f-150 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Tak przynajmniej stosują producenci RTF ,1 Europa,2 Stany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gałkowski F3J Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zakład? Przyjęty i ja wygrałem. Czemu ? http://www.arthobby.pl/index.php?page=8&prod_id=1012 W zestawie: • Nadajnik Aurora 9 - 2.4GHz • Odbiornik Optima 9 - 2.4GHz z pełnym zasięgiem i telemetrią • Akumulator nadajnika i odbiornika • Ładowarka I jak rozmawiałem z dystrybutorem to MC-19 w Porównaniu do Aurora 9 to (nie powiem co bo tutaj nie wypada ) A i z tego co widze to pulpit od Optic 6 i Eclipse 7 to będzie pasował od Aurory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Przyjęty i ja wygrałem. Czemu ? O czym ty piszesz? Może najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem? Przecież wyraźnie jest napisane, że GPS jest dodatkowym opcjonalnym modułem, a nie standardowym wbudowanym elementem odbiornika, jak twierdzisz. Nadal podtrzymujesz zakład? Proszę, cytuję za podaną przez ciebie stroną: • Odbiornik Optima 9 - 2.4GHz z pełnym zasięgiem i telemetrią[...] System telemetrii - napięcie akumulatora odbiornik oraz informacja o słabym sygnale z odbiornika. Powyższe funkcje dostępne są standardowo natomiast można dokupić czujniki temperatury silnika, obrotów silnika, stanu paliwa, temperatury na zewnątrz modelu, GPS itp. To raz, a dwa: zerknij do pierwszego posta i sprawdź jakim budżetem dysponuje pytający. Nie omieszkaj zapoznać się z aktualnym kursem walut. Ochłoń, policz do 10 i wtedy napisz coś konstruktywnego. EDIT: nie zauważyłem ze zwiększyłeś budżet do 1,8k i zdecydowałeś się na Aurorę - w takim razie życzę, żeby rzeczywista cena aparatury pokryła się z przewidywaniami, bo system zapowiada się ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 • Odbiornik Optima 9 - 2.4GHz z pełnym zasięgiem i telemetrią System telemetrii - napięcie akumulatora odbiornik oraz informacja o słabym sygnale z odbiornika. Powyższe funkcje dostępne są standardowo natomiast można dokupić czujniki temperatury silnika, obrotów silnika, stanu paliwa, temperatury na zewnątrz modelu, GPS itp. Raczej nie wygrałeś bo o ile pamiętam chodziło Ci o dane takie jak wysokość nad ziemią i pozycja GPS A odbiornik ma wbudowane te standardowe i jest też dostosowany do kupna innych systemów EDIT: Ładziak chyba pisaliśmy razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A spytaj dystrybutora czy testował osobiście.Gwarantuję że nie.Tak naprawdę wszystkiego dowiemy się gdy swoje opinie podadzą użytkownicy.Posiadam nadajnik Nomadio(z przed kilku lat) z tymi wszystkimi gadżetani poza GPS,ale jest to radio do modeli samochodów i tam mają one swoje uzasadnienie (syn jeżdzi w MP w klasie IC-8 Truggy np.czujnik obrotów montujesz przy kole i zmieniając program w nadajniku mierzysz prędkość modelu,czujnik temp.silnika mówi czy silnik pracuje w optymalnym zakresie a w związku z tym generuje odpowiednią moc , nie przegrzewa się o co bardzo łatwo).Nie sądzę aby w modelu latającym była ci potrzebna wiedza o temp.silnika i prędkości obr.wału.(przydatne jeszcze w modelach ślizgów,choć i tu nikt nie bada temp.silnika)) W szybowcu tego chyba nie użyjesz poza pomiarem napięcia pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zawsze takie gadżety można traktować jako ciekawostkę tak dla własnej satysfakcji. A co do samochodów to prawie jak w F1 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ale w tym zastosowaniu spełnia swoją rolę a nie bajeru na dokładkę za dużą kasę(moja np.ma syntezator mowy, ostrzeżenia i komunikaty podaje w języku angielskim).Niestety po osiągnięciu pewnego poziomu nie da się sztukować "gwożdziem i gumką recepturką" (przykładowo koszt podwozia 3800 zł,silnik przyzwoity 1500zł,dobre serwo na skręt 400-500zł resztę sami sobie dośpiewajcie +pasowało by mieć praktycznie drugie podwozie na części i drugi silnik zapasowy w razie "W" ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek-20 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 przeprasza że tutaj piszę ale nie warto zakładać nowego tematu bo pewnie już było, ale nie mogę znałeś jakie są różnice między 35MHz a 40Mhz. Czy jak będę miał 35 to będę mógł jeździć samochodami, pływać łódkami i latać. z gry dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Pasmo 35 mHz jest wyłącznie dla modeli latających.Jeśli chcesz latać, pływać i jezdzić to tylko 40 mHz i to z prznajmniej z 2 kanałami(dla latających osobno i reszty) chyba że 2.4 gHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek-20 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 bo zamierzam kupić Hitec Optice 6 tylko w wszystkich sklepach są 35 MHz, ogólnie chce modele lotnicze, no ale czasami jakiś samochód i łódka bo mieszkam blisko jeziora i nie wiem właśnie co teraz zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dokupić moduł na 40 do hiteca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dokupić moduł assana 2.4 ghz jesli juz ... Ale optic nie jest jakimś znowu wypasem ani jakość nie powala a za jego obecną cenę można kupić coś ciekawszego nawet za mniejsze pieniądze [np. mx-12]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.