwiej. Widzę że woli do grobu zabrać swoją wiedzę a nie podzielić się . Też zastanawiałem się nad profilami Volantexa - miałem model 1200 i latał świetnie. Są co najmniej dwie metody : - przeciąć oryginalne skrzydło i zrobić zdjęcie - jak to zrobił ktoś na forum ze skrzydłem bodajże do EASY GLIDERA i dopasowąć profil , - albo metodą prób i szlifowania zrobić wzornik noska - tak 50 mm głębokości, zrobić zdjęcie i dopasować jakiś profil do tego wzornika. Jak już będzie dobrany profil - wydrukować na drukarce 3D wzornik grubości 1 - 2 mm obrys górny i dolny - osobno i sprawdzić czy pasuje do profilu. Jest trochę zabawy ale może się udać. Jeżeli ktoś dobierze wstępnie profil , to mogę wydrukować wzornik i sprawdzić na skrzydle Phoenixa 2400, bo też mam ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi