Skocz do zawartości

Moje "nowe" stare motorki silnikowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, AndrzejC napisał:

Z racji tego, że mój "wyczyn" w ściganiu się w łódkach FSR FV,H,O na cały gwizdek z powodów niezależnych ode mnie skończył się w  zasadzie definitywnie ( kostucha się o mnie upomniała...). I radio  muszę powiesić na gwoździu, więc żeby nie wypaść z branży zabrałem się za moje szrociki, które od dawna czekały na to, żeby trafiły na moją półkę. A dużo ich jest...

Brzmi bardzo groźnie mam nadzieję ,że nie jest bardzo źle? Dużo zdrowia Ci życzę !

Może jeszcze na modelarskiej emeryturze wystartujesz bardziej dla przyjemności niż sportowo.

Tego życzę.

Opublikowano

Dużo zdrowia Andrzeju, mam nadzieję, że jeszcze wrócisz do czynniejszego uprawiania tej dziedziny! Szkoda byłoby gdyby Twoje doświadczenie nie "poszło w ludzi"....

Opublikowano
1 godzinę temu, Ares napisał:

Brzmi bardzo groźnie mam nadzieję ,że nie jest bardzo źle? Dużo zdrowia Ci życzę !

Może jeszcze na modelarskiej emeryturze wystartujesz bardziej dla przyjemności niż sportowo.

Tego życzę.

Pierwsze poważne ostrzeżenie. Ze zdrowiem żartów nie ma, zwłaszcza jeżeli kostucha już od dawna zabiera z mojej półki....

Dziękuję z życzenia👍

Wyczaiłem onegdaj na TEMU takie sprytne łańcuszki kulkowe. Idealne moim zdaniem do  opisów silniczków. Cena jak za darmo więc kupiłem więcej

Do tego zakupiłem już dość dawno "wąsy" do spinania dokumentów. ta folia jest idealna do moich celów

Od razu mamy dwa  w jednym . I otwory  w folii i materiał po którym idealnie pisze się foliopisem.

Wszystko za grosze, a moim zdaniem wygląd ma estetyczny.

No i te "motorki silnikowe".... O tym też będzie🙂

Dziś z moich nowości  Polska JASKÓŁKA ze śmigłem z epoki  i WILO 1,5.

O ile Jaskółki nie śmiałem ruszać bo stan dobry ( tylko konserwacja), to Wilo przywróciłem do życia, choć nie mam zamiaru go odpalać.

W tle na swoją kolej czeka WEBRA 120. O tym będzie także.

A.C.

wilo.jpg

łańcuszki.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano
19 godzin temu, MASK napisał:

Dużo zdrowia Andrzeju!

Dziękuję!! 👍

Dzisiaj o tych "motorkach silnikowych"

Onego czasu wpadłem na pomysł, żeby wywiesić w mojej firmie usługowej ogłoszenie, że poszukuję.... 

I rzadko, bo rzadko, ale czasem ktoś coś przynosi.

Raz trafił się klient, który stwierdził jak przeczytał ogłoszenie, że ma te MOTORKI SILNIKOWE (jego słowa) 🙃

I przyniósł... silnik od wycieraczek od ŻUKA i kompresorek do pompowania kół z epoki. FAKT, Kompresorek dla laika z grubsza przypomina silnik modelarski. Jak znajdę , to zamieszczę zdjęcie.🙂

A.C.

ogłoszenie o silnikach.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
5 minut temu, AndrzejC napisał:

I przyniósł... silnik od wycieraczek od ŻUKA i kompresorek do pompowania kół z epoki. FAKT, Kompresorek dla laika z grubsza przypomina silnik modelarski. Jak znajdę , to zamieszczę zdjęcie.🙂

Dobrze, że starego  "eSa" nie przytargał... image.gif.feed2be0070f04effbaf7178be27d15f.gif

spacer.png

• Haha 2
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.