japim Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Jak zapowiadano w pierwszą sobotę kwietnia 04.04.2009 odbędzie się I Bitwa o Warszawę w kategorii kombat ESA. Miejsce: lotnisko Parzniew koło Warszawy/Pruszkowa: www.lotnisko-rc.pl Zdjęcie satelitarne z zaznaczoną drogą dojazdową: http://mapa.szukacz.pl/?&nc=52.147116&ec=20.750721&n=52.147118&e=20.750717&z=0.75m&typ=h&t=Kliknięty punkt&poi=hotel Więcej info niedługo na stronie lotniska. Zgłoszenia: pjak2000(at)o2.pl kojot(at)post.pl (najlepiej na obydwa adresy na raz) Prośba o zgłaszanie się zawodników wraz z podawaniem częstotliwości i nr kanałów (niezbędne do ustalenia kolejek). Podobnie jak we Wrocławiu planowane są 2 lub 3 kolejki (zależnie od pogody) + finał. Wpisowe 15 zł. Będą nagrody i dyplomy. Zbiórka o godz. 10. Start pierwszej kolejki o godz. 11. Zapraszamy wszystkich - widzów także. To nie lada okazja, aby się wciągnąć i posmakować gry typu "multiplater". UWAGA: Na lotnisku będzie waga elektroniczna, więc prosimy o przygotowanie regulaminowych modeli (rozmiar pakietów i ciężar do lotu). Regulamin: http://www.aircombat.pl/ACES/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=80 Proszę zapoznać się szczegółowo z regulaminem i w razie potrzeby być przygotowanym do współsędziowania (ja sędziuje Tobie, Ty sędziujesz mi - tak jak bywa na zawodach samochodów RC). EDIT: Lista zgłoszonych pilotów: http://www.aircombat.pl/przemek/zgloszenia_esa.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 a może tak ogłoszenie i w zakładce kombat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Piotrkiem i jego żelaznym (albo tytalowym) KI-61 następnym razem musimy się bliżej przyjrzeć Piotrkowi z czego on zrobił ten samolot No jak z czego? Z betonu i ze stali Taaaa... Już mieszam beton i tnę stal, a znajomy chińczyk za miskę ryżu przycina pakiety do odpowiednich rozmiarów :devil: Czytaj: Nowe Ki w robocie... Jak miło robi się wygrany na zawodach model za który nie trzeba płacić :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 No to super!!!!!Już zamawiam autokar he,he Mam tylko dwa pytania?Do kiedy jest termin zgłoszenia się na zawody?Czy kolejki i finał będą trwały po 5 min?Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Co do terminów - damy radę do prawie ostatniej chwili (np. czwartek 02/02 wieczór). W sprawie trwania kolejek i finału - JAPIM!!!!!!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Czy kolejki i finał będą trwały po 5 min? Myślę że powinniśmy ustalić jednakowy czas lotu który byłby taki sam na wszystkich zawodach ESA. Czas lotu ustalany jest przed pierwszą walką i może wynosić od 3 do 7 min ustalana przez organizatora zawodów. Uważam że 3 min to o 2 za krótko na walkę... A 7 min to troszkę za długo. Myślę że 5 jest optymalne, ale moim zdaniem powinno to być uregulowane bez takiego rozrzutu. P S 5 min = 100pkt jakaś taka ładna okrągła liczba :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 biorąc pod uwagę wasze doświadczenie bitewne ESA, nie pozostaje Przemkowi nic innego jak zgodzić się z waszymi spostrzeżeniami na temat czasu walki No i na 5 min to i moje wysłużone pakiety wystarczą. oby 4/04 pogoda dopisała A i mam pytanko, bo jestem odpowiedzialny za taśmy (już pocięte) czy w 10 metrowe kawałki skleja je organizator czy zawodnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 no raczej organizator, zawodnicy są od sklejania rozbitych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 czas by chyba swojego ESA uruchomić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Melduje się. Odnośnie czasu lotów to jak pisał Mistrzu 7 minut to długawo. Pakiety z których ciągnie się 10C wytrzymują tylko 6 minut i końcówka byłaby niemrawa... 5 minut to optimum, które stosowane jest na innych zawodach (Wrocław...). Odnośnie terminu zgłoszeń to jak pisał kojot może być i 02.02- ale lepiej się zawczasu przygotować z ilością zaplecza dla konkretnej liczby osób, bo jak się okaże w piątek że z Wrocławia przyjedzie autokar to nie będzie go nawet gdzie zaparkować. No i te kolejki... Przypominam też, że zawodnicy powinni mieć co najmniej 2 kanały aby w razie konfliktu częstotliwości móc zmienić kanał. W przeciwnym razie bardzo to utrudni kolejkowanie... Przypominam o nadsyłaniu zgłoszeń emilem. W zbyt wielu miejscach umieściłem info o zawodach i teraz trudno przeszukiwać fora i zliczać kto będzie a kto nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 co do kolejek to jest program Tomka z Pabianic do ustalania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 W zbyt wielu miejscach umieściłem info o zawodach no bez przesady im więcej miejsc tym większe prawdopodobieństwo że info dotrze do zainteresowanych, tyle że faktycznie trzeba się zdyscyplinować i przesyłać zgłoszenia mailem. Przemek a stoperów u Ciebie dostatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 jak pisał Mistrzu wrrr... Miszczu(to od nazwiska a nie od jakiegoś wywyższania się :wink: ) Przemek a stoperów u Ciebie dostatek? Mi gdzieś jeden piszczy w pokoju to przywiozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Może uda mi się zorganizować 5 stoperów. Ma ktoś megafon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Ma ktoś megafon? Tak. Mamy przywieziemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 To czekam na zgłoszenia. Aktualna lista zgłoszonych pilotów: http://www.aircombat.pl/przemek/zgloszenia_esa.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Może uda mi się zorganizować 5 stoperów. no to przydały by się jeszcze ze 3 no narazie ta lista marnie wygląda , ale jeszcze mocna ekipa z Wrocławia, a gdzie Radom, z tego co pamiętam to ekipa z Grodziska Mazowieckiego czekała na zawody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Witam Prawdopodobnie ktoś z Wrocławia przyjedzie rozmawiałem z P.Markiem i coś tam mówił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Tak, prawdopodobnie. W sobotę mamy "narade wojenną" :mrgreen: - w Szymanowie i po tym wydarzeniu napewno bedzie wiadomo kto przyjedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMisio Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam Grodzisk Maz. właśnie się zgłosił w sile trzech. Pozdrawiam GMisio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.