Janekm Opublikowano 7 Sierpnia Autor Opublikowano 7 Sierpnia Po doświadczeniach z poprzednim trenerkiem chyba jednak nie..
Janekm Opublikowano 8 Sierpnia Autor Opublikowano 8 Sierpnia Dziś złożyłem model aby zobaczyć w całości, powiem wam, jestem pod wrażeniem możliwości jakie daje wycinanie laserem, wszystko pięknie pasuje, rurki węglowe stanowiące uzupełnienie dźwigarów pięknie wsunęły się w gniazda w skrzydłach. zastrzały pasują jak ulał, jestem zadowolony. Podwozie (Ktoś już pytał dlaczego nie robiłem zawiasu przy mocowaniu do kadłuba) bardzo ładnie pracuje na gumowych amortyzatorach, zamiast zawiasu goleni przy kadłubie, pojawia się ugięcie całej goleni amortyzowane gumami. Przy okazji, okazało się, że klej CA pięknie klei gumę, skleiłem pętle amortyzatorów (bez wielkich nadziei na powodzenie) i okazało się, że jest bardzo dobrze i nie trzeba kombinować innych rozwiązań. 2
young Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Sprawia wrażenie bardzo lekko i fajnie zrobionego . Moim zdaniem to te zastrzały skrzydeł mogą się rozlecieć . Warto sprawdzić .tak sądzę ?
Janekm Opublikowano 8 Sierpnia Autor Opublikowano 8 Sierpnia Zastrzały pełnią rolę raczej dekoracyjną, nie mogłem sobie wyobrazić Pipera bez zastrzałów. główne obciążenia pełnią 2 rurki węglowe.
Janekm Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu Koła od Funcuba były trochę za małe, więc kupiłem 2 kostki do jogi, 2 stare piasty od małych kół modelarskich. Piasty przeciąłem i wkleiłem w otwory zrobione w kostkach, kostki wstępnie przyciąłem aby uzyskać kształt zbliżony do koła. Następnie w otwór piasty wstawiłem długą śrubę, za pomocą której zamontowałem "przyszłe" koło w uchwycie wiertarki, potem klocek z aportem ściernym i efekt widać na fotce. Kola mają średnicę 15cm, niestety nie mam teraz dostępu do wagi, ale wydaje się być niewielka 😁. 2
Rekomendowane odpowiedzi