marek rokowski Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 hmm.. w końcu o tym nie pomyślałem... :/ nie wyciąłem nic białego może przy okazji następnej partii koszt "białego" szacowałem na jakies 240 PLN - wg mnie wychodzi kompletnie bez sensu ponieważ traci się ponad połowę efektu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ale są osoby, które chciałyby mieć "Antka" w wersji Custom. Zawsze możesz je reklamowac jako Antek w kamuflażu zimowym. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam, Być może nie doczytałem. Gdzie można to zamówić i za ile? Intersuje mnie wersja krakowska ponieważ latałem na tym egzemplarzu (no może nie zupełnie na tym ale na antkach krakowskich) jako "woźnica" albo jak kto woli "kustosz"(mam nadzieję na zniżkę ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 oki doki Panowie i Panie! mam zaszczyt przedstawić Wam zestaw - tak prezentuje się po rozłożeniu postarałem się żeby oprócz napędu i sterowania niczego nie zabrakło: są nawet farbkii do retuszu i płaty epp na łaty zostało jeszcze parę pudeł "bez właścicieli" więc jeśli ktoś ma ochotę - sa do przejęcia:) druga seria będzie... hmmm.. ale chyba niezbyt szybko... muszę w końcu trochę pożyć i polatać - dość siedzenia w piwnicy! no i pora najwyższa na ożywienie witrynki www.napolskimniebie.pl ... i klubu latających Antków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Cześć Marku Gratuluję zestawu I cieszę się, że mogłem mieć swój maleńki udział w nawiązaniu kontaktu z ludźmi, którzy Żaby "wykreowali" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 A ja się cieszę, że go w końcu mam i nic z nim (tym zestawem oczywiście) nie robię, tylko patrzę i patrzę i buźka się sama robi . Postanowiłem, że dopóki nie posprzątam w modelarni dopóty nie będę zestawu profanował. A swoją drogą to potrafisz Marku dozować adrenalinę: po otwarciu kartonu w oczy rzuciły się dwa duże pomalowane elementy z EPP połamane :shock: . Grubo później doczytałem się, że dokładasz kawałki EPP na "łaty"... W życiu tak wypasionego zestawu nie widziałem (jest nawet wylot rury wydechowej i figurki pilotów!) i takiej instrukcji, z prowadzeniem jak po sznurku. Aż szkoda mi go będzie oblatywać w taką pogodę - może powieszę go sobie nad łóżkiem :wink: . Pozdrawiam i czekam na kolejne pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 hehehe wiem o czym mowisz Krzyśku! mój pierwszy "Kubuś" wisiał pod sufitem 5 miesięcy(!) nim odważyłem się polecieć... mRqS! dzięki za recenzję moich poczynań a tak na maryginesie: podziękowania za Twój wkład w projekt znajdziesz u mnie na stronce i... w każdej instrukcji An-tka oczywiscie znalazło się tam również miejsce dla Mirka, Jacka i całego naszego dopingującego mnie do pracy form Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Wow! Marek - dzięki serdeczne! Nie spodziewałem się Ale i nie dla tego dołożyłem swoje 3 grosze Tym bardziej się cieszę p.s. z czasem może i ja dołączę do posiadaczy "Żabci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Etro Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Malowania są extra, naprawde, ale dajcie znac jak będzie możliwośc zakupu w wersji bez malowania i RTF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witam. Po kilkunastodniowym niecierpliwym przebieraniu nogami oraz nerwowym ogryzaniu paznokci - mam go! Zapakowany profesjonalnie, nadruk rewelacyjny w sumie - świetny zestaw. No i model polskiego samolotu. Gratuluję Marku. Relację z budowy będę zamieszczał sukcesywnie w miarę postępu prac. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 no tak, skoro Kopernik była kobietą ! ! ! to towarzysz Oleg Antonow był Polakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Antonow Polakiem nie był ale samolot był produkowany w Polsce. Można powiedzieć, że jest polski przez zasiedzenie (zaprodukowanie) :mrgreen: :jupi: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 a rozumiem, to coś jak z Chopinem i Jogajłom (zawanym też mylnie Jagiełłą), my Polacy zawsze mamy problemy, np. "Litwo ojczyzno moja ..." też jest o Polsce, Polska to dziwny kraj: z nieba kapie deszczyk, a na desce leży nieboszczyk, a na logikę to powino być tak: deska -> deszczyk, niebo -> nieboszczyk, a jednak nie jest, ps. to Mig 15 też jest polskim samolotem ? a TS 11 Iskra Indyjskim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 MIG-15 nie... Ale LIM-1 już tak A Iskry, Indie sobie po prostu kupiły w zestawach RTF. Żeby choć ARF-y to może by coś podciągnął, a tak - czysto polskie pochodzenie syna kominiarza z pod Sandomierza... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam. :oops: Zamieściłem post już we właściwym miejscu. A tego nie wiem jak usunąć. Miałem krótkie międzylądowanie w domu i w pośpiechu pobieżnie obejrzałem zestaw. Zmyliła mnie maska i atrapa silnika. Marek włożył jeszcze reklamówkę zestawu An-2. Sądziłem że się pomylił ale pomyślałem ,,co tam to tez jest fajny model,, . Dopiero wieczorem jak rozpakowałem zestaw to aż mi się gorąco zrobiło. No i popełniłem gafę. Bądźcie wyrozumiali, radość z otrzymanego modelu była tak wielka że przez moment znajdowałem się w stanie ,,pomroczności jasnej,, :roll: i stąd to zamieszanie. Ale wszystko się dobrze kończy. Wyobrażam sobie minę Marka jak zobaczył ten post 8) Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 :rotfl: :rotfl: :rotfl: Nie zauważyłem, że to inny model.... nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ja się w pierwszej chwili zdzwiłem nową wersją kolorystyczną, ale potem mnie tknęło że gdzieś już te paski na statecznikach widziałem... Ale uznałem, że się po prostu kolega chwali innym zestawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 MIG-15 nie... Ale LIM-1 już tak ... o czym najlepiej świadczy rozwiniecie liter tworzących jego nazwę: LIM czyli licencja mig jedyne co wnieśliśmy jako naród do rozwoju Lim-a to było bodajże w lim 5 czy 6 powiekszenie kół podwozia jako przystosowanie do gorszych pasów startowych, tośmy sie raczej nadmiernie nie wysilili :rotfl: :rotfl: :rotfl: coś jak: "usiadła mucha na wole i mówi: orzemy ! ! !" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 madrian napisał/a:MIG-15 nie... Ale LIM-1 już tak ... o czym najlepiej świadczy rozwiniecie liter tworzących jego nazwę: LIM czyli licencja mig Jeżeli już to Lim-1 pochodziło od nazwy "licencyjny myśliwiec pierwszy" A Lim-6 to był MIG-17. Widzę że upierasz się przy "polski samolot" ale my chcemy robić modele samolotów które wniosły znaczący wkład w "Polskie lotnictwo" a nie tylko były to w całości polskie samoloty. Zresztą zobacz na nazwę naszej strony internetowej - "na polskim niebie" EDIT Po co się zastanawiać polskie nie polskie, tak patrząc to nawet Wedel nie jest polski, polski Fiat 126p - też nie polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.