paweln7 Opublikowano Niedziela o 20:32 Opublikowano Niedziela o 20:32 Bym był ostrożny pakując serwo w ogon .5 ma długi ogon i żeby nie trzeba było ładować ołowiu pod maskę . 1
SowaFSO Opublikowano Poniedziałek o 06:19 Autor Opublikowano Poniedziałek o 06:19 9 godzin temu, paweln7 napisał: Bym był ostrożny pakując serwo w ogon .5 ma długi ogon i żeby nie trzeba było ładować ołowiu pod maskę . Wcześniej również było w ogonie, latał na silniku elektrycznym. I z tego co mi wiadomo wyważenie było okej. Dochodzi nam teraz obecny silnik który waży dość sporo. Bardziej w tym momencie martwię się czy nie będzie za ciężki na przód Serwo steru wysokości również będzie na tyle.
robas69 Opublikowano Poniedziałek o 06:36 Opublikowano Poniedziałek o 06:36 To stary model więc jak latał na elektryku to miał też stare, ciężkie akumulatory. Warto spróbować to posumować i porównać z kompletem Saito + zbiornik. Miałem kiedyś Miss Morava Topmodel. Trzy serwa w ogonie. Tragedia z wyważeniem.
mirolek Opublikowano Poniedziałek o 06:44 Opublikowano Poniedziałek o 06:44 Cytat Serwo steru wysokości również będzie na tyle. Proponuję sprawdzić "na sucho" wstępne wyważenie ... w moim modelu (skala 1:6) serwa w środku ciężkości a spalinowy silnik wyważył ogon idealnie. ms
paweln7 Opublikowano Poniedziałek o 19:23 Opublikowano Poniedziałek o 19:23 W dniu 17.08.2025 o 11:49, SowaFSO napisał: praktycznie gotowe do krycia Koveralem Proponował bym https://modelemax.pl/pl/oracover-oratex/5815-oracover-oratex-srebrny-10-091-cena-za-1-metr-biezacy- Wyjdzie lżej ( Mój jest tym kryty ) Jak spróbujesz to nie będziesz chciał kryć czym innym
SowaFSO Opublikowano Poniedziałek o 19:24 Autor Opublikowano Poniedziałek o 19:24 12 godzin temu, mirolek napisał: Proponuję sprawdzić "na sucho" wstępne wyważenie ... w moim modelu (skala 1:6) serwa w środku ciężkości a spalinowy silnik wyważył ogon idealnie. ms Posłuchałem sie i tak zrobiłem. Złożyłem ogon, z obydwoma serwami na swoich miejscach. Skrzydła założone również z serwami, w kadłubie siedzi tylko silnik, bez masek przednich, bez wydechu i osprzętu. Po włożeniu baterii od wkrętarki za silnikiem model się wyważył poprawnie. Także wygląda na to że będzie ok 1 minutę temu, paweln7 napisał: Proponował bym https://modelemax.pl/pl/oracover-oratex/5815-oracover-oratex-srebrny-10-091-cena-za-1-metr-biezacy- Wyjdzie lżej ( Mój jest tym kryty ) Jak spróbujesz to nie będziesz chciał kryć czym innym Kryłem, nigdy folii. Płótno może i ciężej wychodzi ale za to jest dużo bardziej wytrzymalsze. No i dodaje efektu również zakupiłem taśmy z apteki jako imitację szycia 1 1
Rekomendowane odpowiedzi