Skocz do zawartości

Yaczek depron 3mm

Grzechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę się pochwalić moim Yakiem

20091128.th.jpg

wyposażenie :

silnik 2204 Turnigy

śmigło 8*4

sewolotki HS 55

wysokość i kierunek e-sky 9g

pakiet 2s 750 mAh

regulator 10A

odbiornik rex 5 MPD

iqisxt.jpg

• Odpowiedzi 310
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Niezbyt udana kopia modelu K.Halickiego? Jak lata? :)

Czy wszystkie halwoce Yak 54 są produkcji Krzysia Halickiego? Po prostu temat to Yak depron 3mm, to kolega się pochwalił swoim Yakiem z depronu 3mm. A że zalożyciel tematu miał model od Krzyśka to już jego sprawa... :evil:

Opublikowano

Jezu ile to ci warzy ?? taka masa serw !

Widać, że mirodo, robi sobie bardziej shocka do świrowania sobie, a nie zawodowego latania - chętnie bym zobaczył jak ta wersja Yak'a lata :)

Opublikowano
Niezbyt udana kopia modelu K.Halickiego? Jak lata? :)

Czy wszystkie halwoce Yak 54 są produkcji Krzysia Halickiego? Po prostu temat to Yak depron 3mm, to kolega się pochwalił swoim Yakiem z depronu 3mm. A że zalożyciel tematu miał model od Krzyśka to już jego sprawa... :evil:

Wszystkie Yaczki nasze są ;). Ważne żeby przynosił frajdę właścicielowi niezależnie od wagi oraz wyglądu bo te modele są robione "fot fun" !

Opublikowano

Zrobiłem sobie na zimę Yaczka projektu Krzyśka Halickiego.Jest to jeden z lepszych modeli jakie miałem.Sama przyjemność latania.Do zawisu w domu wystarczy 2metry wolnego miejsca.

Oto zastosowane elementy:

silnik NeuNeutrio 14g

serwa Dymond D47 3szt 4,7g

regulator Easy 7A 7,7g

aku Rhino 360mAh 22g

odbiornik 3,6g

całosć wyszła 130g

a lata tak http://www.youtube.com/watch?v=yuJ9MUWiHdQ

Opublikowano

NeuGneu to taka petarda ze szok. Nigdy nie mialem modelu ktory mialby podobny stosunek wagi do mocy a moj yaczek wazy ok 135-140g i lata sie nim wysmienicie. Ja mam dwa serwa na lotkach d47, na kierunek tez d47 wszystkie podpiete pod 7,4v i JR185 na wysokosci. Najbardziej jestem zadowolony z tego JRa , jest niesamowicie szybkie, szybsze niz dmymond na 7,4v. Planuje kupic ich cyfrowe odpowiedniki 188, wtedy to juz bedzie orgazm.

Opublikowano

Małe źródło inspiracji jak można pomalować Yaczka jakby ktoś jeszcze nie widział ( oczywiście wszystkie mojego wykonania ) :

2.jpg

Arek3.jpg

NEW1.jpg

NEW2.jpg

darkarl_gotowy1.jpg

darkarl_gotowy2.jpg

john2.jpg

model4.jpg

modele1.jpg

Opublikowano
Planuje kupic ich cyfrowe odpowiedniki 188, wtedy to juz bedzie orgazm.

Cyfra BLE! Przejechałem się na BMSach. Analogi zasuwają że aż gwiżdże, a cyfra dostaje drgawek. Jak dla mnie - jak już pisałem BLE.

Opublikowano

elektryki_rc, domyślam się, że to ty je sprzedajesz na allegro, powiedz jaka wychodzi waga gotowego modelu pod elektronika ? ( ze wzmocnieniami, popychaczami, dźwigienkami itd, itp. )

Opublikowano

No faktycznie całkiem ciekawy ten silniczek. Ja na razie latam na TURNIGY 2204-14T ale będę też zastanawiał się nad tym 3020 1800kv.

Opublikowano

Tak jak napisał Paweł, jest to silnik jaki zalecam każdemu kto chce nabyć model nie wkładając najdroższego sprzętu. Ja osobiście używama neu neutrino 1800kv albo axi 2203/46 ( niebawem chcę założyć AXI race ). Co do osiągów tego silnika turnigy jest wystarczająco dobry, oryginalny neu oczywiście jest lepszy bo lżejszy o około 6-7g i osiągi również ma troszkę lepsze ( dłuższy czas lotu przy podobnym lub nieco większym ciągu ).

Opublikowano

Mój Yak na dzień dzisiejszy z samym Ładziakowym odbiorniczkiem i reg turnigy Plush 10A

węgla więcej nie będzie to będzie spokojnie latanie ograniczające się do spokojnego latania :P

beztytuudc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.