pppd Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Co do ładowania to nie jest tak różowo. Moim zdaniem kamerka źle mierzy napięcie akumulatora i czasem wydaje się być naładowana, a przestaje działać po 5 minutach, a czasem się ładuje kilka godzin i nadal nie miga. Ja na pewno przerobię na zewnętrzne ładowanie, a najchętniej na zewnętrzne zasilanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Brak odpowiedzi (( Czekam do niedzieli i trzeba będzie coś zdecydować... ale skoro gość ma takie podejście to trudno mi będzie zaufać mu i kupić od niego większą partię ryzykując utratę kilkuset złotych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Gdy wrzuciłem w google słowo gum cam to wyrzuciło rownież oferty z Chin gdzie minimalna ilosć to 5 czy 10szt. po wskazanej cenie. Może tędy droga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Wczoraj wiało niemiłosiernie, ale z kolega pobawiliśmy się znowu kamerkami. Da się je wozić wszystkim i wszędzie. Na początek Extrim, niestety jak poprzednio nieuważne zamocowanie kamerki skutkowało przerwaniem jej pracy, a szkoda, bo miała akurat dawać widok do tyłu z rejestracja ruchu steru wysokości i kierunku, dołożyłem wcześniejsze nagranie z kamerki pod skrzydłem. Trzeba uważać, aby nie dociskać karty pamięci w trakcie mocowania, bo wciśnięta zbyt głęboko skutkuje przerwaniem nagrania. ftp://153.19.156.122/FTProot/modelarnia/Inne/Extrim1.MPG Kamerkę powoził również EasyCub i to mocowaną do statecznika pionowego tylko po jednej stronie. Widać na tych przykładach, że tak małe i lekkie urządzenie można wozić dowolnie, według własnego widzimisię. ftp://153.19.156.122/FTProot/modelarnia/Inne/EC1.MPG Filmy tym razem krótsze, tylko około 30MB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Wstyd przyznać się ale na 200MB pierwszego filmu z lotu mało co nadaje się do pokazania. za to film drogi wyszedł lepiej :rotfl: http://www.youtube.com/watch?v=rD1olgtQ6MI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Jeśli by jednak wyszło coś z wspólnego zamówienia to również pisał bym się na 1szt. -zależnie od ceny może dwie. A powiedzcie mi jeszcze jedno jak jest z rejestracja dźwięku? , mógłby ktoś nagrać albo linka zapodać(na yt szukałem i ciężko) gdy ktoś mówi coś do niej. z góry dzięki. teraz obejrzałem film pana Andrzeja i na początku można usłyszeć pewne zwroty ,a jak jest z nieco dalsza odległością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 tak wyglada moj pierwszy lot z ta kamerka. model maly, dzien pochmurny, i wiatr momentami porwisty, wiec troche sle sie to oglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Kamerka wisi w kieszeni, ja idę w butach na podeszwie gumowej. Na nagraniu jest jakbym szedł w podbitych butach wojskowych ;D Jest na prawdę bardzo czuła - chyba az za czuła. Do lotu założę gąbkę by nie było słychać tego okropnego świstu powietrza. Macie sprawdzone miejsca mocowania ? Znaczy czy lepiej filmować obraz przód/skos w dół, tył, bok, na płask? Zeby znowu przez 200MB nie tylko sliczne chmury było widać :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Mógłby ktoś z ciekawości wrzucić zdjęcie z tego sprzętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Tu jest sposób mocowania w spalinowej wersji; Fotkę zaraz zrobię. EDIT: surowa nie obrabiana - Jak widać cudo to nie jest... EDIT: a tu po przetworzeniu znaczy wyostrzeniu ale chyba nie widać różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Dzięki wielkie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Dotyczy grupowego zamówienia na gumcamy. Dostałem odpowiedź od sprzedawcy Hi friend Thanks for your inquiring very much, if you purchase 10pcs or more, we can supply you at $19 including shipping fee to Poland. Sincerely hope you can accpet it, thanks! Any question pls let us know. Best regards Bolangliu168 Nie bardzo rozumiem "we can supply you at $19" - 19$ za sztukę (z wliczoną przesyłką), czy 19$ za przesyłkę. Raczej to pierwsze - wysłałem jeszcze zapytanie, żeby doprecyzować. Pewnie niedługo będzie odpowiedź i wtedy będzie można zamówić, jak chętni potwierdzą ilość sztuk i chęć zamówienia. Przy 19$ za sztukę wychodzi to (dla osób z forum) po około 55zł na miejscu + ewentualny koszt cła dzielony na ilość zamówionych sztuk + ewentualny koszt przesyłki w obrębie kraju. W tej chwili zebrałem chętnych na 20 sztuk więc może jeszcze coś się da urwać z tej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Dziś polatałem modelem spalinowym. niestety film chyba jeszcze gorszy niż poprzedni z lotu. Może w spalinie wszystko bardziej drży lub mocowanie zbyt luzne - obraz raczej nieostry Kąt ok 45 st też chyba żle dobrany. Mimo, że model waży ponad 2kg to momentami wisiał w miejscu tak wiało, a że miejsca było nie za dużo więc częste nawroty. A miało być tak super.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khertal Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Ja również jestem chętny na 1 sztukę.Widzę,że jest odpowiedź więc może zamówienie wypali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 we can supply you at $19 including shipping fee to Poland Cena przedmiotu z kosztami przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Powiem szczerze, że lepszej oferty cenowej się nie spodziewałem, tylko aby przyszło potwierdzenie do kolegi Air i czekamy na kamerki...już się nie mogę doczekać...obym nie zapeszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Fokker zdecydowanie za duzy kąt. Najlepiej ją chyba na wprost ustawic. W spalinie kamerki to sie srednio spisują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Dotyczy grupowego zamówienia na gumcamy. Tym razem odpowiedź bardzo szybko: "Hi friend Thanks for your reply. Yes the total price for 10pcs is:19$/pcs * 10 = 190$ total including shipping fee. Sincerely hope you can accept it, thanks! Any question pls let us know. Best regards Bolangliu168" Czyli wychodzi 19$ za sztukę już w Polsce. 1$ to moim zdaniem nie taka znowu mała zniżka (5%), tym bardziej że te kamerki (prawdopodobnie do tego modele 15fps) kosztują na innych eBay-owych aukcjach w okolicach 24-29$, o cenie na Allegro nawet nie wspominając. Z osobami, które wyraziły chęć zamówienia skontaktowałem się przez PM w celu ustalenia ilości itd. W tej chwili lista jest już zamknięta (przy tej ilości sztuk koszt wyniesie prawie 1400zł - wolę większą ilością pieniędzy nie ryzykować, ale jeśli z zamówieniem wszystko wyjdzie OK, a myślę, że tak będzie to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że będę robił kolejne zamówienia u tego człowieka już w celach handlowych (przy czym dla ludzi z forum cena będzie po kosztach zakupu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Diem - no własnie z tymi kątami to trzeba poeksperymentować. Dałem ok 45st uwzględniając wznoszenie by znowu nie było tylko nieba. Walka z wiatrem była ale kąt też moim zdaniem zbyt mały. Air - 15fps to przykład tych innych czy Ty takie bierzesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Fokker no najlepiej gdy ustawi sie podczas lotu poziomego 1/3 nieba i 2/3 ziemi, jak w fotografiach No ale to wymaga kilku startow/lądowań i potestowania. Air chyba wspominal o innych kamerkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.