mirodo Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Chcę się pochwalić moim Yakiem wyposażenie : silnik 2204 Turnigy śmigło 8*4 sewolotki HS 55 wysokość i kierunek e-sky 9g pakiet 2s 750 mAh regulator 10A odbiornik rex 5 MPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Niezbyt udana kopia modelu K.Halickiego? Jak lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Absolutnie inny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Potocki Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 wyposażenie : silnik 2204 Turnigy śmigło 8*4 sewolotki HS 55 wysokość i kierunek e-sky 9g pakiet 2s 750 mAh regulator 10A odbiornik rex 5 MPD Jezu ile to ci warzy ?? taka masa serw ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Niezbyt udana kopia modelu K.Halickiego? Jak lata? Czy wszystkie halwoce Yak 54 są produkcji Krzysia Halickiego? Po prostu temat to Yak depron 3mm, to kolega się pochwalił swoim Yakiem z depronu 3mm. A że zalożyciel tematu miał model od Krzyśka to już jego sprawa... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Jezu ile to ci warzy ?? taka masa serw ! Widać, że mirodo, robi sobie bardziej shocka do świrowania sobie, a nie zawodowego latania - chętnie bym zobaczył jak ta wersja Yak'a lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Niezbyt udana kopia modelu K.Halickiego? Jak lata? Czy wszystkie halwoce Yak 54 są produkcji Krzysia Halickiego? Po prostu temat to Yak depron 3mm, to kolega się pochwalił swoim Yakiem z depronu 3mm. A że zalożyciel tematu miał model od Krzyśka to już jego sprawa... :evil: Wszystkie Yaczki nasze są . Ważne żeby przynosił frajdę właścicielowi niezależnie od wagi oraz wyglądu bo te modele są robione "fot fun" ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achim Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zrobiłem sobie na zimę Yaczka projektu Krzyśka Halickiego.Jest to jeden z lepszych modeli jakie miałem.Sama przyjemność latania.Do zawisu w domu wystarczy 2metry wolnego miejsca. Oto zastosowane elementy: silnik NeuNeutrio 14g serwa Dymond D47 3szt 4,7g regulator Easy 7A 7,7g aku Rhino 360mAh 22g odbiornik 3,6g całosć wyszła 130g a lata tak http://www.youtube.com/watch?v=yuJ9MUWiHdQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 a lata tak http://www.youtube.com/watch?v=yuJ9MUWiHdQ Ciesze się że jesteś kolejną zadowoloną osobą z mojego projektu. Bardzo dobre wyposażenie zastosowałeś, proponuję tylko zasilać serwa bezpośrednio z li-pol do ostrzejszych lotów. Fajny filmik - miło popatrzeć . Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 NeuGneu to taka petarda ze szok. Nigdy nie mialem modelu ktory mialby podobny stosunek wagi do mocy a moj yaczek wazy ok 135-140g i lata sie nim wysmienicie. Ja mam dwa serwa na lotkach d47, na kierunek tez d47 wszystkie podpiete pod 7,4v i JR185 na wysokosci. Najbardziej jestem zadowolony z tego JRa , jest niesamowicie szybkie, szybsze niz dmymond na 7,4v. Planuje kupic ich cyfrowe odpowiedniki 188, wtedy to juz bedzie orgazm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Małe źródło inspiracji jak można pomalować Yaczka jakby ktoś jeszcze nie widział ( oczywiście wszystkie mojego wykonania ) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Planuje kupic ich cyfrowe odpowiedniki 188, wtedy to juz bedzie orgazm. Cyfra BLE! Przejechałem się na BMSach. Analogi zasuwają że aż gwiżdże, a cyfra dostaje drgawek. Jak dla mnie - jak już pisałem BLE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 elektryki_rc, domyślam się, że to ty je sprzedajesz na allegro, powiedz jaka wychodzi waga gotowego modelu pod elektronika ? ( ze wzmocnieniami, popychaczami, dźwigienkami itd, itp. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Cześć około 65gram z dźwigniami popychaczami kołami itp, zależy od malowania i tego jaki depron się trafi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 elektryki_rc, a co to masz za silnik na 3 fotce w yaku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Odpowiem za Krzyśka - Turnigy 3020 1800kv. 24g, kopia Neutrino. Mam w jaczkach takie same - jak pisał Paweł, PETARDA. Na śmigle 8x4,3 niesamowite osiągi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 No faktycznie całkiem ciekawy ten silniczek. Ja na razie latam na TURNIGY 2204-14T ale będę też zastanawiał się nad tym 3020 1800kv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Tak jak napisał Paweł, jest to silnik jaki zalecam każdemu kto chce nabyć model nie wkładając najdroższego sprzętu. Ja osobiście używama neu neutrino 1800kv albo axi 2203/46 ( niebawem chcę założyć AXI race ). Co do osiągów tego silnika turnigy jest wystarczająco dobry, oryginalny neu oczywiście jest lepszy bo lżejszy o około 6-7g i osiągi również ma troszkę lepsze ( dłuższy czas lotu przy podobnym lub nieco większym ciągu ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Mój Yak na dzień dzisiejszy z samym Ładziakowym odbiorniczkiem i reg turnigy Plush 10A węgla więcej nie będzie to będzie spokojnie latanie ograniczające się do spokojnego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 2 rzeczy. 1. Płaskownik na natarciu - inaczej przy pętli skrzydła ci się wygną. 2. Łączniki między rozpórkami płata a płatem. Inaczej j/w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.