paweln7 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Bym był ostrożny pakując serwo w ogon .5 ma długi ogon i żeby nie trzeba było ładować ołowiu pod maskę . 1
SowaFSO Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września 9 godzin temu, paweln7 napisał: Bym był ostrożny pakując serwo w ogon .5 ma długi ogon i żeby nie trzeba było ładować ołowiu pod maskę . Wcześniej również było w ogonie, latał na silniku elektrycznym. I z tego co mi wiadomo wyważenie było okej. Dochodzi nam teraz obecny silnik który waży dość sporo. Bardziej w tym momencie martwię się czy nie będzie za ciężki na przód Serwo steru wysokości również będzie na tyle.
robas69 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września To stary model więc jak latał na elektryku to miał też stare, ciężkie akumulatory. Warto spróbować to posumować i porównać z kompletem Saito + zbiornik. Miałem kiedyś Miss Morava Topmodel. Trzy serwa w ogonie. Tragedia z wyważeniem.
mirolek Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Cytat Serwo steru wysokości również będzie na tyle. Proponuję sprawdzić "na sucho" wstępne wyważenie ... w moim modelu (skala 1:6) serwa w środku ciężkości a spalinowy silnik wyważył ogon idealnie. ms
paweln7 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września W dniu 17.08.2025 o 11:49, SowaFSO napisał: praktycznie gotowe do krycia Koveralem Proponował bym https://modelemax.pl/pl/oracover-oratex/5815-oracover-oratex-srebrny-10-091-cena-za-1-metr-biezacy- Wyjdzie lżej ( Mój jest tym kryty ) Jak spróbujesz to nie będziesz chciał kryć czym innym
SowaFSO Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września 12 godzin temu, mirolek napisał: Proponuję sprawdzić "na sucho" wstępne wyważenie ... w moim modelu (skala 1:6) serwa w środku ciężkości a spalinowy silnik wyważył ogon idealnie. ms Posłuchałem sie i tak zrobiłem. Złożyłem ogon, z obydwoma serwami na swoich miejscach. Skrzydła założone również z serwami, w kadłubie siedzi tylko silnik, bez masek przednich, bez wydechu i osprzętu. Po włożeniu baterii od wkrętarki za silnikiem model się wyważył poprawnie. Także wygląda na to że będzie ok 1 minutę temu, paweln7 napisał: Proponował bym https://modelemax.pl/pl/oracover-oratex/5815-oracover-oratex-srebrny-10-091-cena-za-1-metr-biezacy- Wyjdzie lżej ( Mój jest tym kryty ) Jak spróbujesz to nie będziesz chciał kryć czym innym Kryłem, nigdy folii. Płótno może i ciężej wychodzi ale za to jest dużo bardziej wytrzymalsze. No i dodaje efektu również zakupiłem taśmy z apteki jako imitację szycia 1 1
Rekomendowane odpowiedzi