Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś złożyłem model aby zobaczyć w całości, powiem wam, jestem pod wrażeniem możliwości jakie daje wycinanie laserem, wszystko pięknie pasuje, rurki węglowe stanowiące uzupełnienie dźwigarów pięknie wsunęły się w gniazda w skrzydłach. zastrzały pasują jak ulał, jestem zadowolony. Podwozie (Ktoś już pytał dlaczego nie robiłem zawiasu przy mocowaniu do kadłuba) bardzo ładnie pracuje na gumowych amortyzatorach, zamiast zawiasu goleni przy kadłubie, pojawia się ugięcie całej goleni amortyzowane gumami. Przy okazji, okazało się, że klej CA pięknie klei gumę, skleiłem pętle amortyzatorów (bez wielkich nadziei na powodzenie) i okazało się, że jest bardzo dobrze i nie trzeba kombinować innych rozwiązań.

a.png

b.png

d.png

d1.png

1.png

2.png

4.png

3.png

5.png

6.png

8.png

• Lubię to 2
Opublikowano

Sprawia wrażenie bardzo lekko i fajnie zrobionego . 

Moim zdaniem to te zastrzały skrzydeł mogą się rozlecieć . Warto sprawdzić .tak sądzę ? 

Opublikowano

Zastrzały pełnią rolę raczej dekoracyjną, nie mogłem sobie wyobrazić Pipera bez zastrzałów. główne obciążenia pełnią 2 rurki węglowe. :) 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.