Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzam to co mają na stronie. Niestety nie ma formatów powyżej 1200 mm o mniejszej grubości. Muszę pojechać do sklepu w poniedziałek. 

Opublikowano

Cześć Piotrze, to kupuj, naprawdę fajna wycinanka :) 

Ja już zacząłem bo zwykle tempo mam marne, Patryk niedługo pewnie dołączy, więc jak najbardziej kupuj i będziemy robić i wzajemnie się dopingować.

A model fantastyczny, legenda polskiego lotnictwa, więc jak najbardziej trzeba budować :) 

Opublikowano
22 godziny temu, Viper napisał:

Patryk niedługo pewnie dołączy, więc jak najbardziej kupuj i będziemy robić i wzajemnie się dopingować.

No to zaISKRZY na polskim niebie 😉

Opublikowano

Tak jak kiedyś Marcin Mask czy Lech Mirkiewicz powiedzieli a`propos PZL-ek, że PZLek nigdy dość, tak ja rozszerzam Iskier też nigdy dość ;)  :) 

• Dzięki 1
Opublikowano

Kolejne małe kroczki (dwa poprzednie dni miałem mocno pracowite, więc nie było specjalnie co relacjonować, ale cały czas przynajmniej kilkanascie minut dziennie Iskra mi zabiera ;)  ).

Stelaż pozycjonujący skrzydła, wymyśliłem, że bez sensu by przylegał do wręg bo w momencie krycia balsą mógłby się przypadkiem skleić, dokleiłem więc podkładki balsowe, zapewniające bezpieczny dystans.

Iskra 19.jpg

Ten stelaż po zamocowaniu Autor wycianki sugeruje by podkleić do deski montażowej, co chyba ma sens, mimo iż wygląda, ze wszystko pasuje do siebie i pozycja obustronnie dobra, ale czasem przy pokrywaniu powstają jakies drobne naprężenia niekoniecznie symetryczne, więc ja też dokleiłem, dodatkowo dokleiłem trzy kolejne wręgi kadłuba i pozycjonuję je kątomierzem i róznymi butelkami :) . I na razie przerwa aż to ładnie złapie.

Iskra 20.jpg

Aaa, bym zapomniał, padło pytanie czy w tę deskę sklejkową da się wbić szpileczki, otóż da się :) 

• Lubię to 3
Opublikowano

Bardzo dziękuję, ale gdzie mi tam do Mistrzów tutejszego forum :) 

No to jeszcze jedna fotka, dwie podłużnice łapiące po bokach tylne wręgi

Iskra 21.jpg

• Lubię to 2
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.