robertus Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 na windwows7 napewno. Na XP nie ma problemu, ja tak mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoff Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Witam. Mam problem ze zbindowaniem mojej aparatury. Nie wiedziałem gdzie napisać bo tematów o tgy9x jest od groma, a nie chciałem zakładać nowego tematu. No więc problem polega na tym że odbiorniki oryginalne nie chcą się zbindować. Dodam że odbiorniki mimo iż nie używane to leżały ok 6 miesięcy w szufladzie, zakupiłem 3, a do tej pory używam jednego, Możliwe że robię coś źle więc opiszę całą procedurę. Podłączam do odbiornika zworkę pod kanał nr. 9 następnie pod kanał 10 podłączam prąd, później włączam aparaturę trzymając przycisk od bindowania, puszczam go ale odbiornik cały czas mruga. Dodam że zbindowane odbiorniki działają bez problemu (2sztuki) Czy ktoś może pomóc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Spróbuj jak w tym filmie, pod koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoff Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 No niestety nie działa. Czy coś się mogło popsuć ? Coś odpowiada tylko i wyłącznie za bindowanie w aparaturze ? Wcześniej miałem problem ze zbindowaniem jej z heli z hobbykingu fp 100 Też żaden ze sposobów nie działał. Spotkał się już ktoś z was z czymś takim ? Może jest jakiś sposób żeby to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoff Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 jest udało się problem tkwi w przycisku od modułu coś w nim nie styka i trzeba nim poruszać na boki. Zdjąłem panel od modułu i tam jest lepszy dostęp do przycisku powymachiwałem nim na boki i zaczął działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Witam Mam dwa szybkie i proste pytania: 1.Czy dołożone podświetlenie wyświetlacza świeci się cały czas czy wygasza po jakimś czasie nieaktywności przycisków? 2. Jeśli gaśnie to pod którymi pinami dołącza się to podświetlenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Świeci cały czas, pobór prądu pomijalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Dzięki Artu, nie chodzi mi o pobór prądu. Jeśli działa cały czas podłącze sobie gdziekolwiek Nie mam po prostu dedykowanego podświetlenia i zastanawiałem się gdzie się podłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jeżeli mnie pamięć nie myli to w którymś z alternatywnych frimwarów do tej aparatury była dodana obsłóga podświetlenia z możliwością ustawienia czasu po którym się wyłącza. Tylko nie wiem dokładnie gdzie się go wtedy podłącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 A po co ma się wyłączać, skoro pobór prądu jest niezauważalny? W nocy zapewne nie latasz, a w dzień podświetlenie w niczym nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 A tak serio, to po co to podświetlenie? W dzień dobrze widać menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 A tak serio, to po co to podświetlenie? W dzień dobrze widać menu. To już jest tak zwany bajer. Może i ciut przyjemniej się działa w ustawieniach ale rzeczywiście można żyć bez tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 A tak serio, to po co to podświetlenie? W dzień dobrze widać menu. A miałeś możliwość porównania z podświetlonym wyświetlaczem? Kontrast i czytelność jest nieporównanie lepsza, szczególnie w ostrym słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A po co ma się wyłączać, skoro pobór prądu jest niezauważalny? W nocy zapewne nie latasz, a w dzień podświetlenie w niczym nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie. Bo taki mam kaprys. I chodzi o sam fakt ze da sie to zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Bo taki mam kaprys. Kapryśny dzieciak z Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Kapryśny dzieciak z Ciebie. Dobrze ze wiek nie swiadczy o poziomie inteligencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Czy taki kabelek do tej aparatury warto kupić? Rozumiem, że służy on do połączenia jej z komputerem w celu korzystania z symulatora. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=24348 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 A tak serio, to po co to podświetlenie? W dzień dobrze widać menu. Napiszę Ci szczerze... Założyłem podświetlenie, jak miałem już dosyć ciągłego doświetlania lampką radia podczas programowania. Ponieważ samo programowanie jest w iście chińskim stylu, więc zajmowało mi to trochę czasu W dzień faktycznie lepiej widać, ale nie demonizował bym EDIT ... O kurcze, ale kotleta odgrzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagi Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Czy można fizycznie wymienić przełącznik 2-pozycyjny na 3-pozycyjny dodjąc do środkowego wyprowadzenia oprnik.. Chciałbym mieć dwa przełączniki 3-pozycyjne. Nadmienie, że przełącznik 3-pozycyny od mixserów nie chcę go wykorzystać, i zrobiłem mix na 2 przełączniki 2-pozycyjnych i z tych 2 mam trzy pozycje serwa, ale to nie jest praktyczne, i nie zrobię następnego mix na 2 2-pozycyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 przepraszam, ze wtrace Jak jest z HK i aparatura w temacie...czy w przeciagu pol roku byla dostepna wersja w zestawie z odbiornikiem, czy nic sie nie zmienilo? I tak jak teraz backorder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.