Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robloz Opublikowano 9 Października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Października Ruszyłem z budową kolejnej mojej "11". Zestaw Suchockiego 200 cm. Będzie kilka zmian w stosunku do zestawu, podpatrzonych w innych relacjach. Napęd DLE 35 RA. 11 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robloz Opublikowano 13 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 Października Trzeba wiedzieć gdzie i jak się leci 😁 6
robloz Opublikowano 13 Października Autor Opublikowano 13 Października Pytanko: jest gdzieś możliwość kupna lub zamówienia kołpaka do "11" ? Poszukuję też pilota w skali 1:5 (tylko nie mam możliwości wydruku i odp. plików) Może ktoś może pomóc?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robloz Opublikowano 26 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Października Oklejanie zakończone. 10
robloz Opublikowano 1 Listopada Autor Opublikowano 1 Listopada Poważyłem co nieco. Cały kadłub ze skrzydłami i statecznikami + dle 35ra+ podwozie z kołami + zbiornik paliwa waży 4600g bez 6 serw, kołpaka i śmigła. Wygląda chyba obiecująco. 2
robloz Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Imitacja poszycia "11" Oczywiście nity za duże ( muszę kupić cieńszą igłę) i za gęsto, ale to tylko próbka i to w powiększeniu. Rozstaw i wielkość fal ok. 0.8 mm. a nitów 1.5-2 mm. Nitowanie muszę poćwiczyć. 1
jędrek Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Witam Wielkość nitów poćwicz z gęstością kleju.
robloz Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Do "nitowania" jeszcze trochę czasu, więc na próby będzie czas. Igła dużo cieńsza. Matryca do blachy też musi być dokładniej zrobiona.
Rekomendowane odpowiedzi