Jacek891 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, robertus napisał: W sumie, to które toto budujesz? W sumie to pierwszy model toto-0 chcę zbudować z lotkami dla samej satysfakcji z budowania. Symulator trochę mi podcina skrzydła i zapał do szybkiej chęci latania. Lecz wiem, ze kiedyś może będzie ten moment, póki co mam tryb: " nauka po przez obserwacje i rozmowy z bardziej doświadczonymi modelarzami " Z budową na spokojnie musze poszukać lekkiego silnika, i od razu sobie zrobić mocowanie w kadłubie na silnik. W między czasie mam czas na symulator, na rozmowę z innymi modelarzami.
robertus Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Dużo czytaj forum. Na początku dużo czytałem relacji z budowy. To pomaga, nazwać pewne rzeczy. Pomaga tez postawić pytania, na które sobie odpowiesz szukając. Nie szukaj konkretnie toto-0 po prostu przeglądaj wątki podpatruj jak ktoś coś buduje. Co do latania, to domyślam się, że najgorzej jest jak robisz nawrót do siebie. Wyobraź sobie, ze jesteś pilotem w środku modelu, wtedy jest łatwiej. No i ćwicz. Toto-0 to lekki model. w oryginale był silnik Tower Pro 2408-21, to jest najzwyklejszy dzwonek, lekki. Szukając podobnego szukaj silnika na 2S lub 3S o kv1000 do 1200, dla śmigła 8-10cali. One wszystkie będą miały podobną wagę, ok 40g, do tego regulator 30A i pakiet 3S 1300mAh. ten pakiet w przyszłości możesz użyć do małego warbirda typu ESA z EPP Ja bym ci polecił prosty silniczek Emax CF2822 KV1200 lub jego klony. mocowanie silnika, czyli wręga silnikowa to przyklejony kawałek sklejki z koszyczka na owoce. 1 1
Jacek891 Opublikowano 16 minut temu Autor Opublikowano 16 minut temu Godzinę temu, robertus napisał: Dużo czytaj forum. Na początku dużo czytałem relacji z budowy. To pomaga, nazwać pewne rzeczy. Pomaga tez postawić pytania, na które sobie odpowiesz szukając. Nie szukaj konkretnie toto-0 po prostu przeglądaj wątki podpatruj jak ktoś coś buduje. Co do latania, to domyślam się, że najgorzej jest jak robisz nawrót do siebie. Wyobraź sobie, ze jesteś pilotem w środku modelu, wtedy jest łatwiej. No i ćwicz. Toto-0 to lekki model. w oryginale był silnik Tower Pro 2408-21, to jest najzwyklejszy dzwonek, lekki. Szukając podobnego szukaj silnika na 2S lub 3S o kv1000 do 1200, dla śmigła 8-10cali. One wszystkie będą miały podobną wagę, ok 40g, do tego regulator 30A i pakiet 3S 1300mAh. ten pakiet w przyszłości możesz użyć do małego warbirda typu ESA z EPP Ja bym ci polecił prosty silniczek Emax CF2822 KV1200 lub jego klony. mocowanie silnika, czyli wręga silnikowa to przyklejony kawałek sklejki z koszyczka na owoce. Dokładnie tak jak mówisz i to robię , nigdzie się nie spieszę. Z tym lataniem do siebie dokładnie masz racje, zmieniają się kierunki, zmieniają się stery wysokości , pochylenia na lotkach dlatego jak już to jakiś wolny model który nie jest agresywny i szybki bo kreciki murowane. Tak przeglądam forum kilka godzin dziennie. Regulator mam na zdjęciu 30 A wiec nie musze tego zamawiać.
Rekomendowane odpowiedzi