Grzesiek Opublikowano 18 Maja Autor Opublikowano 18 Maja 9 godzin temu, Irek M napisał: W skali 1/6 lub każdej innej masz piękne makiety każdego uzbrojenia w tym i owe Spandau 🙂 Dzieki Irek a gdzie takowe?
Irek M Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Np. od Williams Brothers https://www.hobbyprosdepot.com/product-p/wbr16200.htm Ale nasz forumowy kolega drukuje 3D rewelacyjnie
Grzesiek Opublikowano 18 Maja Autor Opublikowano 18 Maja 3 godziny temu, Irek M napisał: Ale nasz forumowy kolega drukuje 3D rewelacyjnie Dzięki wielkie.O kim piszesz?A jeszcze jedna sprawa. Masz jakis patent na przyklejanie koweralu do konstrukcji a poten obcinanie naddatkow?Kurw... to jest walka z wiatrakami i celonem,odkleja sie nie przesiaka.Zupelnie inna bajka jak papier japoński.
paweln7 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 15 minut temu, Grzesiek napisał: Dzięki wielkie.O kim piszesz?A jeszcze jedna sprawa. Masz jakis patent na przyklejanie koweralu do konstrukcji a poten obcinanie naddatkow?Kurw... to jest walka z wiatrakami i celonem,odkleja sie nie przesiaka.Zupelnie inna bajka jak papier japoński. Lutownica mówi Panu coś ( transformatorowa )
Irek M Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Właśnie zwróciłem uwagę, że tak czyściutko masz oklejone stery ale nie bardzo widać miejsca klejenia koverall'u do konstrukcji. Te naddatki to pewnie na łukach? Obcinałem ile się da, a potem przesączałem lakierem wiele razy. Potem szlifowanie. Nie wiem czy kolega chce by tak wspominać na ogólnym - napiszę na priva. Mnie drukował pięknego Spandau w 1/3 i Lewis w 1/4
Grzesiek Opublikowano 18 Maja Autor Opublikowano 18 Maja No mam czysciutko ale łapy od celonu to uwalone po nadgarstki zanim ta tkanina złapie.Myslałem o butaprenie aby to łapało po dociśnięciu ale czy to dobry pomysł.Dzieki paweł za wskazówke z lutownicą.Co do grota to jakiś fikuśny czy normalny jak do lutowania?
paweln7 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 6 minut temu, Grzesiek napisał: No mam czysciutko ale łapy od celonu to uwalone po nadgarstki zanim ta tkanina złapie.Myslałem o butaprenie aby to łapało po dociśnięciu ale czy to dobry pomysł.Dzieki paweł za wskazówke z lutownicą.Co do grota to jakiś fikuśny czy normalny jak do lutowania? 2-3 cm jak Będziesz obcinał na mokro to w miejscu klejenia wysusza celon i od razu łapie po wyschnięciu papier ścierny i znowu 2-3 razy malujemy 1
Grzesiek Opublikowano 20 Maja Autor Opublikowano 20 Maja Prace przy masce silnika.Maska zostala poszpachlowana,oszlifowana oraz naniesiony podkład akrylowy.Ponownie oszlifowana na mokro i naniesiony żelkot.Ale wcześniej poszedł rozdzielacz,czyli pasta i PVA 1
young Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Myślałem że to urodzinowy tort , daj zdjęcie z innej perspektywy:) 1
Grzesiek Opublikowano 21 Maja Autor Opublikowano 21 Maja Troszke pracy przy skrzydłach.Zdięcia wszystko tłumaczą.No i zalaminowane kopyto maski. 3 1
Grzesiek Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Witam Wrocilem ponownie do fokerka i stanolem troche przed dylematem.Mianowicie już spiesze z wyjaśnieniem.Model ma prawie 1600 rozpiętosci, jest wykonany na wklęsło wypukłym profilu i nie bedzie akrobatem.Zatem moje pytanie czy potrzeba w takim układzie robić lotki?Czy wystarczy do sterowania sam kierunek i wysokośc? To ma być w miarę makietowy samolocik jak i jego loty.
Irek M Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Zapomnij o tym by nie robić lotek!!!!!!!!!!!!!!!!!! Albo nie rób ale koniecznie sterowanie zwichrzeniem skrzydła. Ta druga opcja jest trochę trudniejsza do wykonania więc opcja pierwsza - lotki.
Rekomendowane odpowiedzi