Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wolę manualną klimę choć obecnie nie mam. Dlaczego? Bo można ustawić jaką temperaturę ma powietrze które na mnie wieje. W automacie wieje mniej lub bardziej ale zawsze zimnym powietrzem.

Opublikowano
3 godziny temu, samolocik napisał:

Bo można ustawić jaką temperaturę ma powietrze które na mnie wieje. W automacie wieje mniej lub bardziej ale zawsze zimnym powietrzem.

to już jest całkiem róznie -zalezy jaki konkretnie samochód i jak zrealizowana i oprogramowana jest klima automatyczna.  ja akurat mogę nastawić temp powietrza i klima steruje i temp i siłą nawiewu. ale jak jest np na dworze i we wnętrzu jakieś +5 czy +8 to klima automatyczna mi nie odpali.  w drugim samochodzie mam manualną i ta się włączy jak na dworze jest około +2   +4 *C

• Lubię to 1
Opublikowano

Jako ciekawostkę podam czytając ciekawe wypowiedzi powyżej , że w moim dwuletnim aucie  mogę włączyć nawiew w trybie klimatyzacji grzanie, lub chłodzenie lub samo grzanie bez klimy. Dodatkowo auto przy rozruchu jak wyczuje wilgoć w komorze nawiewu przy szybie to sam też potrafi odpalić automatycznie klimę z grzaniem.

Dodatkowo mam przycisk w konsoli który włącza nawiew z klima i grzaniem na samą przednią szybę i boczki .

Opublikowano
W dniu 28.12.2025 o 10:49, witold_pi napisał:

tam raczej wozi się tylko powietrze 🙂

Witek; sztuczny biust NIE jest wypelniony powietrzem! Kto, jak kto, ale akurat Ty powinienes to wiedziec (z racji swojej profesji).

P.S. wyjasniam, ze Witek NIE pracuje jako wykidajlo w agencji towarzyskiej 😆

Opublikowano
1 minutę temu, jarek996 napisał:

Witek; sztuczny biust NIE jest wypelniony powietrzem! Kto, jak kto, ale akurat Ty powinienes to wiedziec (z racji swojej profesji) 😆

Woziłem naturalne i tylko z przodu 🙂

• Haha 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.