Robert Tomzik Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Cześć poszukuje planów lub zestawu (tartak, nie ARF), pełnowymiarowefo (2x2m) modelu F3A, ale z lat 2000-2010. Coś takiego jak np. Vivat lub inny. Będę wdzięczny za informacje
Ares Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Vivat , Top line itp. to były modele z kadłubami laminatowymi a płaty to z tego co pamiętam to styro +balsa. Typowego tartaka w formacie 2x2m będzie ci trudno znaleźć. A może rozważ kupno kadłuba a płaty i usterzenie dorobisz?
Robert Tomzik Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia 21 godzin temu, Ares napisał: Vivat , Top line itp. to były modele z kadłubami laminatowymi a płaty to z tego co pamiętam to styro +balsa. Zgadza sie, zrobie to konstrukcyjnie, nie ma problemu, tylko, żeby chociaż jakieś plany ogólne z wymiarami to było by świetnie. 1
Robert Tomzik Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia 3 godziny temu, Waldibruch napisał: Polecam stronę: www.insightrc.com. Dziękuję, przejrzałem, dużo konstrukcyjnych rozwiązań, szukam dalej
Boogie Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Znline może Ci wyprodukować model na zamówienie. Kilka lat temu udostępnili plany swoich modeli (Partner/Katana S/Axial( za darmo, były rzuty plus przekroje. Krążą też po internecie plany japońskiego modelu Addiction z 2006 roku.
Robert Tomzik Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia 11 godzin temu, Boogie napisał: Znline może Ci wyprodukować model na zamówienie. Kilka lat temu udostępnili plany swoich modeli (Partner/Katana S/Axial( za darmo, były rzuty plus przekroje. Krążą też po internecie plany japońskiego modelu Addiction z 2006 roku. Dzięki za info, poszukam planów gotowca raczej nie zamówie, nie odmówie sobie frajdy z budowy 1
stan_m Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia To może Tajfun 2+2? Oz : Typhoon 2+2 plan - free download
Robert Tomzik Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia 2 godziny temu, stan_m napisał: To może Tajfun 2+2? Oz : Typhoon 2+2 plan - free download O, całkiem przyjemny ten model, podoba mi się Poszukam jeszcze, ale jak narazie ten najładniejszy - dziękuję 👍
krzysiek.riese Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia W dniu 12.01.2025 o 22:16, Boogie napisał: Znline może Ci wyprodukować model na zamówienie. Kilka lat temu udostępnili plany swoich modeli (Partner/Katana S/Axial( za darmo, były rzuty plus przekroje. Krążą też po internecie plany japońskiego modelu Addiction z 2006 roku. Kiedyś nawet była na którymś forum bardzo fajna relacja z budowy tego modelu. Teraz na szybko nie umiem znaleźć.
Jerzy Markiton Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia A takie coś ? - Jurek Hindsight-03-28-10-laser.dxf Hindsight-03-28-10-sheet1.pdf
Robert Tomzik Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia 2 minuty temu, Jerzy Markiton napisał: A takie coś ? - JurekHindsight-03-28-10-sheet1.pdfHindsight-03-28-10-sheet1.pdfHindsight-03-28-10-sheet1.pdfHindsight-03-28-10-sheet1.pdf Hindsight-03-28-10-laser.dxf 362.33 kB · 0 pobrań Mam ten plan wydrukowany 1:1, dobrze widać konstrukcje, ale kadłub wizualnie napewno bym zmienił...
Jerzy Markiton Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia To do roboty ? Model wręcz prymitywny a opracowany przez bardzo doświadczonego modelarza. - Jurek
Ares Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia W dniu 13.01.2025 o 11:01, stan_m napisał: To może Tajfun 2+2? Oz : Typhoon 2+2 plan - free download Lata temu tym modelem latał czołowy zawodnik z Poznania pan Robert Makowski. Mnie sylwetka tego modelu bardzo się podoba w przeciwieństwie do obecnych modeli do F3A :wizualnie masakra.....
Robert Tomzik Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia Będę bazowałe na tej konstruskcji tylko kształt kadłuba nieco zmienie, bardziej pod model Vivat, który bardzo mi się podoba Budowa planowana na przełom 2025-2026, ten sezon przeznaczam na przypomnienie latania Mam nadzieje, że uda mi się zrobić model lekko tak aby zmieścić się w około 4200-4400g gotowy do lotu bez paliwa. 21 minut temu, Ares napisał: Lata temu tym modelem latał czołowy zawodnik z Poznania pan Robert Makowski. Mnie sylwetka tego modelu bardzo się podoba w przeciwieństwie do obecnych modeli do F3A :wizualnie masakra..... Typhon jest ładny musze przyznać tylko chowanego podwozia raczej bym nie robił, to też masa z którą bedę walczył. Myślę, że stałe węglowe, mocowane w kadłubie będzie optymalne, choć może się myle - nie mam doświadczenia w takich modelach.
Ares Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia 3 godziny temu, Robert Tomzik napisał: Będę bazowałe na tej konstruskcji tylko kształt kadłuba nieco zmienie, bardziej pod model Vivat, który bardzo mi się podoba Budowa planowana na przełom 2025-2026, ten sezon przeznaczam na przypomnienie latania Mam nadzieje, że uda mi się zrobić model lekko tak aby zmieścić się w około 4200-4400g gotowy do lotu bez paliwa. Typhon jest ładny musze przyznać tylko chowanego podwozia raczej bym nie robił, to też masa z którą bedę walczył. Myślę, że stałe węglowe, mocowane w kadłubie będzie optymalne, choć może się myle - nie mam doświadczenia w takich modelach. Robercie z tego co pamiętam masz duże doświadczenie w budowie i pilotażu modeli klasy F2B tak więc jesteś starym modelarskim wygą: poradzisz sobie ze wszystkim bez problemu! Też uważam ,że nie ma sensu stosować chowanego podwozia: niepotrzebna komplikacja oraz przyrost masy. Jak wspomniałeś węglowa goleń lub nawet z dobrego duralu da radę. Myślę , że model z takim podwoziem będzie nawet lepiej wyglądał.
Robert Tomzik Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia Trochę modeli już się zbudowało z dużym naciskiem na redukcje masy, także zakładam że zmieszcze się założonej masie. Z podwoziem - dokładnie tak jak piszesz - węgiel w kadłubie dobrze wygląda
Robert Tomzik Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia 27 minut temu, dziobak napisał: Witam, dziękuję za link, jednak poszukuje planów (tak napisałem w pierwszym poście) pełnowymiarowego modelu F3A 2x2m
vader Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Cześć A może ten? Beat On to model pokroju Vivat. Był nawet na mistrzostwach w Dęblinie w 97 r, 1:21 minuta filmu, wg mnie to klasyk. Plany wystarczy powiększyć do 2m i będzie ok. Beat_On_1sheet.pdf Beat_On_2sheets.pdf 1
Rekomendowane odpowiedzi