Ares Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Czy ktoś może używał w budowie modelu tej konkretnie tkaniny? Havel Composites Polska Szukam w miarę taniego węgla na kesony do szybkiego modelu hotlinera (narazie to koncepcja nic nie robię jeszcze). Opinie o tym produkcie i ogólnie o innych tkaninach mile widziane.
Grzesiek Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Nie kupuj plein czyli plótna kup twil 2/2 Robilem na tkaninach troche to bedzie latwiej ukladać i ładnie wyglada. 1
Ares Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 29 minut temu, Grzesiek napisał: Nie kupuj plein czyli plutna kup twil 2/2 Robilem na tkaninach troche to bedzie latwiej ukladać i ładnie wyglada. Ta z linku jest w havlu najcieńsza jaką można dostać. Nie chcę cudować i ściągać z zagranicy paska tkaniny na keson do modelu rekreacyjnego . A to jest płótno?
Patryk Sokol Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 6 godzin temu, Ares napisał: Czy ktoś może używał w budowie modelu tej konkretnie tkaniny? Havel Composites Polska Szukam w miarę taniego węgla na kesony do szybkiego modelu hotlinera (narazie to koncepcja nic nie robię jeszcze). Opinie o tym produkcie i ogólnie o innych tkaninach mile widziane. Działa jak węgiel, ciut dziurawa, ale można ja na izopropanolu rozgnieść i zagęścić. Do czego CI tak cienki węgiel?
Grzesiek Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Pisał Patryk wcześniej ze na kesony.Płótno to jest lipa.Jako przekładka to tak ale samo to beee.Ty potrzebujesz taką.Od biedy lepsza bedzie rowingowa jednokierunkowa.
Czaro Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jednokierunkowa na keson? 68-ka jest dziurawa. Nawet po rozwałkowaniu nie wygląda dobrze i daje pofalowaną powierzchnię. Żeby utrzymać lakier na zewnętrznej powierzchni trzeba ją w procesie rozwałkowania podkleić szklaną 17-tką. Wtedy jako tako da się wylaminować skrzydło, niestety dochodzi waga szkła. Zdecydowanie lepsza byłaby rozwałkowana 93.
Ares Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 59 minut temu, Czaro napisał: Jednokierunkowa na keson? 68-ka jest dziurawa. Nawet po rozwałkowaniu nie wygląda dobrze i daje pofalowaną powierzchnię. Żeby utrzymać lakier na zewnętrznej powierzchni trzeba ją w procesie rozwałkowania podkleić szklaną 17-tką. Wtedy jako tako da się wylaminować skrzydło, niestety dochodzi waga szkła. Zdecydowanie lepsza byłaby rozwałkowana 93. No ja myślałem zastosować tą tkaninę tylko na keson oczywiscie diagonalnie a na zewnętrzną warstwę polożyć po całości szkło 25g m2 bo takie akurat mam.Co o tym myślisz ?A może Textrem okolo 90g m2 by był lepszy?Ta gramatura ma jeszcze znośną cenę w przeciwieństwie do tej o mniejszej gramaturze . Oczywiście model bedzie z worka . Masą sie nie przejmuję bo akurat do mojego projektu te paręnaście gramów nie przeszkadza. 1 godzinę temu, Patryk Sokol napisał: Do czego CI tak cienki węgiel Na keson .Znalazłem też Textrem ale jest bardzo drogi więc odpada na wstępie. Do tej pory pracowalem tylko z tkaninami szklanymi i zupełnie nie wiem jak zachowuje się węgiel. Model to będzie taki rekreacyjny hotliner także jak już wspominałem ma być sztywny i mocny a masa to już ma drugorzędne znaczenie grunt aby wytrzymywał świszczące przeloty. 1 godzinę temu, Grzesiek napisał: taką.Od biedy lepsza bedzie rowingowa jednokierunkowa. Grzesiu ,keson pracuje na skręcanie także taka tkanina jednokierunkowa akurat tutaj nie miałaby sensu. Na dźwigar to i owszem ale mnie chodzi o nadanie płatom dizej sztywnosci na skręcanie.
Rekomendowane odpowiedzi