Swift Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Powracając do płatów, chciałem zapytać, jakim fornirem oklejaleś i gdzie nabyty ?Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka
endriuRC Opublikowano 13 Lipca Autor Opublikowano 13 Lipca 1 godzinę temu, Swift napisał: Powracając do płatów, chciałem zapytać, jakim fornirem oklejaleś i gdzie nabyty ? Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka Fornir brzozowy a teraz robię płat z forniru meranti. Dostałem wraz z formą nie wiem gdzie taki sprzedają
endriuRC Opublikowano 13 Lipca Autor Opublikowano 13 Lipca Skrzydełka wyszlifowane są znakomite. Maska juz w formie Stary kadłub naprawiony a nowy dostał wręgę silnikową wklejoną na żywicy
endriuRC Opublikowano 13 Lipca Autor Opublikowano 13 Lipca Dzisiaj robota idzie znakomicie wiec działamy dalej ! Wręga silnikowa ze sklejki 3mm Pakiet półek do serw
Ares Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Krawędź natarcia szlifujesz od jakiegoś szablonu czy na tzw. oko?
endriuRC Opublikowano 13 Lipca Autor Opublikowano 13 Lipca 2 godziny temu, Ares napisał: 2 godziny temu, Ares napisał: Krawędź natarcia szlifujesz od jakiegoś szablonu czy na tzw. oko? Na oko i wychodzi bardzo dobrze. Maska juz wyciągnięta, czas na kolejną. Cała niedziela poświęcona dla modelarstwa 🤣. Za tydzień o tej porze juz bedzie po zawodach jestem ciekawy jak sobie poradzę Nakajimami w walce.
endriuRC Opublikowano 14 Lipca Autor Opublikowano 14 Lipca Druga sztuka została wyposażona w silnik i całą elektronikę. Będę miał 3 sztuki na Bitwę o Płock 4
Ares Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca W dniu 13.07.2025 o 00:30, endriuRC napisał: To już możesz bezstresowo startować mając 3 modele. Brawo za pracowitość.
endriuRC Opublikowano 15 Lipca Autor Opublikowano 15 Lipca 15 godzin temu, Ares napisał: To już możesz bezstresowo startować mając 3 modele. Brawo za pracowitość. Akurat ostatnio nad tym rozmyślałem i jak to u mnie sie objawia już tłumaczę. Generalnie roboty troszke jest jak na model do tłuczenia ale piękno tego kombatu wszystko rekompensuje. Jezeli chodzi o mnie to muszę być cały czas w tzw "gazie" czyli codziennie muszę cos podłubać inaczej później ciężko wrócić do rytmu budowy, człowiek zaczyna szukać wymówek. Nie spodziewałem się że będę w stanie sie tak w miarę szybko ogarnąć i zrobic aż 3 modele na Płock bo wszystko co mnie spotkało w budowie kombatu robiłem pierwszy raz. Muszę szlifować swoje umiejętności w tej dziedzinie z Japońcem i od września linia produkcyjna przyśpiesza i zacznie robic coraz lepsze sztuki. W tym roku prócz Płocka chce jechać do Bratysławy a w Październiku koło Brna są zawody. Później juz tylko budowanie modeli. Plan jest taki żeby zrobić 10 kadłubów 20 skrzydeł a w tym 6 modeli bedzie wyposażonych i zdatnych do lotu. Budowanie w sezonie gdzie mozna wlatywać się w model jest bez sensu ponieważ później tracimy bardzo duzo w walce. Plan który zakładałem przed weekendem został zrealizowany. Koło piątku skończę model nr 3 i w sobotę wszystkie raz jeszcze przelatam.
