Ares Opublikowano Niedziela o 17:47 Opublikowano Niedziela o 17:47 Ciekawy jestem ilu z Was koledzy buduje modele w mieszkaniach w bloku. Zastanawiam się czy jest możliwość majsterkowania przeznaczając np.jeden niewielki pokój w mieszkaniu? Wrzucajcie foty swoich blokowych modelarni. Ciekawi mnie to bo byc moze czekam mnie wyprowadzka do bloku i zastanawiam się jak to jest z tym robieniem modeli w miescie.
POGO Opublikowano Niedziela o 18:44 Opublikowano Niedziela o 18:44 Spokojnie. Jeśli możesz przeznaczyć jeden pokoik na modelarnie, dasz radę. Potrzeba tylko wprowadzić pilnowany porządek i będzie dobrze. Wiem co mówię, bo jestem w takiej sytuacji😎
young Opublikowano Niedziela o 19:01 Opublikowano Niedziela o 19:01 A jak w bloku radzi się z hałasem ,? Np szlifowanie, wiercenie ?
kulfon250 Opublikowano Niedziela o 19:37 Opublikowano Niedziela o 19:37 Mam taka w mieszkaniu od wielu lat, uczy porządku Halas, owszem to problem, ale do ogarnięcia, mój ploter pracuje w obudowie dźwiękoszczelnej i po kłopocie. Mam głównie elektryki, więc kolejny problem zapachu odchodzi, ale był czas gdy w korytarzu stała Yamaha 250 przez zimę i też się dało. Owszem malowanie smrodami odchodzi, ale są akryle więc ....
Ares Opublikowano Niedziela o 19:38 Autor Opublikowano Niedziela o 19:38 53 minuty temu, POGO napisał: Spokojnie. Jeśli możesz przeznaczyć jeden pokoik na modelarnie, dasz radę. Potrzeba tylko wprowadzić pilnowany porządek i będzie dobrze. Wiem co mówię, bo jestem w takiej sytuacji😎 Napisz coś więcej. Akurat jesli chodzi o porządki problemu nie bedzie a bardziej martwi mnie właśnie generowanie hałasu i sprawy związane z malowaniem.No ale w sumie teraz też mam dlz siebie 10m2 warsztatu i tam nie maluję no ale mam podwórko i to rozwiązuje latem sprawę. Generalnie w domu jest zawsze lepiej ale w sumie jeśli chodzi o powierzchnię to bede miał na plus. Nawet mały pokój to więcej miejsca niz mam teraz.No i obecnie grzeję się farelkiem bo z pewnych niezależnych ode mnie względów nie mogę sobie zrobic ogrzewania a w bloku ciepło caly rok. Choć bardzo lubię moją obecną modelarnię i jeśli przyjdzie sie wyprowadzić żal bedzoe ogromny😊
Patryk Sokol Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Wszystkie moje konstrukcje powstają w kawalerce Włącznie z tym 2,5m maleństwem: Ale trochę oszukuję. Wiele rzeczy robię na balkonie, część w garażu podziemnym, a lakieruję u rodziców. Ale jak najbardziej się da Kilka zasad tylko - warto mieć odkurzacz pod ręką i ścinki trzeba zamiatać od razu, bo balsa się bardzo roznosi, 1
Ares Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu No to nie jest źle.Jakby co to będę miał luksus bo 2 pokoje🙂 Bardziej się obawiam hałasu ale myslę ze wystarczy np.wycinać czy wiercić w dzień a wieczorem juz po cichu klejenie itp.Skoro Wy dajecie rade to ja tez poradzę. A z odkurzaczem dobry pomysl chyba kupię mały typowo do modelarni.
jarek996 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, Patryk Sokol napisał: część w garażu podziemnym Nie na swoim miejscu zreszta 😂
Rekomendowane odpowiedzi