Cimek Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Linux Oj tam nie przejmuj się, tak na prawdę tą deltę można rzucać jak Tylko się chce "Na pajaka" "Na DLG" "Na śpiocha" etc. Zawsze poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam Pare dni temu nakrecilem filmik z lotow delta. http://www.youtube.com/watch?v=2hPdMFVAw30&feature=youtu.be a dzis juz jej nie mam;/ wczoraj poleciałem bardzo ale to bardzo wysoko a potem delta odworcila sie na plecy i pikowała w dół a ze bylem daleko zaslonily mi ja drzewa noo i po modelu w okolo pola ze zbozem szukalem jej okolo 3h i nie znalazłem niestety 200zł poszlo.. Będę robił następna ale zastanawiam sie nad silnikiem. Mialem Emaxa 2822 no i powiem ze na smigle 7x6 i pakiecie 3s latała fajnie ale chcialbym jeszcze troche szybciej o ile sie da ;D noo i nie wiem jaki silnik kupic bo zabardzo sie na tym nie znam, najlepiej taki zeby mozna bylo latac tez innymi modelami. jakis dzwonek albo cos ? co proponujecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Radzil bym poszukac tego modelu bo miales tam lipola i jesli trafiło na zboże to moze być niezle ognisko i do kompletu będzie brakowało tylko kiełbasek i w najgorszym wypadku ubezpieczenia OC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Tutaj moja delta ze szczotką 370 ;d (miałem akurat pod ręką ) Niestety, podczas drugiego lotu urwała się szczotka w silniku. Na szczęście delta łatwo dała się bezpiecznie sprowadzić na ziemie :jupi: W domu miałem jeszcze jakąś bezszczotke, więc szybko zamówiłem do niej regulator i latamy dalej Naprawdę fajnie to to lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziobsz Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam. Mam 2 pytania dotyczące tej delty. Obecnie latam na śmigle 7x4. Przy takim http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8141 silniku i pakiecie 3s 2200mAh. I po całym lataniu nawet na pełnym gazie silnik jest tylko ciepły a regulator 25A, można powiedzieć lekko ciepły. Problem pojawia się jak założe śmigło 8x6, bo wtedy po 2min latania silnik jest gorący, regulator tylko ciepły. Moje pytanie czy mogę latać na takim śmigle? Posiadam jeszcze 9x6. I drugie pytanie: Mam regulator Turnigy Basic v3.1 25A tylko nie wiem jak zaprogramować pełny zasięg gazu poprzez aparature, ponieważ zgubiłem instrukcję do niego. Wydaje mi się że muszę to zrobić, bo dość dużo mocy jest już przy minimalnym wychyleniu a full osiąga zaraz za połową wychylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Grzeje sie bardziej bo na większym smigle i skoku smigła silnik pobiera więcej prądu. pilnuj aby nie przekroczyć wartosci granicznych dla silnika, regulatora i pakietu. Tu masz tabelę dla różnych śmigieł. Ten silnik pobiera 130W więc w prądzie będzie prawie 12A. Moim zdaniem to nowe smigło jest za duże co do średnicy i do skoku. Tu masz instrukcję do regulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Prop: APC7x4 Większego nie zakładaj... Bo możesz mieć nitki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziobsz Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ok. Więc zostaję przy tym 7x4. Zastanawia mnie tylko trochę dlaczego przy RWD-5 przy śmigle tym 8x6 było wszystko ok. Domyślam się że tam było dobre chłodzenie bo silnik z przodu, a tutaj na odwrót? Waga jest podobna okolo 450gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zrób zdjęcia... Dużo to pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Siema, też postanowiłem zbudować swoją deltę, wszystko było ok, ale w trakcie budowy taśma dwustronna się skończyła i resztę pokleiłem na polimera dragona, no i delta schnie sobię. A teraz staram się ustawić/zaprogramować serva, udało mi się zrobić lotki ale ster kierunku mi nie działa jak to zrobić? W FLAPERON mam: STATE: ACT AIL1 100 100 AIL2 100 100 FLP1 100 FLP2 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Przemek..tak ustaw. Wchodzimy do Tryb Acro Func Setting Elevon State - ACT AIL 1 -100 -100 AIL2 -100 -100 ELE1 100 ELE2 -100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 ustawiłem tak i działa tylko servo z ch1... EDIT 20:56 To mogę wiedzieć co i jak ustawić by serva działały tak ja trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 witam. Gdybyś zadał sobie minimum trudu - to na 22 i 23 stronie masz wytłumaczone: -"Jak chłop krowie na rowie" ! i to w dodatku na czerwono i wytłuszczonym drukiem co i jak ustawić. Więc proszę - jeśli przeglądasz dany temat - czytaj posty ze zrozumieniem. Wiem, że emocje są nieraz ogromne i chciałoby się, żeby już i teraz wszystko było sprawne i działające w 100% - więc teraz wycieczka na 22 stronę i zaczynamy czytać posty i lukamy na przykład na post kolegi GBS który ładnie wyłuszczył sprawę. Daj znać czy wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Nadal nie działa, servo z CH6 się nie rusza... EDIT TRYB GLIDER ELEVON: STATE: ACT AIL1 100 100 AIL2 100 100 ELE1 100 ELE2 100 A w display eil i ele są zmiksowane tak że po podpięciu serv w ch1 i ch2 lotki działają ale SW nie działa tak jak trzeba ba serva zamiast ruszać się razem w jedno stronę to się ruszają tak sami jak lotki, w skrócie mam 2x lotki. PS jeden gada że ma być acro a drugi ze glid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Serwa w delcie podpina się pod CH1 i CH2...i to jak ja napisałem ustawiasz w trybie acro..może na gilder też działa ale ja mam na acro i na pewno działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Na acro i tymi samymi ustawieniami z elevon, serva pod ch1 i ch2 i SW nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 A w reversach albo mixach nie masz nic pokopane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Nic w niczym innym nie kręciłem model select, biore wolny slot nazwa zmienilem na delta z turnigy w elewon dalem act i all na 100 i serva pod ch1 i ch2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 a wybierasz MODE 2 przy ustawieniach nowego modelu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Tak psorze :mrgreen: EDIT 16.08.2011 17:59 Kupiłem paluszki w Biedronce :mrgreen: i zacząłem kombinować w eleveon i się udało, mam tak ustawione ACRO ELEVON: STATE ACT AIL1 -100 -100 AIL2 -100 -100 ELE1 -100 ELE2 100 Dzięki za pomoc i Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi