Skocz do zawartości

FW- 190 D 9 w skali 1:5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.12.2024 o 20:13, Lucjan napisał:

Cały  czas coś się dzieje .

IMG_1454.thumb.JPG.ea349218d1dbbea45bb380ee13868c71.JPG

Konstrukcja  przedniej  części  kadłuba  została  zmontowana  przy pomocy punktowego klejenia  klejem  CA,  a teraz  miejsca klejenia  zostają wzmocnione  "spawem "  z ,żywicy  z mikrobalonem.

IMG_1455.thumb.JPG.17101f43ede416a360124d16134ad453.JPG

Czemu używasz żwyicy z mikrobalonem, a nie np. wikolu?

Żywica jest super klejem, ale bardziej uciążliwa w stosowaniu, a jej większa wytrzymałość i tak ma małe znaczenia przy balsie.

Opublikowano
40 minut temu, Patryk Sokol napisał:

Czemu używasz żwyicy z mikrobalonem, a nie np. wikolu?

Żywica jest super klejem, ale bardziej uciążliwa w stosowaniu, a jej większa wytrzymałość i tak ma małe znaczenia przy balsie.

Użyłem  żywicy  ponieważ  wycinanka  w tych miejscach  miała luzy  więc  szpary wypełniłem żywicą z mikrobalonem .   W trakcie  budowy  modelu  stosuję rózne kleje  ,  C.A ,  wikolowe,  poliuretanowe , akrylowe .   epoksydowe ....

Opublikowano

Cześć Lucjan, kleiłeś coś może świeżo kupionym Multibondem 15? Ja miesiąc temu kupiłem nowy, z nowymi mieszaczami. Klej po 24 godzinach ma konsystencję wyżutej gumy do żucia. Zamiast twardej masy. Może końcówka mieszająca źle działa?

Opublikowano
9 godzin temu, robas69 napisał:

Cześć Lucjan, kleiłeś coś może świeżo kupionym Multibondem 15? Ja miesiąc temu kupiłem nowy, z nowymi mieszaczami. Klej po 24 godzinach ma konsystencję wyżutej gumy do żucia. Zamiast twardej masy. Może końcówka mieszająca źle działa?

Ja korzystam  z kleju  kupionego  pół  roku temu  i  wszystko jest  O.K.    Być może  w twoim  przypadku  sprzedawca  pomylił końcówki  mieszające.    Zrób tak : wyciśnij  ( pomijając końcówkę )   trochę  kleju   i   wymieszaj   patyczkiem .   Ja tak  robię  jak  potrzebuję małe ilości  kleju .   Jeśli będzie  nadal  problem . to pozostaje reklamacja .

Opublikowano

Lucjan, dopiero teraz sobie pomyslalem. Jesli potrzezbujesz jakies zdjecia ITP, to wal smialo!!!

Razem 1144 stron informacji, w tym setki zdjec i szkicow 😉

IMG_4500[1].JPG

Opublikowano
21 godzin temu, jarek996 napisał:

Lucjan, dopiero teraz sobie pomyslalem. Jesli potrzezbujesz jakies zdjecia ITP, to wal smialo!!!

Razem 1144 stron informacji, w tym setki zdjec i szkicow 😉

IMG_4500[1].JPG

Dzięki   Jarku  ,  w razie  czego  dam  znać. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.