Skocz do zawartości

Jaka obecnie kamera na SD jest najlepsza?

markac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeżę trochę temat:

http://193.23.48.135/item1180023557_mini_kamera_szpiegowska_internetowa_720x480_tanio.html A co powiecie na taką kamerką? Czy to nie jest jakis klon tej Turnigy? Może mial ktos taka i wypowie sie na jej temat. Nie sugerujcię się podana ceną. przesyłka kosztuje 30zł wiec kamerta wychodzi za 75zł, ale to i tak wmiare tanio. A może można dostać gdzieś tegom Gumcam'a w polsce??

• Odpowiedzi 287
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

- czas dostawy: 7-14 dni roboczych.

- przesyłki wysyłane są jako tzw. "sample"

- koszt przesyłki 30 zł, w przypadku zakupu więcej niż 1 sztuki towaru do każdej następnej należy doliczyć koszty przesyłki w wysokości 30 zł

Ten Pan ma zarejestrowana działalność i łamie prawo sprowadzając coś jako sample i sprzedając bez paragonu, bo wysyła bezpośrednio z HK/Chin do użytkownika. Do sampli paragonów wystawić nie może (nie opłaca Cła i VAT). Gratuluję wspierania czarnej strefy. Na prawdę, można kupić w podobnej cenie kamerę od kogoś uczciwszego i nie będzie problemu z gwarancją. Nie pomyślcie, że jestem donosicielem itp. ale jako osoba, która prowadzi uczciwie działalność, wkurzają mnie tacy ludzie, a tacy jak Ty ich utrzymują.

Opublikowano

markac, Tak dziś też włanie spojrzałem że wysyła to jako sample (przesyłki reklamowe) i jakoś mi nie pasuje, bo skoro ma byś uczciwym sprzedawca to czemu nie wysyła normalną przesyłką tak jak inni.

wkurzają mnie tacy ludzie, a tacy jak Ty ich utrzymują.

Sorki, ale ja nie utrzymuje takich jak on. Ja tytlko sie zaptytałem o kamerę. jest też kilku innych użytkowników którzy taka samą kamerę wystawiają jako chyba nawet firma.
Opublikowano

To nie jest klon Turnigy.

To jest MD-80, inaczej AEE.

Turnigy z kolei to RD52 wersja She. Jest jeszcze wersja He (rożni się detekcją ruchu).

Obecnie nie widzę różnicy między GumCam a MD80 (zamawiałem, przetestowałem) - nawet daty były takie same (nie chodzi o wskazania :)). Nie wiem czy to przypadek, kiedyś były to rożne kamery.

Nie ma obecnie alternatywy w tej cenie (MD80, GumCam), także nie ma się nad czym zastanawiać. Jeśli chcesz kręcić w zimę, to niestety nie polecam (MD80). Czas pracy w takich warunkach to ok. 2 min. (nie wiem jak GumCam).

Co do wcześniejszego postu, poniosło mnie, bo już znałem wcześniej tego użytkownika z Allegro :)

Opublikowano

W zime i tak nie latam, więc to czy da się w zimę nagrywać to mnie nie interesuje (pewnie jak narazie :D ) Czyli poważnie zastanowie się nad zakupem tej kamerki. Oczytwiści u innego uzytkownika.

Opublikowano

http://allegro.pl/mini-kamera-szpiegowka-internetowa-720x480-tanio-i1188797099.html

Ja jeszcze pomęcze was o taką kamerkę. Czy użwał ktoś takiej jako kamerę internetową, bo siostra wyjeżdża na studia i rodzice chcą kupić kamerę internetową. Wpadłem na pomysł że taka kamerka była by dobra jako kamerka internetowa. :mrgreen: Oczywiście z lekkim wykorzystaniem lotniczym :D. Więc będzie ok. Jako kamera do tych 2 w/w funkcji?

PS ile ona waży, bo na aukcjach podają że 50g, ale coś mi się wydaje że o za ciażno jak na taką malutką kamerę. Ma ktoś taką, i mogłby zważyć ją, bez żadnych akcesoriów.