Ares Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Godzinę temu, endriuRC napisał: Jezeli chodzi o mnie to muszę być cały czas w tzw "gazie" Rozumiem doskonale ,to chyba tak jest bo ja też jak zrobię przerwę w budowaniu modeli to potem ciężko się zabrać ponownie za robote. Budowanie w sezonie przy naszym klimacie nie ma sensu.No chyba że tak jak ty teraz aby zdążyć przed zawodami. Robienie to na zimowe długie wieczory a w sezonie trzeba każdą wolną chwilę spędzać na lotnisku. Jeśli polubileś kombat i chcesz w to iść to pomyśl o pompie prożniowej. Można wykonać z agregatu od lodówki a taki przyrząd naprawdę ulatwia bardzo prace i można też pokusić się o skrzydła kompozytowe (jak na filmach Mirka) Ja ci zazdroszczę zapału i chęci bo mnie brak systematycznosci i motywacji.🙂 Kombat zawsze mi sie podobał ale jakos nie mialem odwagi spróbować. Obawiałem się czy pilotazowo ogarnę temat a teraz jak mógłbym sprobowac to w moich stronach zero zawodów wszystko się odbywa na drugim końcu Polski. Wiadomo że nie wszystko za pierwszym razem wychodzi ale moim zdaniem twoje modele są naprawdę spoko. 1
mirolek Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca zapał Andrzeja zachwyca i przeraża zarazem ... przy takich zasobach (10 kadłubów i 20 skrzydeł) nie będzie w walce zważał na przeciwników Cytat Ja ci zazdroszczę zapału i chęci bo mnie brak systematycznosci i motywacji.🙂 Kombat zawsze mi sie podobał ale jakos nie mialem odwagi spróbować. ... trzeba spróbować ... przygoda czeka a jak widać z relacji Andrzeja nie jest to ani trudne ani meczące a frajda z latania obłędna 😀 ms 1 1
endriuRC Opublikowano 15 Lipca Autor Opublikowano 15 Lipca 16 minut temu, mirolek napisał: zapał Andrzeja zachwyca i przeraża zarazem ... przy takich zasobach (10 kadłubów i 20 skrzydeł) nie będzie w walce zważał na przeciwników ... trzeba spróbować ... przygoda czeka a jak widać z relacji Andrzeja nie jest to ani trudne ani meczące a frajda z latania obłędna 😀 ms Nie będę ściemniała ale to ze pracuje w transporcie i jako tako ogarnąłem sobie mobilną modelarnie ma ogromny sukces przekładający się na modele budowane w dość szybkim tempie. 3 kadłuby juz są 🥰 jeszcze tylko skrzydło w całość i moge zaczynać bijatykę. Mam nadzieję ze eskadra Kraków zwycięży zawody. Z Panem podpułkownikiem Mirolkiem na czele 😂😂 2
Ares Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca 3 godziny temu, mirolek napisał: trzeba spróbować ... przygoda czeka a jak widać z relacji Andrzeja nie jest to ani trudne ani meczące a frajda z latania obłędna 😀 Jasne, trudnosci sie nie boję i warsztatowo sobie poradze ale jak już wspominałem brak zawodów aces na zachodzie Polski uniemożliwia skuteczną rywalizację oraz praca w weekendy na zmiany. A latanie combatem w pojedynkę zapewne tez jest fajne ale wtedy myślę że lepiej zrobić do tego inny samolot .
endriuRC Opublikowano 16 Lipca Autor Opublikowano 16 Lipca Na tą pore dwie sztuki prezentują się tak niedługo dołączy jeszcze jeden 4
endriuRC Opublikowano 17 Lipca Autor Opublikowano 17 Lipca Trzecie skrzydło zostało przelaminowane tkaniną 80g. Jutro malowanie I oblot. Skrzyneczka startowa również gotowa 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. endriuRC Opublikowano 17 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 Lipca Jestem gotowy na jutrzejsze obloty ! 5
songo78 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Ale tempo budowy Andrzeju :) ja nie mam takiego zapału. Gratulacje i czekamy na film ;) 1
mirolek Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Krzysiek .... dobrze byłoby aby zapał Andrzeja jednak się udzielił 😁 ... bo Andrzej przystąpił do naszej Eskadry Planujemy wspólne treningi, zatem odbuduj poliwęglanowego Thuna albo zbuduj nowe dwa i dołącz 👍 ms
endriuRC Opublikowano 18 Lipca Autor Opublikowano 18 Lipca 9 godzin temu, songo78 napisał: Ale tempo budowy Andrzeju ja nie mam takiego zapału. Gratulacje i czekamy na film Pociąg do latania jest tak ogromny że góry bym przeniósł aby tylko polatać 3 modele w miesiac w tym wszystko robilem pierwsze raz w życiu także motywację miałem bardzo dużą choć nie wiem skąd sie aż taka udzieliła jak patrzę na temat od pierwszego posta. Dołączyłem do waszej eskadry i będę motywował do działania bo o to wszystko w tym chodzi. Ogarniaj modele wpadnę do Krakowa i trenujemy w 3 osoby
endriuRC Opublikowano 18 Lipca Autor Opublikowano 18 Lipca Skrzydełko pomalowane czekać aż wyschnie i mozna montować dzwignie,serwa oznaczenia i wieczorem 3 sztuki idą w niebo.
Rekomendowane odpowiedzi