Grzesiek Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Zdaje się że kolega nie ma pojęcia o spawaniu jak chcę spoinę spawaną położyć na wcześniej wykonany lut miękki.
RobRoy Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Wydaje mi się że to co pokazał - to jego próby lutowania .. i chce to zastąpić spawaniem ....
Grzesiek Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 7 godzin temu, RobRoy napisał: Wydaje mi się że to co pokazał - to jego próby lutowania .. i chce to zastąpić spawaniem .... Tak tez to rozumiem ,ale spawać po cynie,coś troche nie tak.
RomanJ4 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 2 godziny temu, Grzesiek napisał: spawać po cynie,coś troche nie tak. Oczywiście cynę trzeba usunąć do gołego metalu przed spawaniem, zwłaszcza TiG-iem który jest bardzo czuły na wszelkie inne wtrącenia czy brud. Nawet zatłuszczenia powierzchni do spawania TiG nie toleruje, musi być goły, czysty metal.
AndrzejC Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca A na srebro się nie da polutować? Często korzystam z prętów srebrnych mosiężnych i aluminiowych w otulinie. A.C.
Rekomendowane odpowiedzi