model Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 No i fajnie mocy pod dostatkiem jak na warbirda przystało,planujesz podwozie chowane czy na stałe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 No to zbliżamy się do finiszu! Ps. Tak myśle czy lotki nie za małe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Lotki małe beczki słabe, wolniejsze wejście w zakręt i wolniej schodzisz z linii ataku. Ale to nie wojna a Dzban fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Lotki małe beczki słabe, wolniejsze wejście w zakręt i wolniej schodzisz z linii ataku. Ale to nie wojna a Dzban fajny. Twoim zdaniem Grzegorz lepiej iść w długość czy szerokość jeśli chodzi o lotkę. Najłatwiej będzie mi wyciąć nowa lotke wystająca poza obrys płata ponieważ na szerokość i długość w polu pow. Płata będzie ciężko ze względu na konstrukcje skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Ze mnie słaby konstruktor, właściwie żaden - raczej latacz jestem, ale na pewno doświadczeni Koledzy coś poradzą. Lotka poza obrysem to chyba słabo by wyglądała w takim warbirdzie. Oryginał też w sumie jakichś dużych nie posiadał a z przechyleniem chyba problemów nie miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Do takiego warbirda lotki powinny mieć szerokość (czy też głębokość) 1/4 średniej cięciwy płata, a długość około 0,4 połowy rozpiętości skrzydeł (czyli obie lotki powinny mieć powierzchnię około 0,1 powierzchni nośnej skrzydła). Zwiększanie lotki poza obrys płata to kiepski pomysł: opory, flatter - naprawdę nie chcesz tego robić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dziękuje, za pomoc! Już wiem jak poprawić to konstrukcyjnie żeby mieściło się 0,1 pow płata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 No i model oblatany, oddałem ster w pierwszym locie koledze z 11 letnim doświadczeniem wiec to jego opinie słychać na filmie. Generalnie model lata pięknie, jest bardzo stabilny i przewidywalny kręci pętle bez problemu - niestey na filmie w kilku momentach ostrość się posypała. Drugi pakiet już ja latałem (niestety nie było komu nagrać) i potwierdzam model nadają się dla początkującego modelarza, lata stabilnie na 1/4 gazu i wyglada codownie na niebie. Jak na 4 dni pracy jestem mega zadowolony. Link do oblotu: https://youtu.be/SbHPTs0ZroQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EloMajek Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 No i elegancko Teraz tylko jakieś malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Gratulacje z udanego oblotu konstrukcja skrzydła według flitetest słynie z tego ze samoloty latają latwo i przewidywalne jak mówisz także teraz jakiś fajny kamuflaż i pozostaje czerpać przyjemność z latania. Ps.jakie śmigło i pakiet 3 czy 4 s? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Gratulacje z udanego oblotu konstrukcja skrzydła według flitetest słynie z tego ze samoloty latają latwo i przewidywalne jak mówisz także teraz jakiś fajny kamuflaż i pozostaje czerpać przyjemność z latania. Ps.jakie śmigło i pakiet 3 czy 4 s? Śmigło jest zamontowane 10x5, a pakiet 3s. Co do kamuflażu to bedzie właśnie ten zamieszczony powyżej (jedyny słuszny dla Thunderbolta;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Warbird’a, Allied ForceNiby takie elementarne to słownictwo, a tu i błąd ortograficzny i rzeczowy... Dżwigar przy tej wielkości modelu to raczej nie z pianki....To nie tyle dźwigar, co element ustalający odległość między wierzchnim a spodnim poszyciem płata. Same obciązenia są przenoszone właśnie przez poszycie. Coś jak środkowa część dwuteownika. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 To nie tyle dźwigar, co element ustalający odległość między wierzchnim a spodnim poszyciem płata. Same obciązenia są przenoszone właśnie przez poszycie. Coś jak środkowa część dwuteownika. Samo sedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Niby takie elementarne to słownictwo, a tu i błąd ortograficzny i rzeczowy... Gdzie tu człowieku widzisz błąd ortograficzny i rzeczowy?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 A tym czasem dalej latamy wiało dość mocno i pod wiatr ciężko było: https://youtu.be/8ppUe3FzSKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi