Ares Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Czy ktoś może używał w budowie modelu tej konkretnie tkaniny? Havel Composites Polska Szukam w miarę taniego węgla na kesony do szybkiego modelu hotlinera (narazie to koncepcja nic nie robię jeszcze). Opinie o tym produkcie i ogólnie o innych tkaninach mile widziane.
Grzesiek Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Nie kupuj plein czyli plótna kup twil 2/2 Robilem na tkaninach troche to bedzie latwiej ukladać i ładnie wyglada. 1
Ares Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 29 minut temu, Grzesiek napisał: Nie kupuj plein czyli plutna kup twil 2/2 Robilem na tkaninach troche to bedzie latwiej ukladać i ładnie wyglada. Ta z linku jest w havlu najcieńsza jaką można dostać. Nie chcę cudować i ściągać z zagranicy paska tkaniny na keson do modelu rekreacyjnego . A to jest płótno?
Patryk Sokol Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 godzin temu, Ares napisał: Czy ktoś może używał w budowie modelu tej konkretnie tkaniny? Havel Composites Polska Szukam w miarę taniego węgla na kesony do szybkiego modelu hotlinera (narazie to koncepcja nic nie robię jeszcze). Opinie o tym produkcie i ogólnie o innych tkaninach mile widziane. Działa jak węgiel, ciut dziurawa, ale można ja na izopropanolu rozgnieść i zagęścić. Do czego CI tak cienki węgiel?
Grzesiek Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Pisał Patryk wcześniej ze na kesony.Płótno to jest lipa.Jako przekładka to tak ale samo to beee.Ty potrzebujesz taką.Od biedy lepsza bedzie rowingowa jednokierunkowa.
Czaro Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jednokierunkowa na keson? 68-ka jest dziurawa. Nawet po rozwałkowaniu nie wygląda dobrze i daje pofalowaną powierzchnię. Żeby utrzymać lakier na zewnętrznej powierzchni trzeba ją w procesie rozwałkowania podkleić szklaną 17-tką. Wtedy jako tako da się wylaminować skrzydło, niestety dochodzi waga szkła. Zdecydowanie lepsza byłaby rozwałkowana 93.
Ares Opublikowano 55 minut temu Autor Opublikowano 55 minut temu 59 minut temu, Czaro napisał: Jednokierunkowa na keson? 68-ka jest dziurawa. Nawet po rozwałkowaniu nie wygląda dobrze i daje pofalowaną powierzchnię. Żeby utrzymać lakier na zewnętrznej powierzchni trzeba ją w procesie rozwałkowania podkleić szklaną 17-tką. Wtedy jako tako da się wylaminować skrzydło, niestety dochodzi waga szkła. Zdecydowanie lepsza byłaby rozwałkowana 93. No ja myślałem zastosować tą tkaninę tylko na keson oczywiscie diagonalnie a na zewnętrzną warstwę polożyć po całości szkło 25g m2 bo takie akurat mam.Co o tym myślisz ?A może Textrem okolo 90g m2 by był lepszy?Ta gramatura ma jeszcze znośną cenę w przeciwieństwie do tej o mniejszej gramaturze . Oczywiście model bedzie z worka . Masą sie nie przejmuję bo akurat do mojego projektu te paręnaście gramów nie przeszkadza. 1 godzinę temu, Patryk Sokol napisał: Do czego CI tak cienki węgiel Na keson .Znalazłem też Textrem ale jest bardzo drogi więc odpada na wstępie. Do tej pory pracowalem tylko z tkaninami szklanymi i zupełnie nie wiem jak zachowuje się węgiel. Model to będzie taki rekreacyjny hotliner także jak już wspominałem ma być sztywny i mocny a masa to już ma drugorzędne znaczenie grunt aby wytrzymywał świszczące przeloty. 1 godzinę temu, Grzesiek napisał: taką.Od biedy lepsza bedzie rowingowa jednokierunkowa. Grzesiu ,keson pracuje na skręcanie także taka tkanina jednokierunkowa akurat tutaj nie miałaby sensu. Na dźwigar to i owszem ale mnie chodzi o nadanie płatom dizej sztywnosci na skręcanie.
Rekomendowane odpowiedzi