Wojtass_nt Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Mam taka 12V 21/4W Za słaba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Będzie,będzie ,tylko podepnij na 21W,czyli na światła długie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 No właśnie ale zastanawiam się czy wtedy nie zrobię piecyka z tego zasilacza Może powiercę otwory od góry i będę miał lampę która zrobi mi gwieździsty sufit w pokoju XD edit: Skąd teraz będę wiedział ile A ma mój zasilacz? edit: Zasilacz daje mi z tego co podaje ładowarka 10.58V a po jakimś czasie 10.20V a ładowarka sygnalizuje niskie napięcie na wejściu... Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Sprawdż miernikiem napięcie, na wyjściu zasilacza.Ew.przepnij tą żarówkę na 4W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Z żarówą na 21W na wyjściu daje 11.75V Na 4W jeszcze mniej. Czyli pasuje mi poszukać mocniejszej żarówki aby wykrzesać te 12V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 No,to jest trzecia możliwość ,ustaw ładowarkę w programie, input power low na 10v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Nie mam takiej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Właśnie znalazłem tą opcję i mam ustawione od początku 10.0V ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 No,i co?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Podłączyłem 12V 55W i teraz jest 11.85V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Obciążyłem linię 5V dwoma rezystorami połączonymi szeregowo po 10omów 10W jeden. Będzie to działać dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 250mA to za mało. Połącz je równolegle, to może wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HCM Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Poczytałem forum, pogrzebałem w necie i w połowie kwietnia wyszło mi coś takiego: - linia 12V – z włączonym obciążeniem linii 5V (4 ohm 40W) podaje na wyjściu 12,31V, a bez obciążenia linii 5V już tylko 11,79V; - linia 5V bez podaje na wyjściu 5,23V; - linia 3,3V podaje na wyjściu 3,35V. Współpracuje bez problemu z ładowarką, którą posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Eleganckie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HCM Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Eleganckie! Jak na humanistę, to nie najgorzej mi chyba poszło - dzięki. Koszt całkowity to 25 PLN za części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 No to jeszcze lepiej! Mlodzierzy, to nie znaczy że nie macie uczyć sie fizyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jaką wydajność prądową na poszczególnych wyjściach da się wyciągnąć z takiego wynalazku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HCM Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jaką wydajność prądową na poszczególnych wyjściach da się wyciągnąć z takiego wynalazku? Wg etykiety na zasilaczu do to ładowarki mi powinno starczyć: Jak się nie tak fotka wklei, to przepraszam forumowiczów (zawsze monitor można przestawić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.