Lomis Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 wcale nie smutno po prostu kleisz, prostujesz i .......w górę ćwicz......dużo ćwicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 I buduj z EPP jak nie chcesz za często odbudowywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.P Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Wersja końcowa więcej już nic przy delcie nie dłubie. Czekam na wiosnę, by zobaczyć jak się prezentuje na błękitnym tle . Może wezmę się za kolejny samolocik - coś trzeba robić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lomis Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Bardzo ładnie, czemu czekasz do wiosny ?. Wczoraj oblatywalismy X-5 i nie byliśmy sami. Kombaty sie tłukły i EG z FPV latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Sama przyjemność przy -10 latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.P Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Bardzo mi miło, że delta w moim wykonaniu się podoba Jednak by przy nauce latania modelu o lód nie "porysować", poczekam na trawkę i ćwiczę na symulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Może ktoś podrzucić wymiary tych stateczników ? Bo zdjęcie chyba padło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk 58 Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Wymiary stateczników są raczej mało istotne, ja robię już trzecią i stateczniki zawsze mam inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Oryginał miał 9cm x 18cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Dzięki Bzik A jakbym zamiast wyginać płytę depronu po prostu odciął trójkąty i je przykleił ? Pytam czysto teoretycznie, może ktoś próbował ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 też będzie latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Zbudowałem sobie ten modelik, ale zapomniałem o statecznikach :P i niestety nie poleciała za dobrze. Był to jednak już wieczór i nie chciało mi się z nią dłużej męczyć. Dziś dorobię stateczniki i jutro w dzień oblatam. Największy problem miałem z wyrzuceniem jej w powietrze. Ustałem, oczy w słup i "jak się do tego zabrać ?" Może dorobię małą płozę od dołu, zobaczymy. A tymczasem pozdrawiam i do jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Złap za krawędź skrzydła i machnij.Coś jak w tym filmie http://youtu.be/6EcRfma1Yo4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Łapiesz za koniec skrzydła i wyrzucasz z półobrotu. W powietrzu włączasz silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Wypróbuję Twój sposób Robert. Ja wsadzałem jeden palec w te wcięcie od śmigła tak żebym nim nie dostał (śmigłem), a reszta dłoni podtrzymywała model od spodu. Nie był to jednak zbyt dobry pomysł bo chyba ten właśnie pchający palec wprawiał deltę w korek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Weź sobie od spodu przyklej taśmą klejącą wzdłuż, listewkę minimum 5x5 tak żeby ją można złapać w palce i puścić deltę jak zwykły szybowiec. Jak już opanujesz starty to listewkę odklejasz i stosujesz sposób Madriana albo Robertusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Ja w mojej dorobiłem uchwyt z kawałka balsy. Dodatkowo przy lądowaniu nie urywam śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Wczoraj wieczorem już wszystko przygotowałem do dzisiejszych lotów, wstaje rano, a tu biało i śnieg wali Szkoda. Dorobię dziś jakiś uchwyt do wyrzutu modelu i czekam na lepszą pogodę Jakie śmigiełko byłoby najlepsze do tej delty do silnika Emax CF 2822 i do thttp://hobbyking.com/hobbyking/store/__21974__Turnigy_DST_1200_Brushless_Bell_Motor_1200kv.htm Może ktoś poleci śmigło składane do ww silników ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Wystarczy propsaver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 No i oblatałem. Mimo przenikającego zimna spowodowanego przez porywisty wiatr z północy chęć wzbicia się w przestworza była silniejsza. Za pierwszym razem model wpadł w korek, ale za drugim już wspaniale latał mimo strasznego wiatru. Wrażenia są takie, że model znacznie lepiej zachowuje się w powietrzu od mojej wilgi z EPP Leci prosto, idealnie reaguje na stery, potrafi latać wolno (tu akurat pod wiatr) i dawać czadu jak przecinak. Mimo kraksy w ostatnim locie (jak zwykle: no dobra zła pogoda to już na pewno ostatni raz i idę do domu) da się go odbudować. Reasumując: polecam każdemu Fotek nie będę dawał bo to tylko prototyp z szarego depronu z kablami na wierzchu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi