Skocz do zawartości

Modelarnia w bloku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawy jestem ilu z Was koledzy buduje modele w mieszkaniach w bloku.

Zastanawiam się czy jest możliwość majsterkowania przeznaczając np.jeden niewielki pokój w mieszkaniu?

Wrzucajcie foty swoich blokowych modelarni.

Ciekawi mnie to bo byc moze czekam mnie wyprowadzka do bloku i zastanawiam się jak to jest z tym robieniem modeli w miescie.

Opublikowano

Spokojnie. Jeśli możesz przeznaczyć jeden pokoik na modelarnie, dasz radę. Potrzeba tylko wprowadzić pilnowany porządek i będzie dobrze. Wiem co mówię, bo jestem w takiej sytuacji😎

Opublikowano

Mam taka w mieszkaniu od wielu lat, uczy porządku :)

Halas, owszem to problem, ale do ogarnięcia, mój ploter pracuje w obudowie dźwiękoszczelnej i po kłopocie.

Mam głównie elektryki, więc kolejny problem zapachu odchodzi, ale był czas gdy w korytarzu stała Yamaha 250 przez zimę i też się dało.

Owszem malowanie smrodami odchodzi, ale są akryle więc ....

Opublikowano
53 minuty temu, POGO napisał:

Spokojnie. Jeśli możesz przeznaczyć jeden pokoik na modelarnie, dasz radę. Potrzeba tylko wprowadzić pilnowany porządek i będzie dobrze. Wiem co mówię, bo jestem w takiej sytuacji😎

Napisz coś więcej.

Akurat jesli chodzi o porządki problemu nie bedzie a bardziej martwi mnie właśnie generowanie  hałasu i sprawy związane z malowaniem.No ale w sumie teraz też mam dlz siebie 10m2 warsztatu i tam nie maluję no ale  mam podwórko i to rozwiązuje latem sprawę.

Generalnie w domu jest zawsze lepiej ale w sumie jeśli chodzi o powierzchnię to bede miał na plus. Nawet mały pokój to więcej miejsca niz mam teraz.No i obecnie grzeję się farelkiem bo z pewnych niezależnych ode mnie względów nie mogę sobie zrobic ogrzewania a w bloku ciepło caly rok.

Choć bardzo lubię moją obecną modelarnię i jeśli przyjdzie sie wyprowadzić żal bedzoe ogromny😊

Opublikowano

Wszystkie moje konstrukcje powstają w kawalerce :D

Włącznie z tym 2,5m maleństwem:
IMG_4644.JPEG

Ale trochę oszukuję.

Wiele rzeczy robię na balkonie, część w garażu podziemnym, a lakieruję u rodziców.

Ale jak najbardziej się da :)

Kilka zasad tylko - warto mieć odkurzacz pod ręką i ścinki trzeba zamiatać od razu, bo balsa się bardzo roznosi, 

• Lubię to 1
Opublikowano

No to nie jest źle.Jakby co to będę miał luksus bo 2 pokoje🙂

Bardziej się obawiam hałasu ale myslę ze wystarczy np.wycinać czy wiercić w dzień a wieczorem juz po cichu klejenie itp.Skoro Wy dajecie rade to ja tez poradzę.

A z odkurzaczem dobry pomysl chyba kupię mały typowo do modelarni.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.