paulusr Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Lucjan. Napisz proszę, jak nanosisz taśmę do podziału, że wszystko jest tak równo.
Lucjan Opublikowano 19 Marca Autor Opublikowano 19 Marca 6 godzin temu, paulusr napisał: Lucjan. Napisz proszę, jak nanosisz taśmę do podziału, że wszystko jest tak równo. Pokrótce to wygląda następująco : rysuję ołówkiem linie , przykładam 1 mm taśmę , lekko naciągam przyklejam i skalpelem odcinam nadmiar. Jak będę robił linie na skrzydłach to nakręcę filmik .
paulusr Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Thx. Najbardziej interesuje mnie to rysowanie ołówkiem. Czasem na mocno zbieżnych, zakrzywionych częściach jest to nie lada wyzwanie. Zwykle mi to sprawia problem, dlatego pytam bo może masz jakiś patent.
pawkar Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 3 godziny temu, paulusr napisał: Zwykle mi to sprawia problem, dlatego pytam bo może masz jakiś patent. Może spróbuj z pomocą lasera.
Lucjan Opublikowano 20 Marca Autor Opublikowano 20 Marca 8 godzin temu, paulusr napisał: Thx. Najbardziej interesuje mnie to rysowanie ołówkiem. Czasem na mocno zbieżnych, zakrzywionych częściach jest to nie lada wyzwanie. Zwykle mi to sprawia problem, dlatego pytam bo może masz jakiś patent. Wyznaczam najpierw oś podłużną modelu , linie prostopadłe i równoległe rysuję korzystając z elastycznych linijek i ekierek wykonanych ze sklejki 0,8 mm lub przezroczystego plastiku . 1
paulusr Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Mam takie ale jak przykładam do zbieżnego kadłuba no to wiadomo. Ale jest to jakiś trop, żeby zrobić takie jak najmniejszej szerokości. Dzięki Lucjan.
Lucjan Opublikowano 20 Marca Autor Opublikowano 20 Marca 41 minut temu, paulusr napisał: Mam takie ale jak przykładam do zbieżnego kadłuba no to wiadomo. Ale jest to jakiś trop, żeby zrobić takie jak najmniejszej szerokości. Dzięki Lucjan. Moje linijki mają od 10 do 25 mm szerokości . 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 21 Marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 Marca Dzisiaj znowu popełniłem kilka szczegółów . 18 2
Lucjan Opublikowano Niedziela o 20:11 Autor Opublikowano Niedziela o 20:11 3 godziny temu, paulusr napisał: Kapitalnie to wygląda. Dziękuję , miło mi . Co nieco będę musiał jeszcze poprawić .
pacek Opublikowano Poniedziałek o 13:20 Opublikowano Poniedziałek o 13:20 Jak rozmawiamy z Pawłem na temat Twoich "budów" to zawsze podziwiamy Twój pragmatyzm w budowie i to jak na końcu dobrze wygląda. Na ilość patentów, które stosujesz. I zazdrościmy 2
Lucjan Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu Kadłub gotowy , więc pora zabrać się za szczegóły na skrzydłach . 3
grzechu84 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Wykonuję model sportowy gdzie blachy na skrzydłach zachodzą na siebie. Nawet trzy na raz. Podpowiedział byś jak z taśmami to wykonać ?
Rekomendowane odpowiedzi