mike217 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Panowie, jak nie wiecie do czego słuzy ten materiał z aukcji to może, się najpierw zainteresujcie, poczytajcie a potem dopiero krytyka. Jest do doskonały materiał na uszczelki Układów wydechowych. Pasuje jak najbardziej do działu elementy mechaniczne bo w mojej ocenie tam właśnie szukamy częsci np do Motorków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 równie dobrze może służyć jak podstawka pod garnek lub po zapakowaniu w ramkę jako obrazek I to nawet z epoki bo dobrze nadgryziony zebem czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Widziałem na forum poważną dyskusję o działaniu silnika bezszczotkowego, dwadziieścia parę stron, po co jak można peościej...Słyszałem podobny opis dla spalinowego:- tłok porusza się w celindrze, na ożysko idzie tawot, i ni h*ja musi się krącić... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 znalazłem nowy hit dokupienia (oczywiście ze względu na gratis): http://allegro.pl/regulator-ray-18-gratisy-i1480991410.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczmarsky Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 A ja mam jeszcze lepszy hicior: http://allegro.pl/samolot-rwd-5-zlozony-nowy-licytacja-bcm-i1480353373.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 RWD-5, regulator, krajalnica... Jeszcze wiadro, siekiera i uzbiera się komplet na początek sezonu... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Zawsze mozna wymienic na zelazny kociol z sygnatura ;D Jesli ktos ma juz krajalnice P.S. Ostatni ktos grillowal zeberka, moze pora na duszenie jakiegos bob gulaszu :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 A ja mam jeszcze lepszy hicior: http://allegro.pl/samolot-rwd-5-zlozony-nowy-licytacja-bcm-i1480353373.html ale w opis zrobił dokładny i dużo zdjęć więc za to ma plusa :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 I byłoby więcej, ale mu na szczęście nie weszły... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 a oto zwężony silnik (zapomniano napisać ,że na asfalcie lub betonie no chyba,że gleba była mocno przemarznięta): http://allegro.pl/silnik-spalinowy-os-max-10-la-swieca-i-zbiornik-i1484176289.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Zwężony tak sobie. Da się ładniej, ale to szczegół... W sumie może bym to i wziął, ale tylko z latającym zbiornikiem, a ten jego nie przebywał w powietrzu, to chyba się rozmyślę... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 ...widziałem już to zdjęcie "zwęzenia" :evil: ; pasowany, bodajże, do Wicherka...nic, tylko ręce połamać barbarzyńcy... Ciekawe, co z modelem, skoro serce na sprzedaż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Model może jeszcze i żyje, tylko serce na handel, bo przy tym zwężaniu za dużo opiłków poszło przez zdjęty tłumik... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 ...model w trakcie budowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 w zasadzie to niemal cały silnik http://allegro.pl/karter-silnika-zarowego-rc-webra-20-3-5-cm3-warto-i1477459036.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 No pewnie! W końcu śrubki gaźnika ma. Trochę małoaustriackie, ale zawsze... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 tak on i jescze jeden z allegro powinni zostać ukarani za zwożenie z niemiec niebezpiecznych dla środowiska odpadów :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 w zasadzie to niemal cały silnik "ino " sie troszkę wykruszył :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 pasowany, bodajże, do Wicherka...Czego ci ludzie nie wymyślą :crazy: Po raz ostatni popełniłem Wicherka 8 lat temu. W wersji 10 z silnikiem 10 LA. Pomimo iz miałem przed nabyciem motorka gotowe wręgi, nie przyszło mi do głowy "zwężenie silnika" a mało oryginalne poszerzenie kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 pasowany, bodajże, do Wicherka Pasowany, a i pewnie gwoździami przybijany. Z innych walorów owego cacka wymienić trzeba też, że "wszystkie śrubki w silniku wymienione na nowe" i przykręcone delikatnie kombinerkami, a żeberka na głowicy misternie wyłamane w celu zbilansowania asymetrii odprowadzania ciepła :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.