Skocz do zawartości

Katastrofa F-16 w Radomiu!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Paweł Prauss napisał:

ale ściemy nie znoszę

Chyba większość ludzi tutaj tak ma ale nie afiszuje się z tym tak oficjalnie...

• Lubię to 1
Opublikowano
16 godzin temu, Ares napisał:

Nasza historia jest bardzo ,że tak napiszę skomplikowana ale lotnicy czy to kiedyś czy teraz latają dla Polski........takiej jaka akurat w danej chwili jest.

Nic lepszego się u nas  nie wymyśli.

Obecnie drażni mnie uczestnictwo naszych chłopaków w wojnach bo to nie nasza sprawa i nie nasze interesy.

Sorki Witold ale tu zdecydowanie przesadziłeś dlatego Twój wpis został usunięty (zgłoszony do moderacji) i proszę trzymaj się w komentarzach w granicach powagi tematu ... 

Modzik Shock 😎

Opublikowano

Czasem po prostu należy nazwać rzeczy po imieniu i tyle drogi moderatorze.  https://www.facebook.com/TobieOjczyzno2305/videos/co-masz-kur-w-rękach-wiadro-bogusławlinda-demonywojny/1133939689971505/ Ja byłem ostatnim rocznikiem, który musiał służyć, a na tę okazję bezprawnie wymieniono mi książeczkę wojskową aby mnie uzdrowić dla LWP. Jak toś "wybiera" się do wojska to nie po to , żeby łowić ryby.

Osobiścię lubię oglądać filmy wojenne aby sobie uzmysłowić bezsens zabijania, nawet miecza na jodo się nie chwytam jak nie muszę. Samoloty woskowe fajnie wyglądają ale ilu od nich zginęło cywili? Jak słyszę jak to nasi piloci są przemęczeni służbą to sory ale tylko śmiać mi się chce. Zmęczeni to muszą być żydowscy bo zrównali z zimią to i owo dokładniej niż niemcy Warszawę po powstaniu. 

Opublikowano
4 godziny temu, witold_pi napisał:

należy nazwać rzeczy po imieniu i tyle drogi moderatorze.

Mnie tego nie musisz tłumaczyć...Mogę mieć podobne, prywatne zdanie jak Ty.

Niestety forum nie daje zupełnej "wolności" wypowiedzi (szczególnie politycznych) dlatego też jest moderowane co nie oznacza cenzurowane...

Często moderatorzy "kroją" temat nie ze względu na ich widzimisię tylko liczne zgłoszenia forumowiczów odnośnie kontrowersyjnych postów.

Pewne prywatne zwroty, określania, wizje, fakty historyczne mogą razić znaczną część forum i mogą być nie adekwatne do użycia w dyskusji..

Mimo przykrego tematu zachęcam do zachowania kultury wypowiedzi i wyrażania emocji z nim związanych w wyważony sposób.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Nie zdążyłem przeczytać tego co zostało usunięte przez Rafała i to chyba dobrze🙂.

Nie rozumiem tylko dlaczego na naszym forum bardzo często z luźnych rozmów , wspomnień czy jakiś zwykłych rozmów niektórzy robią zaraz dym.....

Nigdy nie popierałem i nie popieram zabijania , a służbę w wojsku zawsze traktowałem jako chęć obrony granic naszej ojczyzny. W 1939r trudno zarzucić polskim żołnierzom niecne zbrodnie , my po prostu broniliśmy kraj bo zostaliśmy napadnięci. Według mnie od tego jest armia i w takiej obronnej armii jako młody chłopak marzyłem służyć.  Bycie pacyfistą to bardzo chwalebna postawa ale w razie kryzysu to rozumiem ,że wojsko ma nadstawiać karku a pokojowo nastawiony osobnik do ewakuacji ze staruszkami i dziećmi?

Jak cię ktoś napada to się bronisz , sam nikogo nie zaczepiasz: tak jest fair i w życiu i w polityce.

Dlatego jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju tzw. wojskowych"misji". 

Szczerze mówiąc coraz bardziej odechciewa mi się pisać na forum , szczególnie tutaj w Hyde parku bo robi się ze zwykłych rozmów może nie kłótnie ale przynajmniej emocjonalną dyskusję. 

Nie róbmy z tego forum targowiska bo za kilka lat nikt tu nie będzie chciał nawet zaglądnąć.

A propo polityki to tyle mogę tu  napisać: zawsze byliśmy zależni od większych państw, i kiedyś i teraz i nie ma sensu tego roztrząsać , każdy myśli swoje tylko że miniony ustrój nie istnieje  już prawie 40 lat a niektórzy dalej walczą i są w opozycji😀 

Trzeba trochę wyluzować i spojrzeć bez emocji na pewne sprawy.

Opublikowano

ale w razie kryzysu to rozumiem ,że wojsko ma nadstawiać karku a pokojowo nastawiony osobnik do ewakuacji ze staruszkami i dziećmi?

Skoro armia jest zawodowa i ktoś bawi się od 1945 roku za nasze pieniadze w wojnę to powiedz mi dlaczego inni mają za nich ginąć (w domyśle "powołami" cywile)?

Wcale się nie dziwię, że bohaterski naród ukr spieprza przez zieloną granicę. Od wiek wieków było, że biedaka wcielai do woja i biedacy ginęli na wojnach PANÓW.

Opublikowano
W dniu 29.08.2025 o 13:56, Piotr_O. napisał:

Dawno temu, w czasach przed Internetem, był taki wypadek na pokazach w USA, też na F-16. Podczas wyjścia z pętli zabrakło wysokości i samolot rozbił się na pasie startowym.

Pilot przyleciał na pokaz ze swojej bazy wojskowej. ............

Właśnie pojawił się artykuł, w którym amerykański major Ryan "Max Afterburner" Bodenheimer porównuje dwie katastrofy.

Katastrofa F-16 w 2003 roku.

Youtube

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.