endriuRC Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 2 godziny temu, Nielot napisał: No widzisz udało się, wlatasz się troszkę będziesz latał. One latają jak po sznurku, figury kręcą lekko ospale ale makietowo. Lądowanie wymaga uwagi do samego końca. Foka na długich goleniach ma tendencje do kapotażu. Miałem być w Raciborzu.... Niestety sprawy rodzinne wypadły. Pozdrawiam Tak lądowanie jest dość trudne. Model od razu chce się przechylić na przód. I w sumie za bardzo jeszcze nie wiem, jak temu zapobiec. Pilotowanie tego modelu to jest piękna sprawa. Szkoda, że się nie było, zobaczyłbyś na żywo.
endriuRC Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Tak mi przyszło do głowy po pikniku w Raciborzu że może warto było by założyć do Foki silnik Saito fg60r3 dla pięknego brzmienia. Nie mam nic kompletnie do silnika DLE55 który jest założony w tym samolocie ale nie ma tak pięknego brzmienia jak Saito 60r3. Tylko czy Saito uciągnie model 14kg w locie makietowym? Nie miałem nigdy takiego cudeńka i chciałbym się dowiedzieć od osób doświadczonych.
paweln7 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Witam Tak lata 2,4m i 14,5kg wagi napędzane Fiala 23x8 którą kreci Saito FG 60r3 1
endriuRC Opublikowano Wtorek o 13:51 Opublikowano Wtorek o 13:51 W dniu 19.09.2026 o 08:29, paweln7 napisał: Witam Tak lata 2,4m i 14,5kg wagi napędzane Fiala 23x8 którą kreci Saito FG 60r3 Ja raczej śmigło 23x8 nie założę będzie zbyt mała prędkość. A może wiesz Jaki ciągle daje ten silnik przy śmigle 22x10?
paweln7 Opublikowano Wtorek o 15:33 Opublikowano Wtorek o 15:33 1 godzinę temu, endriuRC napisał: Ja raczej śmigło 23x8 nie założę będzie zbyt mała prędkość. A może wiesz Jaki ciągle daje ten silnik przy śmigle 22x10? 23x8 daje około 10kg statycznego na 22x 10 nie sprawdzałem
Rekomendowane odpowiedzi