Opublikowano

http://allegro.pl/mini-kamera-szpiegowka-internetowa-720x480-tanio-i1188797099.html

Ja jeszcze pomęcze was o taką kamerkę. Czy użwał ktoś takiej jako kamerę internetową, bo siostra wyjeżdża na studia i rodzice chcą kupić kamerę internetową. Wpadłem na pomysł że taka kamerka była by dobra jako kamerka internetowa. :mrgreen: Oczywiście z lekkim wykorzystaniem lotniczym :D. Więc będzie ok. Jako kamera do tych 2 w/w funkcji?

PS ile ona waży, bo na aukcjach podają że 50g, ale coś mi się wydaje że o za ciażno jak na taką malutką kamerę. Ma ktoś taką, i mogłby zważyć ją, bez żadnych akcesoriów.

20g

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy wasze gumcamy te nowsze, 720x 480 też tak łatwo "gubią" ustawienia daty? Starszy model raz wprowadziłem i utrzymuje a te nowsze chyba po każdym wyjęciu karty resetuje się.

te nowe resetują datę po każdym filmie. Tez mam z tym problem i już mi sie nie chce ustawiać przed każdym lotem więc cały czas mam 1/1/2008...
Opublikowano

te nowe resetują datę po każdym filmie. Tez mam z tym problem i już mi sie nie chce ustawiać przed każdym lotem więc cały czas mam 1/1/2008...

Na razie nie potrafię tego ustalić, podejrzewałem, że resetuje się po wyjęciu karty z gumcama. Ale bez wyjmowania karty i tak się zresetował po ok 4 dniach używania codziennie. Też mi się przestało chcieć ustawiać, szczególnie, że przestał "przyjmować" nowe ustawienia. Raz na ok 10 się udaje :(

Opublikowano

Czytałem temat na RCG o tej dacie i jest to główna wada tej kamerki. Niestety jak do tej pory nie znaleźli dobrego rozwiązania problemu aktualnej daty :|

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wie ktoś może czy jest jakaś różnica w jakości miedzy kamerkami tymi "pilot" miedzy kamerką z niebieskim a zielonym obiektywem?? Oprócz tego, że daty mają inne kształty i kolor.

PILNE!!

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie kamerki Turnigy RD52. Jak ona się sprawuje w porównaniu do MD80? Mam keychain #3 czyli podobno tej najlepszej (w normalnej cenie) i zastanawiam się nad kupnem dodatkowej i teraz mam dylemat - czy jeszcze raz kupić brelok, czy może Turnigy RD52 (z HK), która jest droższa (pytanie czy lepsza?)?

Opublikowano

Mam keychain #3 czyli podobno tej najlepszej (w normalnej cenie)

A co to jest normalna cena :?: #3 to badziew w porównaniu z #16. Czy 130zł za #16 to jest cena nienormalna :?:
Opublikowano

Tak potwierdzam #16 jest o wiele lepsza niż można się tego spodziewać za 130zł + karta microSD ;-)

Chcesz brelok to śmiało kupuj #16. Mówię to jako ktoś kto ma ten brelok - fokker z resztą też ;-)

Opublikowano

To, że fajne to wiem, tylko cena mnie niepokoi. Cena normalna dla mnie to 50zł (jak już wcześniej wspomniałem). Dlatego pytam o porównanie Turnigy RD52 do keychain #3.

Opublikowano

Jesli już koniecznie coś taniego to musi mieć rozdzielczość 720x480. Miałem na początku gum cam 640x480 i byłem pod wrażeniem, że nareszcie mogę kręcić z powietrza. Gdy odleciała z modelem kupiłem brelok - może #3 nie wiem - ale o rozdz. własnie 720x480. Ta wydawała sie o niebo lepsza od poprzedniej. Nastepna to brelok #11 - prawie wszystkie filmy kręcone nią do końca stycznia. Gdy porównałem ją z #16 to już nie chce używać #11. Może więc lepiej trochę dozbierać i kupić najlepszą z tych, na które będzie ciebie stać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.